HABERLER>POLİTİKA
27 Mart 2024 Çarşamba - 15:26

Cumhur'un adayı Çiftçioğlu: Karşıyaka'daki girişim ekosistemi güçlenecek

Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, "Karşıyaka’da iş arayanlara ücretsiz kariyer danışmanlığı ile eğitim planlama desteği verecek olan istihdam ofisi açacağız. İstihdam Ofisi, çeşitli kurum ve kuruluşların KOSGEB, TÜBİTAK, Kalkınma Ajansı gibi sağladığı teşvik ve hibeler konusunda danışmanlık desteği de sağlayacak. Karşıyaka’mızda girişim ekosisteminin güçlenmesi ve global ölçekte başarılı işletmelerimizin ortaya çıkması için de hem girişimcilik teşvik edilecek hem de ortak çalışma alanının kapasitesini artıracağız" dedi.

Cumhur un adayı Çiftçioğlu: Karşıyaka daki girişim ekosistemi güçlenecek

Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu “Ekonomi İçin Doğru Projeler” kapsamında İstihdam Ofisi ve İş Bulma Desteği, Girişimciliğin Desteklenmesi, İş Garantili Meslek Kursları, Kadın Üreticilerin ve Kadın İstihdamının Desteklenmesi, Kapalı Pazar Yerlerinin 7 Gün Yaşayan Hale Getirilmesi projeleri ile kent ekonomisine katkı sağlayacak.

Seçim çalışmalarını vatandaşların yoğun ilgisiyle sürdüren Cumhur İttifakı Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, dün Latife Hanım Mahallesinde kurulan Gönül Sofrası’nda vatandaşlarla birlikte iftar etti. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği Çiftçioğlu, “Önce çocuklar ille de kadınlar ve gençler diyerek yediden yetmişe tüm Karşıyakalılara hizmet etmek için çıktığımız bu yolda her mahallemize eşit hizmet  edeceğiz. Karşıyaka’mın her her mahallesinde, her sokağında yaşayan vatandaşım aynı kalitede, hak ettiği standartta belediye hizmetine kavuşacak” dedi.

Saha çalışmalarının yanı sıra Karşıyakalının talep ve beklentilerine göre uzun bir çalışma sürecinin ardından ortaya çıkan projelerini de açıklamayı sürdüren Çiftçioğlu, “Ekonomi İçin Doğru Projeler” başlığı altında İstihdam Ofisi ve İş Bulma Desteği, Girişimciliğin Desteklenmesi, İş Garantili Meslek Kursları, Kadın Üreticilerin ve Kadın İstihdamının Desteklenmesi ile Kapalı Pazar Yerlerinin 7 Gün Yaşayan Hale Getirilmesi projelerini anlattı. Çiftçioğlu, “Karşıyakalının iş bulma stresini en aza indirecek, yatırım konusunda daima destek verecek projelerimiz hazır” diye konuştu.

Girişim ekosistemi güçlenecek
Yeni dönemde istihdam ofisi ile iş bulma desteği ve girişimcilere yönelik destekler vereceklerini belirtten Çiftçioğlu, “Karşıyaka’da iş arayanlara ücretsiz kariyer danışmanlığı ile eğitim planlama desteği verecek olan istihdam ofisi açacağız. İstihdam Ofisi, çeşitli kurum ve kuruluşların KOSGEB, TÜBİTAK, Kalkınma Ajansı gibi sağladığı teşvik ve hibeler konusunda danışmanlık desteği de sağlayacak. Karşıyaka’mızda girişim ekosisteminin güçlenmesi ve global ölçekte başarılı işletmelerimizin ortaya çıkması için de hem girişimcilik teşvik edilecek hem de ortak çalışma alanının kapasitesi artırılacağız. Ofis, dokümantasyon, koç ve mentorluk, eğitim gibi ayni ve nakdi destekler sağalacağız. Oyun ve animasyon teknolojileri, yazılım teknolojileri, yapay zeka gibi gelecek odaklı alanlar teşvik edilerek gençlerin teknolojinin öncüleri olmaları sağlayacağız. Kadın girişimciliğinin desteklenmesi amacıyla ortak çalışma alanlarında yüzde 30 kota vererek kadın girişimcilere özel destekler sağlayacağız” şeklinde konuştu.

İş garantili meslek kursları ve kadın istihdamına destek
İş garantili meslek kursları ile iş arayışında olan Karşıyakalıların gelişimine destek olunacağını da ifade eden Çiftçioğlu, “Piyasanın ve talepkâr olan işletmelerin ihtiyaçlarına uygun olarak belirlenecek eğitim programlarıyla iş arayışında olan Karşıyakalıların gelişimi destekleyeceğiz. Karşıyakalılar iş sahibi yapılırken aynı zamanda sanayinin işgücü açığının kapanmasına da katkı sunulacak. Kadın üreticilerin ve kadın istihdamının desteklenmesi amacıyla atacağımız adımlarla da kadınlarımızın çalışma hayatına katılması konusunda kendilerine destek olarak, eğitim ve danışmanlık hizmetleri vereceğiz. Bunun yanında el emeği ile üreten kadınlarımızın kendi üretimlerini satabilecekleri imkanlar oluşturacak Karşıyakalı kadınların daha aktif ve özgüvenli olmalarının yolunu açacağız” ifadelerini kullandı.

Pazar yerleri cazibe merkezi olacak
Kentteki kapalı pazar yerlerinin de 7 gün yaşayan hale getirileceğini belirterek “Haftanın en fazla iki ya da üç günü kullanılan kapalı pazar yerlerinin haftanın yedi günü yaşayan modern mekanlar haline getireceğiz. Bu kapsamda organik pazar, ikinci el ve antika pazarı, kadın üretici pazarı gibi tematik pazarların düzenlenerek Karşıyakalıların faydalanması sağlayacağız. Pazar yerlerimizi birer cazibe merkezi yapacağız” dedi.

 
Ölen kedisini diriltmek için 50 bin dolar harcadı
 
Bakan Kacır: TEKNOFEST kuşağı kendini ispat etti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emekletilen emekli 27 Mart 2024 Çarşamba 18:03

Tüm adaylara duyurulur Emekli borsası açılmıştır Yok mu arttıran 31 Marrta kapanacaktir

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhur'un adayı Dağ Kemeraltı vizyonunu anlattı: Kültürel yaşamın kalbi olacak!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “Kemeraltı'nı ...
Diyarbakır mesajı: Bizle yol yürümek isteyen herkesle...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'da CHP ile DEM Parti'nin işbrliği içinde ...
Nedim ATİLLA yazdı... Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Nedim ATİLLA yazdı... Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
 
CHP’den İzmir’de Balkan ve Rumeli çıkarması
İzmir’deki Balkan ve Rumeli göçmenleriyle bir araya gelen CHP Genel Başkan ...
İYİ Partili Dervişoğlu, İzmir'de CHP'yi hedef aldı: Bunun adı ya hizmetsizliğin itirafı ya da ihanet!
İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ...
CHP Karşıyaka adayı Ünsal: Atıl alanlarda yepyeni parklar yaratacağız
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Belediye Başkan Adayı B. Yıldız Ünsal, ...
 
CHP adayı Tugay’dan Dağ’a çağrı: Mal varlığını açıkla!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, ...
Cumhur İttifakı adayı Kırkpınar'dan yerinde dönüşüm sözü!
Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başka Adayı Bilal Kırkpınar, hane ziyaretleri ...
CHP adayı Tugay, mezun olduğu lisede konuştu: İzmir'de iz bırakacağım
Mezun olduğu İnönü Lisesi mezunları ile bir araya gelen Halk Partisi İzmir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva