HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mayıs 2024 Salı - 12:36

Özel, İzmir'deki AVM için konuştu: Kıskançlık kaynaklı haberler!

Rönesans Holding’e ait Hilltown Karşıyaka AVM’nin bahçesindeki izinsiz yapıları yasal hale getirmek için yaptığı imar planı değişikliği ikinci kez Karşıyaka Belediye Meclisi'nden geçemedi. Konuyu Genel Başkan Özgür Özel ile konuştuğunu söyleyen Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, "Özel ile telefonda konuşurken bu konudan bahsettim. O da dedi ki 'Kıskançlık kaynaklı haberler olabiliyor. Öyle bir süreç yaşıyoruz. Karşıyaka Belediyesi’nin hukuka ve kanuna olan uygulamalarını desteklerim ben' dedi" ifadelerini kullandı.

Özel, İzmir deki AVM için konuştu: Kıskançlık kaynaklı haberler!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin müteahhidi olan Rönesans Holding’e ait Altunizade Gayrimenkul Şirketi’nin bünyesindeki Hilltown Karşıyaka AVM’nin imar planı değişikliği yeniden Karşıyaka Belediyesi’nin gündemine getirilmişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Karşıyaka Belediye Başkanlığı döneminde de gündeme gelen değişiklik meclis üyeleri tarafından İmar Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesiyle geri çevrilmişti. Plan değişikliği yeni Başkan Behice Yıldız Ünsal döneminde yeniden gündeme geldi.

Tapuda Şemikler Mahallesi’ndeki 26024 ada 1 parsel üzerine kurulu olan Hilltown Karşıyaka AVM’nin mevcut kullanım ve yapılaşma koşulları değişmeksizin, taşınmazın kuzey cephesindeki yapı yaklaşma sınırının düzenlenmesi isteniyordu.

1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile birlikte hali hazırdaki planda yer almayan kimi yapıların yasal hale getirilmek istendiği öğrenildi. Plan değişikliğini inceleyen İmar Komisyonu ile Hukuk Komisyonu oy birliği ile önergeyi reddetti.

Komisyonların raporları aynı şekilde meclisten geçti ve plan değişikliği reddedildi. Öte yandan gün içinde şirketin plan değişikliği talebini geri çekmek için başvurduğu ancak komisyonların karar vermesinden kaynaklı bu talebin reddedildiği öğrenildi. 

Gündem maddesi şu şekilde:

Altunizade Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. vekili tarafından yapılan 22.04.2024 tarihli dilekçe ve eki plan değişikliği önerisi ile İzmir İli, Karşıyaka İlçesi, Yalı Mahallesi (Tapuda Şemikler), 26024 ada, 1 nolu parselin yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında belirtilen "Emsal (E) =0.80" ve " 2. ve 3. Derece Kentsel ve Bölgesel İş Merkezleri” olarak belirlenen kullanım ve yapılaşma koşulları değişmeksizin, taşınmazın kuzey cephesindeki yapı yaklaşma sınırının düzenlenmesine yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği talebi ile ilgili önergenin;

a-) alanın yoğun olarak kullanılan ticaret bölgesi olması nedeniyle yaya dolaşımına uygun açıklıklar bırakacak şekilde çekme mesafelerinin belirlendiği ve korunması gerektiği ayrıca mevcut TAKS alanının İzmir Büyükşehir Belediyesi Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 5’inci maddesinde belirtilen TAKS değerlerini sağladığı ve plan ilkeleri ile mevcut açık alanların korunması gerektiği gerekçesiyle, oy birliği ile reddi hakkında İmar Komisyonu Raporu.

b-) 07.05.2024 tarihinde önerge ve ekleri incelendi. İmar Komisyonunun 06.05.2024 tarihli komisyon raporu incelendi, oy birliği ile reddine karar verildiği görüldü. Söz konusu talep incelendiğinde, 28.05.2023 tarihinde yapılan plan değişikliği talebinin bir kısmını kapsadığı görülmüştür.18.05.2023 tarihli talep, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde 09.10.2023 tarih ve 1054 sayılı kararla ret olunduğu ve idari sürecin sonlandığı görüldü. İlk talep ile söz konusu.

3 KEZ CEZA
Hilltown Karşıyaka AVM’nin imar planları Karşıyaka Belediyesi’nde yeniden ele alınacakken belediyenin AVM’ye 3 kez ceza kestiği ortaya çıktı. AK Parti Meclis Grubu Sözcüsü Adem Öztürk'ün vermiş olduğu bilgilere göre, Hilltown Karşıyaka AVM’ye 3194 İmar Kanunu’na muhalefetten ilk olarak 9 Ocak 2024 tarihinde 7 milyon 770 bin 42 TL 6 kuruş, ardından 14 Mart 2024 tarihinde 17 milyon 62 bin 953 TL ve son olarak da 2 Mayıs 2024 tarihinde de 29 bin 917 TL 30 kuruş para cezası kesildi. Şirketin bu cezaları yargıya taşıdığı da öğrenildi. 

BU İŞYERİ KAPATILMALIDIR
Plan değişikliği talebine dair mecliste açıklama yapan AK Parti Grubu’ndan Hasan Ünal, “Buraya dair yakın zamanda yapılan haberler var. Bu konularla belediyemizin bizi aydınlatmasını istiyoruz. Bu AVM ile ilgili 180 bin 249 metrekarelik tadilat ruhsatı düzenlenmiş ancak tadilat ruhsatına esas yapı kullanma izni verilmemiştir. Yapı kullanma izni ile ilgili de başvurusu bulunmaktadır. İşletmenin yapı kullanma izni yok. Düşünebiliyor musunuz? Burası koskoca işyeri! Bahçede yer alan bir işletmeye bir para cezası kesilmiş, ancak alınan işyeri encümen kararını yargıya taşımış. AVM’nin kuzeyinde bir çadır vardı? Kaldırıldı mı bilmiyoruz? Bilgi verilirse seviniriz. Toplamda 87 bin 720 metrekare arsa alanı olan yapının 0,80 emsalle alması gereken inşaat alanı 70 bin 181 metrekare. Şu anda 180 bin 91 metrekare inşaat alanı mevcut. Diğer bir değişle emsal 2,05 emsalla fiili olarak yükseltilmiş. Belge olmaksızın işletme devam ediyor. Aradaki fark 109 bin metrekare. Belediyeyi görevlerini yerine getirmeye davet ediyorum. Dolayısıyla bu işletme kapatılmalıdır. Bu yapıda ortaya çıkan fazla metrekarelerle ilgili meclisimiz bilgilendirilmelidir” dedi.



‘ÇADIR MÜHÜRLENDİ’
AK Partili  Ünal'a yanıt veren Başkan Ünsal, “İlgili firmanın bir talebi oldu. Biz sorumluluğumuzu yerine getirdik. Çadır kurşunlu mühürle kapatıldı. Ruhsatsız bir dükkan varsa da yıkılacaktır. Bu AVM’nin yapı kullanma izni var. Tadilatlı yerler mühürden dolayı ve talep edilmediği için oturma raporu yok. Bugün gün içinde firma müracaatını geri çekmek için başvuru yapmış ancak komisyonlar karar aldığı için uygun olmadığına karar verdim ve çekmesini onaylamadım” ifadelerini kullandı.

‘TADİLAT RUHSATININ İŞLENMİŞ OLDUĞU YAPI İZNİ YOK’
Tekrar söz alan AK Partili Ünal, “Yapı kullanım izin belgesi ilk başvuruda alınmış ama daha sonra belediyemizin resen vermiş olduğu bir tadilat ruhsatı var. Resen vermiş bu tadilat bu metrekarelere çıkılmış. Ondan sonra tadilat ruhsatının da işlenmiş olduğu bir yapı kullanım izin belgesinin olmadığını İmar Müdürlüğü’nden teyit ettim” dedi.

GENEL BAŞKANA TAŞIDIM: KISKANÇLIK KAYNAKLI
Konuyu CHP Genel Başkanı  Özgür Özel'e ilettiğini belirten Başkan Ünsal, “Bugün Genel Başkanımız Özel ile telefonda konuşurken bu konudan bahsettim. Çıkan haberlerle ilgili bilgi verdim. O da dedi ki “Kıskançlık kaynaklı haberler olabiliyor. Öyle bir süreç yaşıyoruz. Karşıyaka Belediyesi’nin hukuka ve kanuna olan uygulamalarını desteklerim ben”. Çıkışta da verilen kararı bildireceğim. Onu mutlaka sevindireceğini düşünüyorum” dedi.

 
Astım her yıl 450 bin can alıyor
 
Açık cezaevlerindeki izin mağduriyetleri meclis gündeminde!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa 8 Mayıs 2024 Çarşamba 19:46

Karşıyaka için tek bir güzel icraatı olmayan asalaklar üreten yatırım yapanlara şantaj yaparak kendilerince pay istiyorlar meclis üyesi her bir kişinin mutlu olacağı bir gönül alma hediyesi ne olabilir? Yazık..

Yorumu oyla      0      1  
Deniz 8 Mayıs 2024 Çarşamba 18:59

Artık bu belediye başkanları muhtarlar kaldırılmalı bunlar şaibeli işler yapmak üzere gelen hizmetle alakası olmayan hergelen borç takan kurumlar borç batağında olan belediyeleri hizmet yapamaz halde vali yönetsin imarı bakanlık planlama yapsın problem kalmaz soyer zaten gereken güzelliği yaptı seferihisar ''dan sonra büyükşehir de batirildi kooperatif ler battı izmir hiçbir şey yapamaz durumda borç içinde

Yorumu oyla      0      1  
Atakent Sakini 8 Mayıs 2024 Çarşamba 16:52

Karşıyaka belediyesinin önceki başkanı ve belediye yetkililerinin açıklama yapmasını bekliyoruz.

Yorumu oyla      1      1  
Acil acil 8 Mayıs 2024 Çarşamba 10:42

Rüşvetle işe eleman alan meclis üyelerini hemen hemen siyasi bağlantılarını kesin yoksa sizide bitirir

Yorumu oyla      1      2  
MURTAZA BESTEKAR 7 Mayıs 2024 Salı 18:12

"Zor dostum zor, seçilirken sevinmek, seçildikten sonra gerçeklerle yüzleşmek." Vallahi bir müzik parçası gibi oldu...

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sengel: Belediye emekçilerini siyasete malzeme etmedik
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nın ...
Karşıyaka’da ‘Anneler Günü El Emeği Pazarı’ açıldı!
Yıl boyunca toplumsal değer taşıyan özel günleri tematik etkinlikler ile ...
Torbalı'da mahalle mahalle halk buluşmaları!
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, 'Esas makamımız mahallelerimizdir' ...
 
Bornova'da ilk TİS imzalandı: En düşük yevmiye 1047 TL!
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki seçimden önce söz verdiği gibi ilk ...
Maaş krizi metroya sıçradı!
İzmir Metro’da yaşanan maaş krizinden kaynaklı işçilerin 8-10 bin TL arasında ...
Başkan Önal, sahaya indi
Yerel seçimler öncesi her platformda halkın içinde olacağı mesajını veren ...
 
Yörüklerden Başkan Tugay'a renkli ziyaret!
Ege Bölgesi İzmir Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Ramazan Dumanlı ile ...
Eşrefpaşa Hastanesi'nde 'ihale' istifaları!
Eşrefpaşa Hastanesi’nin depremde zarar gören bölümleri için yapılan bina ...
Üç Fidan Çiğli’de anıldı... Anıta karanfil bırakıldı
68 kuşağının gençlik liderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva