Tayfun MARO
Ve Kral Çıplak, dedi…
17 Haziran 2022 Cuma

Ekonomide ortaya çıkan tablo, iş çevrelerinde tedirginliği iyice artırdı.

Yetkililerin “sanayide üretim çok iyi durumda; sorun, orta sınıfın yoksullaşması” mealinde açıklamaları belleklerde tazeliğini korumakla birlikte, iş dünyası endişelerini dile getirmekten geri durmuyor.

Finans politikalarında tıkanma, güvenilir iktisatçılara ve teknokratlara göre, sürdürülen uygulamalarda yolun sonunu işaret ediyor. Gidilecek yol kalmadığına dair emarelerin çok güçlü olduğu, söyleniyor.

Hal böyle olunca, 6’li masa, hasar tespiti yaptıktan sonra, muhtemelen bir reçete hazırlayacak. Yangın söndürmek, yaraları sarmak gibi acil görevlerin öncelendiği… Sonucunda, 24 Ocak Kararlarıyla açılan dönem kapanıyor.

Yani, gün yüzü görmek için yurttaşın önünde uzunca bir yol var.

Dahası seçim gibi önemli bir badire yolumuzu bekliyor.

Giderek derinleşen yoksulluğuyla baş edemeyen yurttaş varsın bir süre daha soluksuz kalsın, onu anladık… Fakat içine düşülen çaresizlik öyle kolay kolay içinden çıkılacak gibi değil.

Toplumda umutsuzluk büyürken cemaatleşen toplumda güvenlik arayışları, kendi içine kat eden kapalı gurupları öne çıkardı.

Ve bu durum, Cumhuriyet’i dirençli kılacak toplumsal mutabakat koşullarını ağırlaştırdı. Birbirine husumet besleyen din ve etnisite gurupları sadece çözümsüzlük üretiyor.

Sonun başlangıcı… Sadece bir dönem sonlanmıyor, bütün kurum ve kuruluşlarıyla sanki devlet krizi kendini göstermeye başladı.

Acı ama gerçek, ulusal bütünlüğün temeli kimlik siyasetiyle sarsılırken ortaya çıkan dağınıklık, Türkiye’nin başını ağrıtacak. Yaslanacak ne kuruluş felsefesi ne kurucu irade ne Cumhuriyet değerleri kaldı.

İktidar zafiyeti hissediliyor. Finansal kriz sistemi durdurduğu andan itibaren pamuk ipliğine bağlı kamusal düzenin nasıl sürdürüleceği tam bir muamma.

İktidar grubundan koparak olay mahallini terk edenler işaret fişeği gibi.

Bir ucu TÜSİAD, öbür ucu NATO günlerimiz uç uca eklenirken PENTAGON’dan haber bekliyoruz…

Ve bu bekleyişin kralı çıplak bırakmış olması kuvvetle muhtemeldir.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gezici 19 Haziran 2022 Pazar 13:34

tayyare önder amcamız valla müthiş bir adam. Yağ kuyruklarında sıra beklemiş. yokluk yaşamış,emekli belediye başkanı edasıyla Tayfun beye neredeyse "göster telefonunu" diyecek bir karakter. düşünsene 6+1,pentagon,nato,tusiad reise gider yapan tüm yerli yabancı kurumlardan medet ummayın diyen ama 20 senedir güneşe uçup kanatları yanan ikarus gibi adeta reise uçuyor. unutma tayyere emmi bir gün seninde ikarus gibi kanatların yanacak ama iş işten geçmiş olacak. sevgiler.

Yorumu oyla      5      4  
Lombak 19 Haziran 2022 Pazar 13:06

Hadi Zizek yine iyisin. Bugün de böyle geçti.

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 19 Haziran 2022 Pazar 10:40

Tayyar Önder o halk adamın geldiği günden bu güne 2 örnekle ne yaptığını sana anlatayım bunu sayfalar dolusu anlatabilirim ama anlaman için bu ikisinin yeterli olacağını düşünüyorum. 2002 yılı 4 kasım dolar kuru altı sıfır atılmış hali 1.67 TL şimdi ise 17.29 TL 10 katından fazla bir değere ulaşmış, 2002 benzin litre fiyatı 1.62 TL şimdi ise 27.61 TL 17 katına ulaşmış, mazot (motorin de derler belki bilmezsin) 2002 de 1.48 TL imiş fiyatı şimdi sence ne kadardır 3 veya 5 TL mi? biliyor musun? Tam 30.06 TL 20 katını aşmış durumda. Matematiğin iyi değilse hesap makinesi kullanabilirsin. Hep örnek verirsiniz ya 2.dünya savaşı sıralarındaki karneli ekmek kuyruklarını ya da Kıbrıs Harekatı sonrasında uygulanan ambargo sonrasında yaşanan tüp ve yağ kuyruklarını ama nedense hep o kuyruklardan bahseder ama neden olduğunu söylemek işinize gelmezdi. İşte Allah'ın sopası diye bir tabir vardır neyi karaladıysanız ülkeyi daha beterine sürüklediniz. Domates biber kuyruklarına, askıda ekmek, halk ekmek kuyruklarına bile girdi bu millet sayenizde. Ekmek fiyatından haberin var mı güzel kardeşim? Ambargoyu göze alıp Kıbrıs zulmünü sonlandıranları sürekli eleştirdiniz, sizin halk adamınız Süleymanşah türbesini toplayıp terk etti oradaki vatan toprağını 1 gecede, yunan adaları işgal edip silahlandırırken siz sadece izlediniz, o çok eleştirdikleriniz bir kayalık için bile savaşı göze aldı o dönemin yöneticileri. Şimdi de çıkmış lawrence dediğiniz insanı neden pensilvanya için yargılamadınız dünya alem biliyor adamın ne olduğunu. Lawrence'i orada burada aramayın topluca aynanın karşısına geçin o zaman Lawrence'i görecekesiniz.

Yorumu oyla      3      3  
Karaoğlan 18 Haziran 2022 Cumartesi 21:12

Bu bölünmüşlük, cemaatler, kentliler, kasabalilar, mülteciler, mülteci görünümlü Afgan ve pakistanliliar. Ülkeyi terk eden genclerimiz.Geçim sıkıntısının pik yaptığı günler. Tablo her ne kadar oldukça karanlık görünse de 1919''un Türkiyesi de değil. Bu kritik günlerden Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Kentli- Kasabalınin aslında varlıklarının birbirine ne kadar bağlı olduğunu idrak edilmesine katkı sağlayabilir.

Yorumu oyla      4      3  
Dün Hocaefendi; bugün kral çıplak;, yarın? 18 Haziran 2022 Cumartesi 12:10

Dün Pensilvanya'ya gidip, fotoğraf çektirme yarışında olup, dön artık bitsin bu çile diyenler, bugün karşı tarafı işbirlikçi, şaibeli ilan ediyor.

Yorumu oyla      5      3  
Tayyar ÖNDER 17 Haziran 2022 Cuma 13:29

Kral Çıplak Diyen Lawrence Mümkünse Bunu Pensilvanya'ya Doğru Desin... Türkiye'de Kral Ya da Majeste Yok... Halkın Oylarıyla Seçilmiş Bir Halk Adamı Var... Tayfun Bey Bir Solcu Olarak Sizlere de Yazık Oluyor...!!! Bir Gün Yerli Lawrence'lerden Medet Um... Bir Başka Gün İşbirlikçi 6+1'den Medet Um... Bir Başka Gün Pentagon/Nato/Tüsiad Gibi Şaibeli/sabıkalı Gayrisiyasi Yapılardan Medet Um...İşiniz Zor Yani...Neyse ki Az Kaldı Çektiğiniz Bütün Bu Çileler 2023 Seçimleri İle Sona Erecek ve Halk Bir Kez Daha Kazanacak...

Yorumu oyla      4      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva