Oytun NALBANTOĞLU
Montella Adaleti!
16 Ekim 2023 Pazartesi

A Milli Futbol Takımımız Hırvatistan zaferinden sonra Letonya’yı da yenerek 2024 Avrupa Şampiyonasına katılmayı garantiledi. Stefan Kuntz’un görevden ayrılması sonucu tüm futbol otoriteleri, tercihin yerli teknik direktörden yana kullanılacağında hemfikirken TFF’nin Vincenzo Montella ile anlaşması bu akşam itibariyle “doğru karar “ olarak tescillenmiştir. Mütevazi ve alçakgönüllü  kişiliğinin yanında Belhanda gibi sıkıntılı bir oyuncudan maksimum verim elde etme başarısına da sahip olan Montella’nın A Milli Takım Teknik Direktörü olarak büyük saygı ve güven oluşturacağını düşünüyorum. 

Letonya karşısına bir önceki maça göre İrfancan yerine Yunus Akgün süpriziyle başlayan ay yıldızlılar beklenildiği gibi ilk düdükle birlikte oyunu rakip yarı alana yığdı. Sağdan Ferdi soldan Cenkle ardı ardına yapılan ortaları Barış Alper ve Kerem’le buluşturamayan futbolcularımız istedikleri gole bir türlü kavuşamadılar. Yunus Akgün’ün golünün VAR’dan dönmesi  yanında Abdulkerim Bardakçı’nın kafa şutunun direkte patlaması ilk 45 dakikanın unutulmayan şanssızlıklarıydı. 

İkinci yarıyla birlikte aynı hırs ve istekle Almanya bileti için varını yoğunu ortaya koyan “Bizim Çocuklar" zaman zaman kalesinde ciddi tehlikeler yaşa da galip gelmeyi başardı. Montella’nın sihirli dokunuşlarıyla 4 farklı skora ulaşan A Milliler Letonya’yı adeta sahadan sildi. Yunus Akgün’ün Premier Lig tadında attığı muhteşem golle açılan perde Cenk Tosun (2) ve Kerem Aktürkoğlu’nun şovlarıyla kapandı. Son 14 dakika oyuna dahil olan Yusuf Sarı resitaliyle, İsmail Yüksek enerjisiyle, Salih Özcan çizgi üzerinden çıkarttığı topla ve Cenk Özkaçar disipliniyle yıldızlaştılar. Herşeyden önemlisi formayı adaletli şekilde dağıtan ve hakkaniyetli davranan Montella’yı ayakta alkışlıyoruz. Nihayet keyifle izleyebileceğimiz, torpilden uzak ve hedefi olan bir takıma sahip olmanın gururunu yaşıyoruz, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler...

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva