Aylin AKDOĞAN
İzmir–IN
29 Temmuz 2022 Cuma

29 Temmuz vizyon haftasından merhaba!

Dolu dolu bir vizyon haftası diyebilir miyiz?

Evet, diyebiliriz…

“Bir tık” öne çıkan haberlere gelince de!

Kendisini 13 yıl aradan sonra en son geçtiğimiz sezon “Alparslan: Büyük Selçuklu” dizisinde Kekavmenos (Ani kentinin tekfuru) rolünde izlediğimiz Toprak Sergen’i bu hafta zengin bir oyuncu kadrosundan oluşan “Bir Türk Masalı” filminin yönetmen koltuğunda görüyoruz.

Film, tam bir Anadolu hikâyesi tadında görünüyor ve Toprak Sergen bir röportajında “kazandığım tüm parayı yeni çekeceğim filmde kullanacağım.” demiş.

Anlaşılan o ki, Toprak Sergen’i yönetmen koltuğunda sıkça göreceğiz.

Gişesi bol olsun…

Sıradaki haberimiz de bütün hafta manşetlerden düşmeyen “Top Gun: Maverick” filmi hakkında.

Film, 2022 yılının bu zamana kadarki en çok gişe hasılatı yapan filmi oldu ve Tom Cruise’un kariyerindeki en büyük gişe başarısı olarak da tarihe geçti.

Bu arada!

Karaca Sineması’nda 29 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında Pedro Almodôvar filmlerine ait müthiş bir seçki gösterimde olacak.

Ayrıca seyircilerden tam not almış “Dünyanın En Kötü İnsanı” filmi de 29 Temmuz’dan itibaren bir süreliğine gösterimde.

Detaylar için Karaca Sineması’nın sosyal medya adreslerine bakabilirsiniz.

Ve sırada bu hafta vizyondakilerde…

***

“Bir Türk Masalı”

Komedi, animasyon, aile ve fantastik türdeki film, Toprak Sergen’in yönetmenliğinde. Kalabalık bir oyuncu kadrosuna sahip filmde Yeşilçam Sineması’nın çok değerli isimleri arasında yer alan Ahmet Mekin, Suna Selen, İzzet Günay, Kayhan Yıldızoğlu ve Füsun Erbulak ile birlikte; Burak Sergen, Cemal Hünal, Amine Gülşe, İclal Aydın, Doruk Sarıduman, Orçun İynemli, Ege Aydan, Caner Kadayıfçı, Aslı İnandık, Işıl Sergen, Ali Davutoğlu, Hakan Ateş, Rüştü Asyalı, Roz Noori, Bilge Bilge, Poyraz Demirci, Leya Kırşan, Muhittin Oymakçıer ve Adnan Efe Yavuz da başrolleri paylaşıyor. Senaryosu Başak Duru ve Toprak Sergen’e ait. Ayrıca cinsellik, küfür ve şiddet barındırmıyor. İngilizce dublaj, İngilizce ve Arapça altyazı seçenekleri de mevcut.

Tamamen sıfırdan yazılmış ve yazılırken de Anadolu coğrafyasının öğelerini işin merkezine almış bir masal. Dünya sinemasının bile büyük bütçelerle Anadolu hikâyelerine yöneldiği düşünülürse filmin önemi bir kat daha artıyor. Mutluluk ülkesinde geçen fantastik bir masal olarak nitelendirilen film, büyüklerimizin anlattığı, küçüklerimizin de kahramanı olduğu bir “Aile Filmi”. Evvel zaman içinde, Yiğit’in Peri Kız’a aşkı için, Aydınlık ve Karanlık’ın oyununa ‘varım’ der, içten, fantastik, sürükleyici, trajikomik, eğlenceli, farklı ve evrensel bir masalı konu ediniyor. Toprak Sergen`in ilk kez yapımcılık ve yönetmenlik deneyimi kazandığı filmde ayrıca Erkin Koray ve Barış Manço gibi ustaların eserleri yorumlanıyor. Başrol oyuncularından Amine Gülşe’nin sesinden bir klip de filmin soundtrack’i haline de getirilmiş.

Yıllar sonra Türk Sinemasına yeniden bir masal kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Sergen’e göre bu film çok daha iyi bir sürecin başlangıcı. Sinemadan kazandığını da yine sinemayla paylaşmak istediğini önemle belirtiyor Toprak Sergen. 1saat 27dakikalık film, evvel zaman içinde Yiğit'in Peri Kız'a aşkı için "Aydınlık" ile "Karanlık" tarafın oyununa dahil olduğu fantastik bir hikâyeyi anlatan Bir Türk Masalı'nın yönetmen koltuğunda Toprak Sergen oturuyor.

***

“Buluttaki Gölge”

Senaryosu Liang ve Max Landis tarafından yazılan korku, savaş ve aksiyon türündeki film Roseanne Liang yönetmenliğinde. Oyuncu kadrosunda ise Chloe Grace Moretz, Nick Robinson, Taylor John Smith, Beulah Koale ve Callan Mulvey yer alıyor. Filmin konusu ise, İkinci Dünya Savaşı sırasında WAAF subayı Maude Garrett’a önemli bir görev verilmiştir. Aynı zamanda pilot olan Garrett, gizli belgelerle birlikte B17 bombardıman uçağının mürettebatına katılır ve ondan mürettebatın tamamı erkek olan bir savaş uçağını da taşıması istenir. Gölgelerde saklanan şeytani bir şeyin uçağa saldırması ile birlikte onu zor anlar beklemektedir…

***

“Akıl Bozan”

Senaryosunu Muammer Maden’in kaleme aldığı gerilim türündeki filmin yönetmeliği Doğuş Arslan’a ait. Başrollerde Elif Çapkın, Tolga Bengü, Emel Başkan yer alıyor. “Bazen sadece inandıkların uğruna ölürsün” ve “Bu görev çok zor olacak” sloganları eşliğinde hazırlanmış film, kendilerine verilen bir görevi yerine getirmeye çalışırken işlerin yolundan çıkmasıyla birlikte ruh hastası bir psikopatın eline düşen bir kadın ve bir erkeğin yaşadıklarını konu ediyor. Onları insan aklının alamayacağı türden işkenceler beklemektedir…

***

“Vesvese: Cin Fısıltısı”

Film, korku ve dram türünde. Yönetmen koltuğunda Bülent Aydoslu yer alıyor. Başrollerde de Orhan Kılıç, Buse Sevindik, Onur Çimen, Cansu Orhan, Ali Beyat yer alıyor. Film, yaşadığı ve yaşattığı olaylar nedeniyle her geçen gün ailesini daha da zor günlere sürükleyen Doğan’nın yaşadığı olayların cin vakalarıyla benzerlik göstermesi üzerine, ailesinin bu konuda önlem almak üzere harekete geçmesini konu ediyor. Böylece ailece Doğa’nın geçmişinde kalan ve bir türlü hatırlayamadığı özel bir anısının peşine düşerler. Karşılarına çıkan bambaşka bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalan aile artık her konuda sil baştan yeni bir hayata alışmak zorundadır.

***

“Hawar 2”

Yönetmenliği Raziye Sultan’a ait filmde Ayşenur Keskin, Engin Kahya, Hüseyin Beken, Halime Tuğba Bayrak ve Musa Zur başrollerde. Korku türündeki film, çocuk sahibi olmak isteyen Hakan ve Pelin çiftinin, büyük bir hevesle güzel haberler bekleyip ancak bir türlü o haberi de alamamalarının ardından Pelin'in bir tılsım yaptırması sonrası başlarından geçenleri konu ediniyor. Hakan ve Pelin çifti yaptırdıkları tılsımla birlikte bebek sahibi olmayı beklerlerken kendilerini aniden beklenmedik olayların içinde bulurlar…

***

“Afetname”

Yönetmenliği Ahmet Yaşar Gümüş’e ve senaryosu Şeyda Delibaşı’na ait film komedi türünde ve başrollerde de Derya Şen Akbacak, Umut Özkan, Sevil Uyar, Ebru Kocağa, Toprak Can Akbacak yer alıyor. Film oyuncu olma hayalini taşıyan genç bir kadının bu uğurda yaşadıklarına odaklanıyor. Afet, hayalini gerçekleştirmek adına her türlü mücadeleyi verir ancak ne yaparsa yapsın bir türlü dikiş tutturamaz. Bunun üzerine de bir sinir krizi geçiren Afet, Afetname adını verdiği bir oyunculuk ajansı açar. Bu zamana kadar hiç sevgilisi olmamış olan Afet, ajansı sayesinde lise aşkıyla karşılaşır ve 18 yıl sonra üç lise arkadaşı ajansta bir araya gelir, olaylar da böylelikle gelişir…

***

“Mini Fenomen”

Yönetmenliği Umut Ertek’ ait komedi türündeki filmde oyuncular arasında Atilla Emirhan Kırık, Talha Tosun, Özcan Melek, Öykü Şahin, Sait Yüksel yer alıyor. Konusuna gelince, küçük bir çocuğun en büyük hayali youtuber olmaktır ve hayallerini gerçekleştirmek için en yakın arkadaşını da menajeri yaparak maceraya atılır…

***

DC Süper Evciller Takımı”

Macera, animasyon ve fantastik türdeki film Sam Levine ve Jared Stern yönetmenliğinde. Senaryosu da John Whittington ve Jared Stern’e ait. Film, aynı süper güçlere sahip ve Metropolis’te yan yana suçlarla savaşan, ayrılmaz en iyi arkadaş; Süper Köpek Krypto ve Süperman’in, barınakta yaşayan sokak çetesi Ace (Yarasa Köpek), PB (Koca Göbekli Domuz), Metron (Kaplumbağa) ve Chip (Sincap) ile yaşadıkları macerayı konu ediyor. Süperman ve Adalet Birliği’nin diğer üyeleri kaçırılmıştır ve Krypto da süper kahramanları kurtarmak adına kendisiyle aynı takımda yer almaları için sokak çetesini ikna etmelidir.

İyi seyirler, iyi eğlenceler…

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva