Harun ÖZDEMİR
Mafyanın mekaniği
1 Haziran 2021 Salı

Dünyanın neresinde “mafya-hükümet” çatışması yaşanmışsa o ülkede “hükümet yıkılmıştır”.

Hükümeti yıkan mafyanın gücü değildir, kimse yanlış anlamasın. En kötü devlet düzeninde bile birbiriyle çelişen yasaların el yordamıyla oluşturduğu bir hukuk düzeni vardır!

Bu koşullarda idare etme gücünü elinde bulunduranlar, gün gelir hesap soran birileri çıkar korkusu ile “yasa dışı” işleri mafya tipi örgütlere yaptırırlar.

Mafya; küçük yaşta suç ortamında yetiştirilmiş, hakikaten serdengeçti tiplerin liderlik yaptığı örgütlerdir.

Örgütün alt kadroları ise istikbal vadeden, gözünü budaktan sakınmayan gençlerden oluşur.

Mafyanın kendine göre bir adalet anlayışı ve kazanç kapısı vardır. Çalışmakla elde edilemeyecek kazançların elde edilmesi zor değildir. Bu nedenle kazanmak ve harcamak sorun olmaz.

İşlerin yolunda gittiği günlerde mafya, içinde siyasilerin de bulunduğu “itibarlı” insanlar adına her işi yapar. Herkes kazanır, kaybeden ise devlet ve millettir.

Bazen mafyanın vergi ödediği de görülmüştür. Ama saf olmamakta yarar var, mafyanın vergi ödemesi nadirattandır.

Mafyanın en kolay para kazandığı sektör uyuşturucudur. Buna silah, kumar, altın, tarihi eser, her türlü kıymetli taş, borç-alacak tahsilatı, büyük işletmelerin mahkemelerle kısa sürede çözülemeyecek anlaşmazlıkları da hatırı sayılır kazanç kapılarından bazılarıdır.

İnanmakta zorluk çekenler olabilir, uranyum gibi nükleer enerji veya silah yapımında kullanılan stratejik ürünlerin de mafya üzerinden kaçakçılığı yapılmaktadır.

Tv ve filmlerde gördüğümüz çok özel araçlarda ve kıyafetlerle sadece teknik elemanların taşıdığı uranyum gibi maddeleri, örneğin 3.5 kg uranyumu Bursa’da semt pazarında naylon bir poşet içinde görseniz inanmazsınız.

Kısaca özetlemeye çalıştığım mafyanın iştigal alanında mafya-siyaset-iş dünyası-medya-güvenlik bürokrasisi kazanırken kol koladırlar. İşin en önemli noktasında yargı elemanları da var ki unutmamak gerekir.

İşler yolunda giderken kimlerin kimlerle kol kola olduğu sorun teşkil etmez. Kıyamet nerede kopar derseniz ya paylaşımda ya da bir savcı veya gazetecinin işi korkusuzca kurcaladığı yerde!

Bu durumda genellikle gemiyi ilk terk edenler siyasilerdir.

Fakat bazen sorunun olduğunu son duyan siyasiler olduğu için bütün kabak iktidarın başına patlar.

Sedat Peker vakasında olduğu gibi kabak siyasilerin başında patladığında daha çok ses getirecektir ve kuşkusuz hükümet de düşecektir.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 3 Haziran 2021 Perşembe 18:59

Çiller Özel Suç Örgütü kapsamında hedef Akşener. Ülkücü mafya da siyasi ayağı. Yani soruşturma kapsamında hedef Akşener. Sozde muhalefet lideri!

Yorumu oyla      2      3  
Erdal Seyhan 1 Haziran 2021 Salı 19:38

Sayın Tayyar Önder, bugün kokocu, eroinman dediğin bu tip, size oy istemek için 20-30 bin kişiyle miting yapıyordu. Bir kokocu, eroinmanın miting yapıp oy istediği iktidar olma itibarı da bu iktidara nasip oldu. Bu kokocu, eroinman her gün gazete ve sosyal medyada, bu iktidarın Suriye politikasına destek olmak için tırlarla askerî yardım gönderiyordu. Bu desteğe zımnen destek olmak itibarı da bu iktidara ait. Neden bu iktidar bu kokocu, eroinmana itibar etti...(!) Savunduklarınıza siz bile inanmıyorsunuz. Ya da şeyh-mürid ilişkisi var aranızda, "Şeyh ne diyorsa doğrudur. Batıla hak diyorsa da bunda bir hikmet vardır" gibi.

Yorumu oyla      3      3  
İsmail Hakkı Akyazı 1 Haziran 2021 Salı 19:36

Mükemmel ????

Yorumu oyla      3      3  
Raif Kıran 1 Haziran 2021 Salı 16:09

Mafyanın bile Devlet tecrübesi mevcut iktidar sahiplerinden daha fazla olduğu için kaybeden iktidar olacaktır. AKP kadroları, 203'de iktidar olup da Ankara'ya gitmeden önce, mahallelerindeki karakol komiserini Devlet sanıyordu. Devlet tecrübesi olmamak işte böyle birşey. Ama Peker, daha 20 yaşında tek başına karakol komiserinin Devlet olmadığını bizzat yaşayarak öğrenmiştir. Devlet tecrübesi olmayana en güçlü siyasiler biler sıradan bir istihbaratçının, sıradan bir güvenlik bürokratının elinde oyuncak olabilirler. Lider olmak farklı, Devlet Adamı olmak çok daha farklı bir sıfattır. Cumhurbaşkanımız da dahil olmak üzere, AKP'nin en büyük eksikliği, FETÖ ile ilişkileri de dahil olmak üzere ve bugün de yaşadığı sıkıntıların temel sebebi Devlet tecrübesi eksikliğidir. Devlet tecrübesi de iktidarda edinilecek bir tecrübe değildir. Başbakan olarak ilk kez Başkent'e gelen bir lider, 30 yıl da iktidarda kalsa Devlet tecrübesi edinemez. Devlet tecrübesi, müstahdem olarak girdiğin işyerinde zamanla patronluğa yükselerek edinilmiş bir tecrübedir. Dediğim gibi, iktidarda iken Devlet tecrübesi kazanılmaz. İktidarda ömrün uzadıkça yani "artık Devlet tecrübesi edindim" diye düşünmeye başlayınca daha da büyük hatalar yapmaya başlarsın.

Yorumu oyla      3      3  
Tayyar ÖNDER 1 Haziran 2021 Salı 13:44

Gladyo'nun Türkiye'de Son Yıllarda Oynadığı Tayyip Erdoğan'ı Devirme Olaylarından Sadece Biri... Bu İş MİT Müsteşarını İfadeye Çağırma Kumpası, MİT Tırlarının Aranması Kumpası, Gezi Olayları Vandalizmi, 17/25 Aralık Kumpasları, 15 Temmuz Darbe Girişimi Man Adası Tezgahları ve Bu Son Eroinman Bir Mafyözün Uluslararası İstihbarat Örgütlerinin Kucağında BAE'den Üfürdüğü Bayatlamış Yeni Bir Kumpas Çalışmasından Başka Bir Şey Değildir... FETÖ'nün Bir Porno Kaset Kumpasıyla Resmen Çöktüğü Koltuktan Kaldıramadıkları bir Genel Başkan ve Teslim Alınmış Bir Koko'cu Mafyöz'ün Hezeyanları İle Hükümetin Düşeceğini Zanneden Ayna'ya Bakmayı Bile Bilmeyen Biçare Muhalefet...Acınacak Haldesiniz...

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva