Oytun NALBANTOĞLU
8 haftada Göztepe!
17 Ekim 2023 Salı

A Milli Takımımızı Almanya - 2024 Avrupa Şampiyonasına resmen uğurladıktan sonra konsantrasyonumuzu tekrar TFF 1.Lig’e doğru sabitlemiş bulunuyoruz. Son 3 maçtan 9 puan çıkartıp ağırlığını iyice hissettirmeye başlayan Göztepe’de futbolcuların 8 haftalık performanslarını içeren bu yazıyı sizler için satırlara dökmeye gayret ettik.

Kaleden başlamamız gerekirse Lis tehlikeli diyebileceğimiz çok fazla gollük pozisyon yaşamasa da hepimize güven veriyor. Altay maçında Paixao’nun kafası ile Boluspor maçında kurtardığı penaltı kalitesini kanıtlaması adına yeterliydi. 8 maçta filelerinde sadece 4 gol gören Lis’e “nazar değmesin “ diyoruz.

Arda Özçimen geçen sene 20 maçta görev alsa da son karşılaşmalarda yediği şanssız gollerle daha çok çalışması gerektiği görülmüştü. 10 gün önce Ümit Milli Takım Aday Kadrosuna davet edilerek hepimizi gururlandıran kardeşimize desteğimiz tamdır.

Taha sol stoperde başladığı Lig’e Tarkan’ın sakatlığıyla sağ stoper olarak devam ediyor ve bu mevkide çok daha başarılı görünüyor. Kendinden emin duruşuyla güçlü fiziği artı özellikler olarak dikkat çekiyor.

Tarkan sağ stoper olarak tecrübesi ve kalitesiyle bireysel hatadan uzak, topa olan hakimiyeti sayesinde orta sahaya verdiği destekle ön plana çıksa da sakatlık sonrası formasına tekrar kavuşamadı.

Nielsen kariyeri parlak bir isim olmasına rağmen ilk maçında yaptığı hata ve ağır oluşuyla “ gereklimiydi “ sorusunu akıllara getiriyor. 

Geleceğin yıldız adayı olduğunu düşündüğüm Ümit sol stoperde hava hakimiyeti, top kullanma ve pas becerisi ile demirbaş isim olarak takımdaki yerini aldı.

Savunmanın merkezi durumundaki Atınç yine sezona formda giren isimlerden. Havadan geçit vermemesi yanında hücuma sağladığı katkıyla Altay’a attığı harika gol uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek gibi duruyor. 

Yalçın’a geldiğimizde bizi yine hayal kırıklığı ve hüzün karşılıyor. Beklenen seviyeye bir türlü ulaşamayan, aşama kaydedemeyen Yalçın Kokoviç’in ısrarıyla her hafta ilk 11’de yer bulmaya devam ediyor.

Transferin flaş isimlerinden olan Celil Yüksel hırsı, temposu ve son kararı doğru verebildiği anlarda inanılmaz etkili oluyor. Önümüzdeki günlerde formayı temelli kapacağına inanıyorum.

Palmer konusunda istikrarsız performansı aşama kaydetmesine engel oluyor. Yeteneği olsa da bunu sergileyememesi en ciddi handikap olarak görünüyor.

İsmail’in sakatlığı sonrası hayatının şansını yakalayan Ali Dere yapmış olduğu basit hatalarla saç baş yoldurdu. Potansiyeli itibarı ile Göztepe de oynaması zor gibi duruyor.

Ogün çalışkanlığı ve sahaya her şeyini vermesine rağmen pas kalitesi açısından sıkıntı yaşıyor. Biraz daha zamanı olduğunu düşünüyorum.

Traore tartışmasız son 2 sezonun en ilginç oyuncusu. Fiziği ve koşuları ile ümit veren fakat verimlilik açısından aşırı zayıf bir futbolcu olarak vasatı geçemiyor. Düzelir mi düzelmez mi önümüzdeki maçları dikkatle takip edelim.

Yunus Emre yine İsmail’in yokluğunda bileğinin hakkıyla formayı kapmış isimlerden. Topla yeteneği çok sınırlı olsa da muazzam orta kalitesi bu açığını fazlasıyla kapatıyor. Yaptığı asistlerle Göztepe’ye nefes aldırıyor.

Tijaniç bal yapmayan arı özelliğine Boluspor karşısında son verdi. Forvet arkası oynatıldığında neler yapabileceğini gösterdi. 8 maçta 4 gol katkısıyla yaratıcılık açısından elimizdeki ender futbolculardan bir tanesidir.

Mamah geçen sezona göre çok daha gerilemiş durumda, zaman zaman defansif açıdan iyi işler yapsa da yeteneği, top kontrolü ve oyun bilgisi oldukça kötü gözüküyor. Daha istekli olması şart, umarım performansını daha ileri seviyelere taşıyacaktır.

Fıratcan, Adanaspor ve Ankaragücü kariyerlerinde takibime giren bir isimdi. Ayağına hakim, dengeli, tam bir takım oyuncusudur. Kesinlikle Göztepemize katkı sağlayacaktır.

Billal Messaoudi Göztepemizin tartışmasız en etkili oyuncusudur. Topa hakimiyeti yanında, hızı ve oyun konsantrasyonu yüksektir. Her an skoru lehimize çevirebilme yeteneği bizim için büyük avantajdır.

Mame Diouf kariyerindeki en can sıkıcı dönemini yaşıyor. Topla doğru alanda buluşamayıp istediği pasları alamaması bir türlü çözülemiyor. Takıma aidiyeti ve iş disiplini mükemmel olan Diouf’un en kısa zamanda tekrar gollerine kavuşacağını umut ediyorum. Şanlıurfaspor karşısında ciddi patlama yapabilir.

Kubilay Kanatsızkuş’un Göztepe için gerekli bir forvet olduğunu düşünmüyorum, klasik 2.Lig Kırmızı / Beyaz Grup Takımlarında iş yapabilecek tipte bir oyuncu, devre arası yerine çok etkili bir golcü alınması şarttır.

Doğan kendisini ve yeteneğini ispatlamış her takımda olması gereken joker niteliğinde bir futbolcudur. Hırsı enerjisi tükenmez, kısa zamanda vazgeçilmezler arasına gireceğinden eminim.

Ahmet Ildız sakatlığını atlattıktan sonra az da olsa Boluspor maçıyla birlikte süre aldı ve asist yaptı. Süper Lig yolunda en önemli kozlarımızdan biri olacaktır.

İzzet Furkan genç yeteneğimiz olarak özellikle Ziraat Türkiye Kupasında şans bulacaktır.

Olmazsa olmazımız Göztepe’nin ağabeyi, örnek tavırları, tevazusu ve çalışkanlığıyla en çok beklediğimiz isim İsmail Köybaşı ‘nın geri dönmesiyle TFF 1.Lig’in en büyük şampiyonluk adayı ŞANLI GÖZTEPE’dir!

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva