İZMİR - Yaşar Topluluğu, 29 Kasım'da Yaşar Üniversitesi'nde düzenlenen törenle 66'ncı kuruluş yıldönümünü kutladı. Yaşar Holding yönetimini ve çalışanlarını bir araya getiren törende 5, 10, 15, 20, 25 ve 30'uncu yıllarını dolduran çalışanlara da hizmetlerinden dolayı sertifika verildi.
Törende konuşan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, 'Pınar, Dyo gibi Türkiye'nin öncü markalarını yaratmış olmanın gururunu yaşarken, ülkemizin genç nüfusu ile büyüyen bir pazara sahip olmasının yarattığı potansiyelin ve dünyada var olan potansiyel büyüme alanlarının heyecanını taşıyoruz. Ülkemizin değerleri ile işlenmiş markalarımız, yıllardır taviz vermediğimiz kalitemiz ve güvenilirliğimiz bize her zaman güç veriyor' dedi. Daha iyi bir yaşam sunma idealiyle yola çıktıklarını, her yaş grubundan insanın yaşamına değer katmak için çalıştıklarını ve kurumsal vatandaşlık bilinciyle hareket ettiklerini vurgulayan Yiğitbaşı, 'Sektörlerinin öncüsü olan Yaşar Topluluğu şirketleri, dünya kaynaklarının sürdürülebilirliğine de öncülük ediyor. Sürdürülebilirlik konusunu ana gündemlerimizden biri haline getirerek çocuklarımıza daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. Toplumsal sorumluluklarının bilincinde, tüm gelişmelere duyarlı ve çözüm üretici kurumsal bir vatandaş olarak hareket ediyoruz' diye konuştu.
Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş da, 2011 yılında yaşanan gelişmelerin global anlamda yeni güç dengeleri oluşturduğuna dikkat çekerek, 'Ekonomik büyüme batıdan doğuya kayıyor. Yakın coğrafyamızda yaşanan gelişmeler, dinamik ve canlı bir iç pazara sahip Türkiye'ye dış pazarlarda da önemli fırsatlar sunuyor. Turquality projesinde yer alan üç markamız Pınar, DYO ve Dewilux ile son beş senede yaklaşık 400 milyon dolar yurt dışı gelir elde ettik. 66 yıllık deneyimimiz, güçlü markalarımız ve yetkin insan kaynağımız ile 2012'de de önemli başarılar sağlayacağımıza inanıyorum' dedi.(DHA)





