Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığınca, İbrahim Solak'ın (23) evinde silahla öldürülmesine ilişkin tutuklu sanıklar Sefer K, Rabia G, Murat K. ile tutuksuz yargılanan Yağmur A, Hüseyin K. ile Emine T. hakkında "kasten öldürme" suçundan hazırlanan iddianame, Fethiye 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.
Sanık Sefer K. iddianamede yer alan ifadesinde, Yağmur A'nın eski kız arkadaşı olduğunu, maktulün Yağmur'u evinde zorla tuttuğunu iddia etti.
Maktulün, Yağmur A'nın parasına el koyduğunu ileri süren Sefer K, "Yağmur'un kaçması için plan yaptık. Ortaca'dan Rabia'yı aldık ve Fethiye'ye geldik. Rabia balkondan eve tırmandı ve bize kapıyı açtı. Murat ile içeriye girdik. Yağmur ile maktulün yattığı odaya girdik ve ışığı açtık. Yağmur elimdeki tüfeğe doğru hamle yapınca dengemi kaybettim ve tüfek maktule doğru ateş aldı. Oraya maktulü öldürme amacıyla gitmemiştim." iddiasında bulundu.
Yağmur A. ise ifadesinde olay gecesi Sefer K'nin odada bağırdığını, kendisinin hamlesine rağmen sanığın, İbrahim Solak'ın kafasına doğru ateş açtığını öne sürdü.
Muğla Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğünün otopsi raporunun yer aldığı iddianame, sanık Yağmur A'nın internette "Eldeki barut izi nasıl geçer" şeklinde arama yaptığının tespit edildiği belirtildi.
İddianamede, Yağmur A'nın kendisine ait olduğunu belirttiği yastıkta barut izli bir delik bulunduğu ve Ankara Jandarma Kriminal Laboratuvar Müdürlüğünün raporunda maktulün bitişik atışla öldürüldüğünün belirlendiği aktarıldı.
Maktulün kafasından çıkarılan plastik tapanın etrafında elyaf bulunduğuna işaret edilen iddianamede, daha az ses çıkması için maktulün kafasına yastık dayanarak atışın gerçekleştirildiğinin değerlendirildiği bildirildi.
Sefer K'nin tek başına bir eliyle yastığı bastırıp bir eliyle tüfeği ateşlemesinin fiziksel açıdan mümkün olmadığı vurgulanan iddianamede, maktule en yakın kişi Yağmur A'nın maktulün başına yastık bastırdığı, Sefer K'nin ise tüfeği ateşlediğinin değerlendirildiği belirtildi.
İddianamede, tutuklu sanıklar Sefer K, Rabia G, Murat K. ile tutuksuz yargılanan Yağmur A, Hüseyin K. ile Emine T'nin "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.
OLAY
İbrahim Solak'ın Esenköy Mahallesi'ndeki evinde 18 Mayıs'ta hareketsiz yattığını görenlerin ihbarıyla olay yerine jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edilmiş, başına mermi isabet eden Solak'ın yaşamını yitirdiği belirlenmişti.
Çevredeki güvenlik kameralarından kimlikleri tespit edilerek Manisa'da yakalanan 4 şüpheliden 3'ü tutuklanmış, olayla ilgileri olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.




