Metehan UD/ EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediyesi’nde örgütlü bulunan DİSK/Genel-İş 10 No’lu Şube, belediyenin daha önce verdiği ödeme sözünü yerine getirmemesi üzerine süresiz iş bırakma kararı almıştı.
Sendikadan yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde belediye yönetiminin işçilere ödeme takvimi sözü verdiği ancak bu taahhüdün yerine getirilmediği vurgulanmıştı. Bunun üzerine KENT AŞ ve Personel AŞ'de çalışan 1800 işçi dün iş bırakma eylemi başlatmıştı. İlçede başta çöp toplama olmak üzere pek çok belediye hizmeti aksadı. İlçenin bir çok noktasında çöp dağları oluştu.
TUGAY SAHAYA İNDİ
Yaşanan duruma müdahale eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay sahaya inerek, büyükşehir ekiplerine çöpleri toplattı. Daha sonra Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ile toplantı yapmak için belediye hizmet binasına giden Tugay çıkışta sendikalı işçiler tarafından protesto edildi. İşçiler, Tugay'ı grev kırıcılığıyla suçladı.

BELEDİYEDEN YENİ ÖDEME TAKVİMİ
Sendika ile belediye arasında bugün yapılan son görüşmede belediye yönetimi sendikaya yeni bir ödeme takvim sundu.
Personel AŞ için belediye Ağustos ayı maaşının yüzde 70’inin 30 Eylül’de, kalan yüzde 30’unun ise 10 Ekim’de ve Eylül ayı maaşının ise Ekim ayı bitmeden yatırılacağını taahhüt etti.
KENT AŞ’DE BELİRSİZLİK
Öte yandan 5-6 ay geriden gelen KENT AŞ’de ise belediye yönetimi kaynak sorunundan kaynaklı haftalık ödemelerin devam edeceği kaydedildi ancak belediye yönetimi sermaye artışı ve İller Bankası’ndan gelen payların artması ile birlikte önümüzdeki 2 ay içerisinde 2 maaşın toplu şekilde ödenmeye çalışacağını ifade etti.

İŞBAŞI YAPILDI
İşçiler akşam vardiyası itibariyle çöp toplama mesaisine başladı. Karşıyaka genelinde kısa sürede çöplerin tamamının toplanacağı ifade edildi.

SEFERBERLİK BAŞLATIYORUZ
İş bırakma eylemi sonrası açıklama yapan Başkan Yıldız Ünsal “Sevgili Karşıyakalılar... Ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Hem geçmişten aldığımız borçlar hem de iktidarın bu silkeleme hamleleri belediyemiz olduğu kadar halkımızı da çok mağdur etti. İşçi eylemleri nedeniyle oluşan çöp dağları sizlerden daha çok beni ve tüm ekip arkadaşlarımdan gerçekten çok üzüyor. Ama bitirdik. Karşıyaka Belediyesi olarak bu süreci bir sonuna getirdik. Sendika temsilcileri ile yaptığım görüşmeler sonunda bu akşam itibariyle işçilerimizi yeniden görevlerin başındalar. Hem kendi ekip ve araçlarımızla hem de duyarlı iş insanlarımızın desteğiyle çöplerimizi en kısa zamanda kaldıracağız. Karşıyakalı yalnız değil, Karşıyakalı sahipsiz değil. Bakın, tüm belediye meclis üyelerimiz ve ekip arkadaşlarımız da hepsi birlikte buradalar. Hep beraber sokaktayız. Bu enkazı kaldırmadan da durmayacağız. Sabrınız ve anlayışınızda ihtiyacım var. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.





