Gaziemir’de ilk yeni nesil yaşam projesi: Avcılar SOHO
Gaziemir’de ilk yeni nesil yaşam projesi: Avcılar SOHO
İçeriği Görüntüle

Berivan KAYA/ EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı’nın yapım süreçleriyle ilgili yeni bir aşamaya geçildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aksoy Mahallesi’nde bulunan parselde yapılması planlanan stadyum için zemin ve temel etüt raporunun hazırlanması amacıyla hizmet alımı ihalesine tamamlandı.

İhale kapsamında, Karşıyaka ilçesi Aksoy Mahallesi 26675 ada 11 parselde yapılması planlanan Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadyumu’nun uygulama projelerine esas olacak zemin ve temel etüt raporunun hazırlanması işi gerçekleştirilecek.

İhalenin yaklaşık maliyeti 11 milyon 789 bin 362 TL olarak açıklanırken, 6 firma teklif verdi. İhaleyi 7 milyon 290 bin 800 TL ile Hüseyin Erkan kazandı.

4 AYLIK SÜRE ÖNGÖRÜLDÜ
Firma, sözleşmenin imzalanmasının ardından 15 gün içinde çalışmalara başlayacak. Etüt ve raporlama işinin 120 gün içerisinde tamamlanması gerekiyor.



TUGAY TARİH VERMİŞTİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Mayıs ayı olağan meclis toplantısında statla ilgili sorulara “İnsanların birikmiş hassasiyeti var. Bugüne kadar verilen bir sürü söz yerine getirilmedi. Bir sürü yerde bu işin önü tıkandı. Tedirgin olmalarını anlıyorum. Hak da veriyorum. Samimiyetle bir süreç yürüyor. Bunlar teknik konular. Uygulama projesi üzerine çalışılıyor. Projeyi değiştiremiyorsunuz. Çok küçük revizyonlar dışında değişiklik yaparsanız yeni davanın önü açılır. Güzel bir stat projesi. Süreç sağlıklı bir şekilde yürüyor. Allah’ın izni ile bu dönem bitmeden biz o stadı açacağız” yanıtını vermişti.

İhalede şu teklifler verilmişti:

Sunko Proje Anonim Şirketi: 22 milyon 615 bin 420 TL

Gür Mühendislik Jeoteknik Sondaj Harita İnşaat Makina Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi: 12 milyon 648 bin 390 TL

Remzi Turan: 11 milyon 998 bin 440 TL

KZM Laboratuvar Hizmetleri Mühendislik Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi: 9 milyon 828 bin 50 TL

Sönmez Jeoteknik Sondaj Mühendislik İnşaat Turizm Madencilik Hayvancılık Tekstil Tic. ve San. A.Ş.: 11 milyon 953 bin TL

Hüseyin Erkan: 7 milyon 290 bin 800 TL