HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Mayıs 2022 Pazar - 12:05

Zübeyde Hanım Anneler Günü'nde unutulmadı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, Anneler Günü'nde mezarı başında anıldı.

Zübeyde Hanım Anneler Günü nde unutulmadı

Törende konuşan Başkan Tunç Soyer, “Annelerimizin, yüreğinde annelik duygusu yaşayan tüm kadınların ve hayatını kaybetmiş tüm annelerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Biz, İzmir’de, annelerin gözlerindeki ışık, içlerindeki heyecan hiç sönmeyen evlatlar yetiştirebilmesi için çalışıyoruz” dedi.

Anneler Günü’nde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım Karşıyaka’daki kabri başında anıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile eşi Öznur Tugay, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve eşi Deniz Arda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Murat Aydın, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Nurşen Balcı, Ege Deniz Bölge Komutanı Albay Hakan Tolungüç, Türk Anneler Derneği Karşıyaka Şubesi Başkanı Feyza Işıklı, Belediye Meclisi üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi’nin çocuk belediyesi üyeleri, mahalle muhtarları ve yurttaşların yer aldığı törende Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’na karanfil bırakıldı.



“Zübeyde Hanım’a ne kadar teşekkür etsek az”
İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından başlayan törende, Başkan Tunç Soyer, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Anneler Gününde, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kıymetli annesi Zübeyde Hanım’ın kabri başındayız. Bu ülkeyi esaretten kurtararak hepimize aydınlık bir gelecek bırakan bir evlat yetiştiren Zübeyde Hanım’a ne kadar teşekkür etsek az. İçlerine cesaret, özgüven, inanç, iyilik tohumları ekilen çocuklar büyüdüklerinde bu tohumları çoğaltırlar. Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemize armağan ettiği demokrasi, özgürlük, eşitlik, vatan sevgisi bu tohumların meyvesi. Yaşadığımız pandemi salgını nedeniyle buruk geçen iki yılın ardından, annelerimize yeniden sarılabildiğimiz günlere kavuşmak mutluluk verici. Biliyoruz ki, annelerin, en büyük endişeleri evlatları içindir. Onları huzurun, refahın, demokrasinin, barışın hüküm sürdüğü adil bir ülkede yetiştirebilmektir en büyük gayeleri. Biz, İzmir’de, annelerin gözlerindeki ışık, içlerindeki heyecan hiç sönmeyen evlatlar yetiştirebilmesi için çalışıyoruz. Annelerimizin, yüreğinde annelik duygusu yaşayan tüm kadınların ve hayatını kaybetmiş tüm annelerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu eşsiz vatanı milletimize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün değerli annesi Zübeyde Hanım’ı saygı ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.



“Bütün annelerimizin önünde saygıyla sevgiyle eğiliyorum”
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise, “Zübeyde Anne’ye bu ülkenin saygısı ve minneti vardır. Bir annenin yetiştirdiği ve insanlığa armağan ettiği bir büyük devrimci evlatla dünyayı nasıl değiştirebildiğinin en nadide örneği olduğu içindir bu saygı, bu vefa ve minnet. İşte bu yüzden Karşıyaka ve İzmir pek çok değerinin yanında, “Bir anne dünyayı değiştirebilir” sözünün en güzel kanıtı olan Zübeyde Hanımın Karşıyaka’sıdır, İzmir’idir. Bizi çok özel bir yerde tutan, büyük bir onur ve sorumlulukla donatan Zübeyde Hanımın saygın kişiliğinde, bütün annelerimizin önünde saygıyla sevgiyle eğiliyorum” dedi.

“Ata anamızın huzurundayız, kendisine minnettarız”
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, “Anneler Günümüz kutlu olsun. Bugün Ata’mızın anası, bizim ata anamız Zübeyde Hanım’ın huzurundayız. Kendisini minnetle ve sevgiyle anıyoruz. Bize dünyanın en büyük devrimcisi ve komutanını armağan ettiği için kendisine minnettarız” şeklinde konuştu.



“Adımlarımız ileri doğru”
Türk Anneler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Feyza Işıklı da, “Türk Anneler Derneği, Atatürk’ün çizdiği yoldan cumhuriyetimizin koruyucusu olarak çalışmalarına devam ediyor. Bizler anneler olarak çocuklarımızı ve gençlerimizi ilimde, fende, teknolojide ve sanatta başarılı insanlar olarak yetiştirmeye çalışacağız. Adımlarımız hep ileriye doğru olacaktır” dedi.

 
Alman enerji devinin RES projesine çevrecilerden tepki: Yok artık!
 
Tayt çalan adamdan 'zaafım' savunması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı’da sıra dışı festival
Torbalı Belediyesi dün ilçede çok özel bir organizasyona imza attı. Türkchopper ...
Hayali gerçekleşti... Operatör kadına anneler günü sürprizi!
30 Ekim İzmir Depremi sonrasında hayatı baştan sona değişen İZSU iş makinası ...
Başkandan anneler gününe özel ziyaret
Toplumsal cinsiyet eşitliği kapsamında kadınlara yönelik çalışmaları ile ...
 
Ege'nin iki yakasını buluşturan konser... Soyer: Barışın en güzel dili müzik!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği konserde dünyaca ünlü sanatçı ...
Pazaryeri için ilk beton döküldü!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, meclis üyeleri, bürokratlar, ...
Soyer'den Adalet Nöbeti'ne ziyaret: Haksızlık bitecek!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bugün, TMMOB İzmir İl Koordinasyon ...
 
Karşıyaka'nın kesin hesabı geçti... Tugay: Kimse bizi suçlayamaz!
Karşıyaka Belediye Meclisi 2021 yılı Mali Bütçe Kesin Hesabı görüşmelerini ...
Menemen'de Pehlivan'dan Anneler Günü kutlaması
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Annelerimiz bizim içimizdeki ...
Bayındır Çiçek Festivali'nde coşkulu konser
Bayındır 23. Uluslararası Çiçek Festivali etkinlikleri kapsamında festivalin ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva