HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mayıs 2022 Cumartesi - 17:21

Karşıyaka'nın kesin hesabı geçti... Tugay: Kimse bizi suçlayamaz!

Karşıyaka Belediye Meclisi 2021 yılı Mali Bütçe Kesin Hesabı görüşmelerini tamamladı. AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi arasında tartışmalara neden olan görüşmelerde konuşan Başkan Cemil Tugay, merkezi hükümetin Karşıyaka Belediyesi'nin projelerine destek vermediğini belirtirken,  'başarısız belediye' suçlamalarını kabul edemeyeceğini vurguladı

Karşıyaka nın kesin hesabı geçti... Tugay: Kimse bizi suçlayamaz!

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediyesi'nin Mayıs ayı olağan Meclis toplantısının ikinci oturumu gerçekleştirildi. Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda gerçekleştirilen oturuma ise Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlık yaptı.

Meclisin gündeminde ise Karşıyaka Belediyesi'nin 2021 yılı Mali Bütçe Kesin Hesabı'nın görüşülmesi yer aldı. Komisyonlardan oy çokluğu ile gelen gündem maddesinin görüşülmesi sırasında ise AK Parti ve CHP'li isimler arasında tartışmalar yaşandı.

ÖZTÜRK: MALİ DİSİPLİNİ SAĞLADIĞINIZI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?
Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk, personel giderlerine dikkat çekerken, "Yaptığımız bütçelerin belediyelerin işleyenleri olarak görüyorum. Böyle de görmek gerektiğine inanıyorum.  Beni en çok ilgilendiren kısım, 500 milyona yaklaşan bütçemizin giderlerin hangi sınıflarda daha fazla harcandığı kısmı. Gelirler kısmında da siz, İller Bankası'ndan destek alamıyoruz demenize rağmen bütçenin yüzde 44'ünün İller Bankası'ndan alındığı gerçeğini bir kenara koyuyorsunuz. Giderlere baktığımızda yüzde 19'u personel, yüzde 60'ı mal ve hizmet giderleri altında. Yine personel giderleri ve yüzde 2'lik sigorta giderlerini eklediğinizde yüzde 79'luk kısmın personele ayrıldığını görüyoruz. Bunlar bizim belediyemizin faaliyetlerini açık şekilde ortaya koymaktadır. Bizlerin personel giderlerini ortaya koyduğumuzda, 'biz personel çalıştırmayalım mı, sosyal belediyeyiz' tartışmalarına çekiliyor. Personellerin başımızın üstünde yeri var. Eğer çakışan bir belediyeyseniz personel gideri en fazla yüzde 60'larda olmalı. 3 yıldır bir görevdesiniz. Siz göreve gelirken Karşıyakalılara mali disiplinini sağlamak için söz verdiniz. Sizin sürekli tv ve gazetelerde konuşmalarını takip ediyorum ancak nedense bütçe konusuna hiç değinmiyorsunuz. Siz göreve geldiğinizde Karşıyaka Belediyesi'nin borç miktarı ne kadardı, şimdi ne kadar? Bunları tespit ettikten sonra mali disiplini sağladığınızı düşünüyor musunuz?" dedi.

POLAT: ENFLASYON BAŞINI ALIP GİTMİŞKEN…
CHP  sıralarından söz alan Hülya Polat, "Ülkemizin zor şartlardan geçtiği bu yıl pandemi ve ekonomik zorlukların yaşandığı bir yıl oldu. İnsanların gelirlerinin yaşandığı bir yıl oldu. 2021 yılında yaşanan ekonomik şartların belediye bütçesine yansıması doğaldır. Vatandaşların çoğu belediyemizin yardımlarıyla yaşamlarını sürdürmüştür. Yüzde 80’lik diliminde 7 milyon vatanda yoksulluk ve sefalet yaşamaktadır. Kişi başına düşen milli gelir 10 yıl geriye giderek 8 milyon civarına düşmüştür. Enflasyon başını alıp gitmişken uygun çözümler uygulanmamaktadır" diye konuştu.

AYDIN: GİDERLERDEKİ ARTIŞIN YARISI GELİRLERDE KARŞILANAMAMIŞTIR
Eleştiriler hakkında söz alan CHP'li Meclis Üyesi Murat Aydın geçmiş yıllarda yaşanan ekonomik dalgalanmalara rağmen başarılı bir rakamlara ulaşıldığını vurgularken, "2021 yılı kesin hesabı ile ilgili ilk olarak söylenmesi gereken yıl içinde yaşanan sorunlara rağmen gelirde yüzde 81, giderde yüzde 91 gerçekleşme oranı sağlanmış. Bu oranlarda biraz düşme yaşansa da ekonomide yaşanan belirsizliklerden kaynaklı olmuştur. 2019 yılındaki bütçemizin toplam giderimizin toplamı 272 milyon iken bu rakamda yüzde 33'lük artış yaşanmıştır. Bunun en büyük nedeni vergi gelirlerindeki azalmadır. Belediyenin en önemli gelirlerinden biri olan vergi gelirleri yüzde 17'de kalmıştır. Giderlerdeki artışın yarısı gelirlerde karşılanamamıştır. Personel giderlerindeki artışa baktığımızda burada oran yüzde 26'da, kamu görevlileri ve kadrolu işçilerin ücretlerindeki 2 yıllık artış yüzde 36 olmuştur. Personel ve belediye giderleri yaşanan enflasyon oranlarına yakın oranda artmışken, gelirlerdeki artış aynı oranda olmamıştır.  İller Bankası'nın Karşıyaka'ya verdiği destek ya da net bir rakam yoktur. İller Bankası'ndan alınan tutar vergilerden alınan paydır. Karşıyaka Belediyesi zaman zaman borçlanma ihtiyacı duyup bankalara müracaat ettiğinde bu borçlanmayı kamu bankalarında  yapamamaktadır. Karşıyaka Belediyesi 4 defa özel bankalar da borçlanmaya gitmek zorunda kalmıştır. Çünkü kamu bankalarına yapılan başvurulardan olumlu cevap alınamamaktadır. 2019'dan sonra 2020 ve 2021 kesin hesaplara baktığınızda özel kalem giderlerinde azalışlar göreceksiniz. Bu durum Karşıyaka Belediyesi'nin bütçe disiplinini sağlaması için önemli bir yol aldığını göstermektedir. Personel giderlerindeki en önemli sorunların sigorta ve vergi borçların olduğunu söylemek zorundayız. Burada yapılandırmaya giden devlet, kamu kurumlarını da özel şirketlerle aynı statüye koymuştur. Bu sadece bizim değil tüm belediyeler için geçerli. Karşıyaka Belediyesi'nin kesin hesabının finansmanının sınıflandırılmasına baktığınızda her birinin belirli bir disiplin içinde olduğuna ve her değişkene rağmen olabildiğinin en üstünde gerçekleştirme yapıldığını görebiliriz" ifadelerini kullandı.

SURAL: BAŞKANIMIZ ZATEN BİR BAŞARANDIR
CHP’li Meclis Üyesi Birgül Sural, belediyenin gelir ve giderlerinin denklik göstermesinden mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Gelir bütçesi 464 milyon 876 bin lira olduğu halde,  374 milyon 371 bin lira gibi net tahsilat yapıldı ve başlangıç bütçe tahminine göre; gelir bütçesinde yüzde 81 oranında gerçekleşme sağlandı. Gider bütçesinde, başlangıç ödeneği 481 milyon 266 bin lira olduğu halde, 436 milyon 787 bin lira bütçe gideri tahakkuk ettirilerek, gider bütçesinin başlangıç ödeneğine göre, yüzde 91 oranında gerçekleşmesi sağlandı. Gelir bütçesinin gerçekleşme oranı 2020 yılındaki yüzde 86 ya göre ve önceki yıllara göre de biraz düşük kalmıştır ki, bu da normaldir. Çünkü halkımız, esnafımız, işçimiz, memurumuz büyük bir yoksulluk ve fakru zaruret içinde yaşıyor. Domatesin kilosu 20 Lira, patatesin kilosu 10 Lira, soğanın kilosu enflasyon gibi her gün değişiyor, etin kilosu 150 Lira, peynirin kilosu 80 Lira olmuş. Benzinin litresi olmuş 20 Lira, motorin olmuş 22 Lira. Elektrik gelmiş 750-1000 Lira, Doğalgaz gelmiş 500-750 Lira. Porsiyonları mı kalmış küçültmeye, karnı mı doymuş ki şükretmeye. Bütün bu olumsuz koşullara rağmen şamatasız, sessiz olarak halk arasında dolaşıyor Başkanımız… Kıvançta ve tasada onlarla dostluğunu hız kesmeden sürdürüyor. Çünkü biz, bütçe denkliğini sadece rakamsal olarak değil, sosyal adalet felsefesini öne alarak ve halkımızı gözeterek kuruyoruz. Bütün bu olumsuz gelişmeler elbette halkımıza olduğu kadar kamu kuruluşlarına da olumsuz yansıyor. İnsanımız canlarıyla uğraşırken elbette vergisini, kirasını ödeyemiyor. Belediye halkın bir kuruluşu, kaynağını ve gücünü de onlardan alıyor. Onlar zayıfsa kuruluşu da zayıflıyor. Belediye bir holding değil ki arkasında iktidar desteği olsun. İktidarda olanlara hele de kurdukları sofralara bakınca, demek ki bütçeleri sarsık değil ki, hem 5-10 yerden maaş alırken niye sarsık olsun ki, süper lüks yaşamlarında da azlık olsun. Havalimanı, köprü, yol, hastane şirketi değil ki, yolcu gelse de gelmese de, hasta gelse de gelmese de, geçiş olsa da olmasa da bir önemi olsun. Yeter ki kasası dolsun. Sadece Güneşe bakan. Geliyor gelmekte olan fırtınayı unutmayan olsun. Her şeye rağmen gerçekleşme oranlarının birbirine yakın olması Başkanımızın bütçe disiplinine büyük özenini gösteriyor ve bunu başarıyor. Başkanımız zaten bir başarandır, bir şeyler başardıklarını sananlardan değil” dedi.

BARAN VE TUGAY ARASINDA 'İDARE' ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜ
Söz alan AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran ise, "Belediyemizin yapması gerekenler, olması gerekenleri hep beraber anlattık ama her defasında alıştığımız üzere çok laf az iş unsuruyla karşılaştık. Her konuşmada domates, patates, et, mazot bu kadar oldu diyoruz fakat emekliye yaptığımız yüzde 30,96 zammı söylemiyoruz, asgari ücrete yapılan yüzde 50,54’lük zammı söylemiyoruz ama Karşıyaka Belediyesi’nin durumun piyasa şartlarında dolayı bu şekilde diye açıklamalarda bulunuyoruz. Maalesef Karşıyaka Belediye'miz böyle gelmiş böyle gider. Ne bütçesi tutar, ne kesin hesabı tutar, ne performansı tutar, ne faaliyet tutar. Geçtiğimiz aylarda faaliyet raporunu görüşmesinde faaliyetsizlik raporu demiştim. Faaliyetsiz raporunun faaliyetsiz olmasının nedenini gördük. Kesin hesapta nereden baksanız 42 milyonluk sapma var. Sapma ne demek geri iade olmuş rakam demek” sözleri üzerine Başkan Tugay, “gelir için mi söylüyorsunuz?” sorusu yöneltti.  Baran ise sözlerinin giderlerle ve iade oran bütçesiyle alakalı olduğunu söylemesi üzerine Tugay, “İptal olmamasının nedeni gelir olmadığı için. Bize para veren yok yani özet bu” dedi Baran ise, “para var,, sizi parayı harcayacak yeriniz yok, harcayarak yer bulamamışsınız” ifadelerini kullandı.

TUGAY: FİİLEN HERHANGİ BİR YATIRIMIMIZA HÜKÜMETİN BİR YARDIMI YOK
Son olarak söz alan ve eleştirilere yanıt veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Eleştiriler için teşekkür ederim. Daha iyi hizmet vermek için yapılmış eleştiriler olduğunu anlıyorum. Biz normalde daha fazla para harcamak, daha fazla bütçede rakamların gerçekleşmesini sağlamak isterdik ancak olmadı. Nedeni de yaşadığımız ülkedeki ekonomik şartlar. Bu şartları doğuran pandemi gibi bir ağır sorun var. 2 senedir bütün ülkeyi sarstı, bütün kurumlar sarstı. Bundan etkilenmememiz mümkün değildir. 2021 yılının son aylarında ani bir fiyat ve döviz artışı yaşadık.Bu da olumsuz etkiledi. İller bankası ile ilgili daha önceki beyanımda bir eksik yok. Bizim net olarak kasamıza gelen oldukça düşük. Brüt rakamlar üzerinden gidersek yüzde 35 civarında. Kesintileri düştüğünüzde bu yüzde 25'lere düşüyor. Böyle bir katkısı var.  Giderleri karşılaştırırsak daha düşük rakamlar yanı yüzde 20'leri geçmiyor İller Bankası'nın ödemiş olduğu pay. Orada gördüğünüz diğer gelirler kalemi içinde sadece İller Bankası payı yok, başka kalemler de var. Belediye nasıl dönecek? Belediye gelirleri nereden? Bizim temel gelirlerimiz İller Bankasını bize vergi gelirlerinden ayırdığı pay. Belediye bunlarla yürüyor. Bu tüm belediyelerde böyle. Yapılan bütçelere oranla İller Bankası'nın belediyelere ayırmış olduğu pay oldukça düşük. Ben bize özel bir şey demiyorum. Bizim dezavantajımız kamu kaynaklarından daha fazla yararlanmak için önümüze sunulan bir imkan yok. Kamu bankaları çalışmamıza destek olmuyor. Merkezi hükümetin yaptığımız yatırımlara herhangi bir desteği yok. Aynı partiden değilsiniz neden yardımcı olsunlar derseniz zaten problemler burada başlıyor. Fiilen herhangi bir yatırımımıza hükümetin bir yardımı yok. Önümüzdeki yıllarda olursa huzurunuzda teşekkür etmekten mutluluk duyarım. Personel giderleri için de insan tabii ki daha düşük olsun ister ancak çevremizdeki belediyeler baktığımızda AK Parti ve MHP'li belediyelerde de yaşana sıkıntı bu" dedi.

PEK ÇOK KURUM TEKRAR TEKRAR İHALE YAPMAK ZORUNDA KALIYOR
Dışarıdan hizmet alımına sıcak bakmadığını belirten Tugay, "Ben dışarıdan hizmet para verip aldığımızda biraz daha düşük hizmet aldığımız düşünüyorum. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Müteahhit aracılığı ile bir hizmet aldığınızda sosyal haklar düşük oluyor, malzeme fiyatları düşük olabiliyor. Çünkü devletin belirlediği rakamlar ile gerçek rakamlar birbirini tutmuyor ve bu nedenle işçi parası ve malzeme tutarlarında ödün veriyorlar. İşini hakkıyla yapan emeğinin karşılığını alan herkesi tenzih ederim ancak kamunun hizmetlerini satın alırken yaygın olarak böyle sorunları olduğunu alanda gözlemi olan herkes biliyordur. Şu dönem ihalelerin yapılamadığı bir döneme dönüştü. Yapılan ihalelere kimsenin girmemesini yada çok yüksek teklif verildiğinde geçerlilik kazanmaması söz konusu. Pek çok kurum tekrar tekrar ihale yapmak zorunda kalıyor. Bu günlerde biraz daha stabilleşti tabii ki. Böyle bir ortamda benim tercihim biraz daha kendi personelimiz ve imkanımız ile çalışmalarımızı gerçekleştirmek. Burada her türlü tamir ve bakım hizmetler dahil. Herhangi bir hizmet alacağımıza bunları kendi çalışanlarımız ile yapmayı tercih ediyoruz. İyi bir hizmet için çalışanlarımıza iyi bir ücret vermek zorundayız. Böyle olunca personel payları da yükseliyor. Bunun hallolması için belediye bütçelerinin kamu kaynaklarınca daha fazla desteklenmesi lazım" ifadelerini kullandı.

PİYASAYA BORCUMUZ YÜKSEK DEĞİL
Her yeni çalışmanın ekstra personel ve personel gideri anlamına geldiğini vurgulayan Tugay, "Daha fazla temizlik, yol tamiri, ilaçlama, park bahçelerin iyi bakımı, sosyal hizmetlerin belediye elince yerine getirilmesi gibi aklınıza gelebilecek her konuda açtığınız yeni tesis ilave bir personel gideridir. Bir yandan yatırım yapmak istiyoruz bir yandan bunları yürütecek personele ihtiyaç olacak. Bunlar olmadan nasıl olacak bu iş? Belediyelerin ne kadar çok personeli varsa o kadar güçlüdür. Tabii ki şu sorgulanması; Çalışan personeller yeteri kadar performansta çalışıyor mu? Biz bu konuda yeteri disiplini sağladığımızı düşünüyorum. Bütçe disiplini beni açımdan; Dünyanın bütün kurumları ister resmi ister özel olsun, bir miktar mutlak borçlanıyorlar. Önemli olan borçları ödüyor muyuz… Bütçe disiplininde kastımız budur. Yoksa başka türlü yürümüyor. 2,5 yıldır pandemi etkisi altındayız, yaşadığımız ciddi bir ekonomik kriz var. Bu ortamda hizmet vermemeyi seçemeyiz. Net borç rakamını biliyorum fakat aldığımız miktara oranla çok aşırı bir yükselme olmadığını kesinlikle söyleyebilirim. Dinamik bir süreç bu. Ay ve ay ciddi değişimler gösterebiliyor. Bizim esasen borcumuz devlete olan vergi ve SGK borcu. Bunların ağırlıklı olanı de Personel A.Ş şirketin borçları. En büyük borcumuz bu. Piyasaya borcumuz yüksek değil, olanları düzenli ödüyoruz. Hiçbir şekilde bize açılmış bir dava ve haciz kararı yoktur. Bütçe disiplini tam olarak budur" dedi.

KİMSE KARŞIYAKA BELEDİYESİ'Nİ BAŞARISIZ BİR BELEDİYE OLARAK SUÇLAYAMAZ
Belediyenin ikramiye haricinde personele borcu olmadığını vurgulayan Tugay, "Personellerinde birkaç ikramiyesi haricinde bizden alacağı da yoktur. Bu konuda da disiplini sağladık. Bu sene pandemi gibi olağanüstü bir durum yaşamasak bu yıl o tutarlarda ödenecek. Ancak işi döviz, altın fiyatları ile karşılaştırırsak, geçmiş döneme göre çok daha düşük borç miktarı çıkacağına eminim. Bizim devletimizin beklediğimiz kamunun genel olarak kamu kurumlarının yaşadığı SGK ve vergi borçları ile ilgi önemli bir yapılandırma getirmesidir. Bunu özel şirketlere yaptığı gibi yapmamasını bekleriz. Zaman zaman vatandaş kimliği ile bir şey söylemek istiyorum. Bizim sahada yaptığımız temel belediyecilik hizmetleri olsun, kendi gücümüz ölçüsündeki yatırımları yapma analında olsun kimse Karşıyaka Belediyesi'ni başarısız bir belediye olarak suçlayamaz. Bunu kesinlikle kabul etmem. Daha iyisini yapmak elbette ki hepimizin arzusu ancak bunun için kaynağa ve imkana ihtiyacımız var. Para basamadığımız için kamu kurumu olarak kamudan başka yardım alabileceğimiz bir yer olmadığı için burada bir mucize yaratmamızı kimse beklememeli. Biz görevimizi yerine getiriyoruz. Şu anda kendimizi mahcup yada eksik hissedecek bir durumumuz yok. Türkiye'deki birçok kuruma baktığınızda çok daha disiplinli ve verimli çalışkan bir belediye olduğumuza inanıyorum" diye konuştu

Yaşanan tartışmalar sonrası ise Karşıyaka Belediyesi’nin 2021 yılı gider bütçesi 464 milyon 876 bin lira, gelir bütçesi ise 374 milyon 371 bin liralık bütçesi CHP'nin kabul, AK Parti'nin ise 'ret' oyları sonrası oy çokluğu ile kabul edildi

 
Teleferikten düşen teknisyen hayatını kaybetti
 
Aydın Büyükşehir'in etkinliğinde anneler eğlendi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cem 8 Mayıs 2022 Pazar 08:39

Başkanım sizi çok seviyorum ve takdir ediyorum fakat Murat Aydın meselesi sizi çok yoracak neden murat bey büyükşehir grup başkanvekili seçilmesine rağmen personel a.ş deki görevini bırakmıyor, bazı müdürleriniz başarısız destek hizmetleri, temizlik ve fen işleri bunlar işini yapamıyorlar neden revizyon yapmıyorsunuz başkanım ben sizin başarılı olmanızı istiyorum

Yorumu oyla      2      3  
Bakbak 7 Mayıs 2022 Cumartesi 21:05

Sahi ne oldu mavileşir metro ,Bostanlı iskele arasındaki ring mevzu yeni seçim döneminemi kaldı

Yorumu oyla      3      3  
Karsıyakalı... 7 Mayıs 2022 Cumartesi 19:09

Baskanım karsıyaka belediyesi var ile yok arası bir hale getirdin inan muhtarlar bile senden daha cok çalışoyor...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de Pehlivan'dan Anneler Günü kutlaması
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Annelerimiz bizim içimizdeki ...
Bayındır Çiçek Festivali'nde coşkulu konser
Bayındır 23. Uluslararası Çiçek Festivali etkinlikleri kapsamında festivalin ...
Atatürk Açıkhava Tiyatrosu yenilendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri Kültürpark’taki Atatürk Açıkhava ...
 
Gediz Deltası turları başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzDoğa’nın yürüttüğü “Flamingo ...
Başkan Soyer'den Cittaslow çıkarması: Bu mahalle ile övünmenizi istiyoruz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dünyanın ilk Cittaslow Metropolü ...
Bayraklı’da annelere özel kutlama
Bayraklı Belediyesinin Anneler Günü etkinlikleri kapsamında Kadın Gücü ...
 
Konak'ın kardeşlik köprüsü güçleniyor
Konak Belediyesi ile Almanya’nın Hamm Belediyesi arasında kurulan işbirliği ...
Şampiyonluk kupasını Başkan İduğ'a getirdiler
İzmir U18 Futbol Ligi’nde şampiyon olarak adını Türkiye Şampiyonası’na ...
Karabağlar'da Hıdırellez coşkusu
Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdırellez Şenliği, Yeşilyurt'taki ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva