HABERLER>POLİTİKA
1 Nisan 2019 Pazartesi - 00:39

Zeybekci'den ilk açıklama: Çıkarılması gereken dersleri mutlaka çıkaracağız!

Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı AK Parti'li Nihat Zeybekci, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin sonuçlarını değerlendirdi. Zeybekci, yarından itibaren seçim sonuçlarını sandık sandık değerlendireceklerini belirterek, "Çıkarılması gereken dersleri mutlaka çıkaracağız ve atılması gereken adımları atacağız" dedi.

Zeybekci den ilk açıklama: Çıkarılması gereken dersleri mutlaka çıkaracağız!

31 Mart Mahalli İdareler Genel Secimlerinin son ermesinin ardından sonuçlarda belli olmaya başladı. Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı AK Parti'li Nihat Zeybekci, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ile birlikte il binasında sonuçları takip etti. Kesin olmayan sonuçlara göre Millet İttifakı adayı CHP'li Tunç Soyer'in kazanmasının ardından, AK Parti İl Binası'nda sessizlik hakim oldu. Nasır ve Dağ ile il binasına gelen az sayıda partili, sonuçların belli olmaya başlamasıyla buradan ayrıldı.

Seçimde yaklaşık yüzde 38.5 oy alan Nihat Zeybekci ise sonuçları değerlendirdi. Zeybekci, sonuçlardan çıkarılacak dersler olduğunu belirterek, "Seçim sonuçlarının İzmir'imize, milletimize ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Milletimiz bir karar vermiştir. Her zaman dile getirdiğimiz gibi milletimizin iradesinin üstünde bir güç tanımadık. Milletimizin verdiği kararın ne önüne en de sonuna bir nokta eklemek gibi bir niyetimiz olmuştur. Milletimizin İzmir'imizin verdiği karara saygı göstermek bir vazifedir.

Öncelikle İzmir'imize çok teşekkür ediyorum. Yaklaşık 4,5 aylık bir seçim kampanyası yürüttük. Son derece medeni, son derece hoş görülü, son derece kucaklayıcı, sessiz, sakın bir seçim kampanyası yürütme imkanı verdi bize. Onun için bütün vatandaşlarımıza bu anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Verdiğimiz bir rahatsızlık olduysa da onlardan özür diliyorum. Siz değerli basın mensupları da  yağmurda çamurda bize eşlik ettiniz. Bütün İzmir'in sokaklarını birlikte dolaştık. Yani bir İzmir'imizi bir ilçeymiş gibi tüm sokaklarını dolaşarak, tüm esnafımızla, gencimizle, yaşlımızla, insanlarımızla birebir temas ettik. Milyonlarca vatandaşlarımızla beraber olduk. Hiçbir yerde bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Ben partimizdeki başta İl Başkanım olmak üzeri tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ederim. Cumhur İttifakının diğer kanadı MHP teşkilatına da teşekkür ediyorum. Birlikte çok güzel bir çalışma fırsatı bulduk.

Yarından itibaren İzmir'imizin verdiği oyları tek tek sandık sandık detaylı bir şekilde değerlendireceğiz. Bunlardan çıkarılması gereken dersleri mutlaka çıkaracağız ve atılması gereken adımları atacağız. Hemen arkasından seçilen belediye başkanlarımızla bir araya geleceğiz. İzmir'e verdiğimiz sözleri yerel yönetimler kapsamında vereceğimiz hizmetleri tekrar gözden geçireceğiz. O şekilde bir değerlendireceğiz. Ekibi takımı toplayıp çalışmaya devam edeceğiz. Sizlerin huzurunda tüm İzmirlilere şunu ulaştırmak istiyorum. Bu can bu bedende olduğu sürece İzmir'e hizmet etmek benim için şereftir. Önümüzde 4,5 yıl seçimsiz bir süreç başlıyor. Ben ülkemizin zor dönemi atlattığını düşünüyorum. Bundan sonra önümüzdeki süreçte ekonomik anlamda ülkemizin kalkınması için güzel bir sürece başlayacağımıza inanıyorum. Allah her şeyin güzelini İzmir'imize nasip etmesini diliyorum. Seçim sonuçları İzmir'e hayırlı olsun" dedi.

Açıklamanın ardından Zeybekci ve beraberindekiler il binasından ayrıldı. (DHA)

 
Türkiye rekorunu kırdı: Engin en yüksek oyu aldı
 
Konak’ta 'tarihi' seçim
YORUMLAR
Toplam 35 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir ce 1 Nisan 2019 Pazartesi 18:42

Kimse alınan oy yüzdesini başarı olarak görmesin. 2019 da yaşadığımızı 2009 da aynısını yaşadık il başkanı yine aynı kişiydi. 2009 da istifa etmedi Sayın Ömür Kabak il başkanı oldu siyasi teamüllere aykırı olarak il başkanı il başkan yardımcısı oldu bir laç ay sonra milletvekili seçiminde ödüllendirilerek Sayın Binali Yıldırımdan sonra 2 ci sıraya yazıldı. İzmir artık SEÇİMLE gelen il ve ilçe başkanları istiyor.

Yorumu oyla      5      5  
ders 1 1 Nisan 2019 Pazartesi 18:24

Sayin Dag ve Kaya haricindeki vekiller Sayin Cumhurbaskani gelince protokoldeler baska zaman Izmirde yoklar. Hicbirisi Izmirin hakkini savunmuyor. Sayin Dag ve Kaya da belediyeyi elestirmekten baska birsey yapmadilar. Millet metro istiyor Sayin Kaya 'kervan yuruyecek korfez gecisi yapilacak' diyor. Nedir bu korfez gecisi israri? Biraz seviye lutfen Yasam tarzina mudahale etmeyi dusunmuyoruz istesek kanun cikartir mudahale ederiz. Secimin ertesi gun tramvayi sokecegiz. Il baskanina yakisti mi? Izmire yeni yonetim sart atama ile degil secimle gelmeli

Yorumu oyla      5      5  
ilk once 1 Nisan 2019 Pazartesi 17:59

2009 ve 2019 ayni sonuc ve il baskani ayni kisi. Atama ile Izmir olmuyor. Il ve ilcelerdeki tum yoneticiler acil istifa etmelidir. Tum ilcelerde kimsenin mudahale etmedigi isteyenin aday oldugu ilceler ve il kongresi yapilmali su anki yonetimden hic kimse aday olmamali.

Yorumu oyla      5      5  
Hhh 1 Nisan 2019 Pazartesi 14:14

Sırada istanbul var sayın zeybekci oraya çalışın :)

Yorumu oyla      6      6  
Z.B 1 Nisan 2019 Pazartesi 13:54

Tüm yorumculardan ricam, bu bir yarıştı. Kaybedenleri rencide edici ifadelerin kullanılmasını kesinlikle doğru bulmuyorum. Tamam biliyoruz yakın bir geçmişte bazıları bunu çok acımasız olarak yaptı. Ama o yapanların yanlışıdır. Evrensel ve insanı merkeze koyarak hayata bakanlara bu yakışmaz.

Yorumu oyla      6      7  
Okuyucu 1 Nisan 2019 Pazartesi 13:47

Eyyy İbrahim ; Tunç Soyer diye yazarken- T ve S harfleri malum büyük harf olacak- Ayrıca kendisi ülkemiz bir Büyük Şehir Başkanı olması nedeniyle isminin önüne Sayın kelimesi konulmalıdır. Belediyeler devlete ait müesseselerdir.

Yorumu oyla      5      6  
m.y. 1 Nisan 2019 Pazartesi 13:01

Binali beye üzlüyorum, dama taşı gibi, önce izmir, sonra da istanbulda kaybetti......

Yorumu oyla      5      5  
private35 1 Nisan 2019 Pazartesi 13:00

sağ ve sol yanda bulunan 2 kişinin ekran görüntüsü olamkatan çıkarılması gerekir. izmirin kimyasına iki ters zat bunlar. açıklamalarıyla vecahat. ne demek izmir için son şans. Aklına başına al da konuş. Bu senn için son şaştı. Güle güle.

Yorumu oyla      7      5  
muhalif 1 Nisan 2019 Pazartesi 12:57

il başkanının "bu izmirin son şansı" gibi abuk sabuk mesajlar vermeyecekti.. İzmiri bırakın, İstanbul ve Ankara da gitti...…..

Yorumu oyla      7      5  
TC misafir 1 Nisan 2019 Pazartesi 12:40

Yüz ifadeleri herşeyi anlatıyor özellikle Hamza Dağ.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye rekorunu kırdı: Engin en yüksek oyu aldı
CHP’nin adayları arasında yerel seçim sonuçlarına göre Türkiye rekoru ...
İzmir’in kadın adaylarından hangileri seçildi?
Millet İttifakı Balçova, Karaburun ve Selçuk’ta, Cumhur İttifakı ise Kiraz, ...
Zaferi O’na armağan etti: Rahat uyu abim
İzmir’in Tire ilçesinde seçimi kazanan İYİ Parti Adayı Atakan Duran zaferi ...
 
MHP İzmir İl Başkanı Şahin: Demek ki bir eksiğimiz var
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir'de ...
Kemalpaşa’daki Rus ruletinde gülen taraf CHP!
31 Mart yerel seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına ve açılan yüzde 99’luk ...
Türkiye'de ilk: Tunceli'de seçimi TKP kazandı!
Tunceli'de resmi olmayan sonuçlara göre, Belediye Başkanlığını kazanan ...
 
İYİ Parti'li Dervişoğlu: AK Parti, İzmir'de mevcut belediyelerini bile koruyamadı!
İzmir'de, yerel seçimin resmi olmayan sonuçlarına göre, kendi adaylarını gösterdikleri Tire'de ...
İzmir tercihini yaptı: Tunç Soyer ipi göğüsledi!
Resmi olmayan sonuçlara göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Millet ...
Soyer’den seçim sonrası ilk açıklama: Yarın ilk yapacağım iş…
31 Mart yerel seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre yaklaşık yüzde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva