HABERLER>GÜNCEL
5 Mart 2016 Cumartesi - 13:10

Zaman'ın Genel Yayın Müdürü işten atıldı!

Kayyım atanan Zaman Gazetesi'nin Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici, demokrasi mücadelelerinin devam edeceğini, bu mücadeleyi verme görevi kime nasip olduysa onların iftihar etmesi gerektiğini söyledi.

Zaman ın Genel Yayın Müdürü işten atıldı!

Yayın müdürü olduğu Zaman gazetesine gelen Abdülhamit Bilici, bina çevresindeki polisler tarafından engellendi. Bilici’yi içeri almak istemeyen polisler, kendilerine bu yönde talimat verildiğini söyleyerek Bilici ve avukatını önce binaya almadı. Bilici, binaya almama talimatının kendisine yazılı olarak verilmesini istedi. Görevli polisler bir süre üstleriyle konuşarak ne yapmaları gerektiğini, sabah kendilerine verilen içeri almama talimatını uygulayıp uygulamayacaklarını sordu. Bu sırada Bilici, “25 yıldır çalıştığımız kuruma alınmıyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Bilici ve avukatı Hasan Günaydın, içeri almama gerekçesiyle ilgili tutanak tutulmasını istedi. Görevli polis, Bilici’nin iş akdinin feshedildiğinin kendilerine iletildiğini ve içeri alamayacaklarını söyledi. Bilici ve avukatının kararın yazılı olarak kendisine verilmesini istemesi üzerine görevliler kayyımlarla görüşeceklerini söyledi.

Türkiye için üzüldüklerini belirterek Bilici şöyle konuştu: “Ülkemize yapılanlar bizi kahrediyor. 2016 Türkiye’si, AB üyesi olacağını düşündüğümüz Türkiye’de bir gazetenin yayın yönetmeni 25 sene çalıştığı gazeteye alınmıyor. Türkiye’nin en çok satan gazetesine alınmıyor. Söyleyecek söz bulamıyorum. Dünden beri Türkiye dünyada çok kötü bir şekilde tanıtılıyor. Demokrasi mücadelesi devam edecek, tarih boyunca da böyle olmuştur. Bu mücadeleyi verme görevi kimlere nasip olduysa onların da iftihar etmesi lazım. Kayyımların talimatıyla kuruma alınmamam gerektiğini söyledi memur beyler.”

Abdülhamit Bilici ayrıca, “Biz Türkiye’deki bütün demokratlarla birlikte sağcı olsun, solcu olsun, Türk olsun, Kürt olsun, Alevi olsun hepsiyle birlikte, milletimizle birlikte demokrasi, hak, hukuk mücadelesi vereceğiz. Vatandaşlarımız asla bizi yanlış anlamasınlar. Bizim itirazımız hukuka değil, hukuksuzluğa ve baskılaradır. Bu da herhalde baskının en güzel örneği. Yani 25 yıllık Zaman gazetesinin çalışanı ve yayın yönetmeni kendi gazetesine alınmıyor” dedi.

'DEMOKRASİ MÜCADELESİ BUNLARA GÜLEREK VERİLİR'

Yayın yönetmeni olduğu günden bu yana Sedef Kabaş ve diğer gazetecilerin davalarına katılarak destek verdiğini anlatan Bilici, “Bütün bunları gülerek karşılayalım. Demokrasi mücadelesi böyle verilir. Burada herhangi bir suç yok, bir suç varsa medyayı susturmaya çalışmaktır. Gazetecileri hapse atmaktır, medya binalarını terör yuvası gibi kuşatma altına almaktır. Bir suç varsa demokrasiyi askıya almaktır, anayasanın açık bir şekilde koruduğu basın özgürlüğünü işlemez hale getirmektir. Sizler, bizler suçlu değiliz. Anayasa Mahkemesi de son kararında Dündar ve Gül ile ilgili kararında gazeteciliğin suç olmadığının altını tekrar çizdi. Türkiye’nin bu istikamette devam edeceğini ve asla geri dönmeyeceğine inanıyoruz" dedi.

AVUKAT GÜNAYDIN: AVUKATLIK GÖREVİMİZİ YAPMAMIZA BİLE MÜSAADE ETMEDİLER

Avukat Hasan Günaydın da, “Maalesef hiçbir yazılı tebligat yapılmadan, polis zoru kullanılarak bildirimde bulunmaksızın, gaz kullanılarak, tazyikli su kullanılarak binaya girildi. Biz avukat olarak binada bekliyorduk. Memur arkadaşlara yardımcı olacağımızı söylememize rağmen bizi bile tartakladılar, avukatlık vazifemizi yapmamıza müsaade etmediler. İçeri girdikleri gibi arama kararı olmaksızın, hukuka uygun düşmeyecek şekilde bütün binaya girip arama kararı varmış gibi arama yaptılar. Hiçbir hukuki kural tanımadılar. Ülke adına, hukuk adına çok endişe verici, kaygı verici bir durum. Umarım bir an önce aklıselim galip gelir. Bu haksızlığa, hukuksuzluğa dur der. Türkiye’ye yakışmayan bu görüntülerin son bulması için sorumluluğu üstlenir ve gereğini yapar diye ümit ediyoruz” diye konuştu. (Cihan)

 
Kılıçdaroğlu’ndan ‘sivil darbe’ çıkışı!
 
Denizli’de feci kaza: 2 yaralı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
5 Mart 2016 Cumartesi 13:31

Türkiye aynı tas aynı hamam devam ediyor. Güç kimse ise karşısındaki eziyor, sonra güç gidince onu eziyorlar. 😀😁😀

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Utanç davasında savunma skandalı!
İş yerine gelen 10 yaşındaki Z.U. ve 11 yaşındaki Y.Y. adlı kız çocuklarına ...
İzmir’de Pakdemirli anısına fidanlık
Manisa'da yaşamını yitiren eski Başbakan Yardımcısı Pakdemirli'nin anısına fidanlık oluşturuldu.
İzmir’de koruma altındaki koy şantiyeye döndü!
İzmir’in Menderes İlçesi, Ahmetbeyli Sahili'ndeki resmi kayıtlarda koruma ...
 
Metrodaki eşek şakasının sırrı ortaya çıktı!
İstanbul'da dün akşam Kadıköy-Kartal Metrosu'nda üç gencin yaptığı 'eşek ...
Kadir İnanır'a ödül töreninde olay!
Türk-Alman Film festivali açılış töreninde ünlü sanatçı Kadir İnanır'a ...
İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde olağanüstü kongre kararı!
Cemiyet yönetiminde yaşanan fikir ayrılığı seçim kararıyla noktalandı.
 
Kızının raporuyla radar cezasının iptalini istedi!
Antalya'nın Aksu ilçesinde, okulda düşüp kolundan yaralanan kızını otomobiliyle ...
İstanbul’daki baba vahşetinde yeni gelişme
İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki ikiz kızlarını bıçakla öldürdüğü, ...
Türkiye’nin konuştuğu aşkın çocuğu 18 yaşında!
Bir dönem aşklarıyla gündeme damga vuran Kahramanmaraşlı Musa ile İngiliz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva