HABERLER>POLİTİKA
6 Nisan 2016 Çarşamba - 13:28

Yüksel’den Delican’a çağrı: El ele tutuşalım, atlayalım, yüzelim!

ÇED tartışması Başkan Kocaoğlu’nun 3 bakana çağrısıyla farklı bir boyuta taşınırken, AK Parti İl Başkanı Delican’ın çıkışını yorumlayan CHP İl Başkanı Yüksel’den çağrı geldi: Burada Delican da yüzecek… Beraber el ele tutuşalım, atlayalım, yüzelim bir an önce…

Yüksel’den Delican’a çağrı: El ele tutuşalım, atlayalım, yüzelim!

EGEDESONSÖZ - İzmir’de Yamanlar’a yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisi ile ‘Yüzülebilir Körfez’ projesi kapsamında temizlik için gerekli Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) onayının bir türlük çıkmaması nedeniyle yaşanan kriz devam ediyor.

Son olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan kentin iki önemli sorununda çözümsüzlüğün bir an önce ortadan kaldırılması için ilgili bakanlara ‘zirve çağrısı’ gelmişti.

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican yazılı bir açıklama yaparak bu çağrıya sert sözlerle yanıt verdi ve "Körfez'in çamurunu üstümüze atıp, izi bırakma çabaları işe yaramadı. Sayın Kocaoğlu haksız yere suçlamalarının üzerini örtmek için şimdi diyalog çağrıları yapıyor” ifadelerini kullandı.

Delican’ın bu çıkışının ardından mevkidaşı CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel’den “El ele Körfez’e girip yüzme” çağrısı geldi.

Kanal 35’e konuşan CHP İl Başkanı Yüksel, “Dün Aziz Başkan’ın açıklaması üzerine AKP İl Başkanı açıklama yaptı. Aziz Başkan’ın açıklaması tam olarak çözüme yönelik... Bakanlıklarda bekleyen ÇED Raporu 3 yıldır verilmedi. Bu geçen sürede mazeret olarak eksiklikler söylendi.Aziz Başkan’da gayet olumlu bir şekilde ‘3 bakan ile bir araya gelelim, İzmir’e hizmet edelim’ dedi.  İçerisinden herhangi bir suçlama yok” dedi.

DELİCAN’A ÜZÜLÜYORUM
Yüksel şöyle devam etti: Bu proje TCDD ile ortak başladı. Çünkü genel olarak İzmir’in projelerinin Ankara’da bekleme gibi bir durumu söz konusu. Daha hızlı olur diye Aziz Kocaoğlu TCDD ile ortak başlattı. Yoksa bir şey beklediğinden değil... Tıpkı İZBAN’da olduğu gibi... Ama Sayın Delican süreç ile ilgili bir şey yayınlamış. Büyükşehir’in bahane ürettiği gibi ifadeleri kullanmış… Öyle değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi bir kere kaynak olarak çok güçlü bir belediye... Dünyada Türkiye’nin kredi notundan 9 basamak daha yüksek sırada yeri var. Bütün projeleri kendi kaynaklarıyla ya da kredi imkanlarıyla yapabilme imkanına sahip. Sayın Delican, Aziz Kocaoğlu’nun geçen hafta yaptığı açıklamalar üzerine söz söylemedi. Ama sorunu çözmeye yönelik açıklama yapınca buna karşı il başkanı açıklamalar yapıyor. Yanlış açıklamalar. Ben bu açıklamaları görünce Delican’ın durumuna üzülüyorum. Bunları inanarak söylediğini düşünmüyorum çünkü...”

ANKARA’YA 1 GÜN İZMİR’E 480 GÜN
CHP İl Başkanı, “Bakın, Aziz Kocaoğlu’nun 3 yılda birçok projesi bekledi. Kentsel dönüşümde Bakanlar Kurulu kararı olmadan yapılamaz diye yasa çıkardılar. AKP’li belediyeleri bir günde onayladılar, muhalif belediyeleri yıllarca bekletiyorlar.  Ankara’nın 7 tane dönüşüm projesi 6 Temmuz’da Bakanlar Kurulu’na girdi 7 Temmuz’da çıktı. Orada her hangi bir inceleme yok. Sadece onay. İzmir’in projeleri 480 günde onaylandı. Hala onaylanmayanlar var.  Çamlı Barajı’nın yapımında Büyükşehir kendi programına aldı. DSİ ‘İzmir’in içme suyuna ihtiyacı yoktur’ diye iptal etti” ifadelerini kullandı.

KOCAOĞLU’NUN BİR YÖNTEMİ VARDIR
Kocaoğlu’nun yol haritası hakkında da konuşan Yüksel, “Aziz Kocaoğlu’nun bir yöntemi vardır. Benim milletvekili olduğum dönemde arkadaşlarımızla beraber bekleyen projeler için soru önergesi veriyorduk. Şu an da hala vekillerimiz taşımaya devam ediyorlar. Biz bu önergeleri verirken başkan karşı çıkıyordu. Biz ‘Başkan neden karşı çıkıyorsun? Bunlar projeleri engelliyorlar’ dediğimizde, ‘Ben önce sessiz sakin halletmeye çalışayım. Siyasi polemik haline getirmeyelim. Onaylamazlarsa ricacı oluruz. Ricacı olduğumuzda da onaylamazlarsa o zaman taşırız’ demişti.  Bakın, Aziz Kocaoğlu Körfez Projesi’nde iki yıl sonra konuşmaya başladı. Gider Ankara’da sessiz sakin kendi halletmeye çalışır” dedi.

DELİCAN’IN AÇIKLAMASI İTİRAF!
AK Parti İl Başkanı Delican süreç açıklaması hakkında, “Bundan daha güzel bir itiraf olamaz” diyen Yüksel şunları söyledi: Ben Kocaoğlu’nun açıklamalarından yararlanmıyorum.  Sayın Delican’ın açıklamalarından yararlanıyorum. TCDD Liman Müdürlüğü ile Büyükşehir birlikte proje yaptılar. Bu protokolle 8 Temmuz 2011 tarihinde beraber ÇED sürecinin ortak yürütülmesine karar verilmiş. 29 Ağustos 2012’de bakanlık tarafından ÇED sürecinin başladığı komisyon üyelerine bildirilmiştir. Bakın, bakanlık 1 yıl sonra ÇED sürecinin başladığını komisyon üyelerine bildiriyor. Arkasından 18 Kasım 2012’de halkın katılım toplantısı gerçekleşmiş. 22 Nisan 2013 tarihinde ÇED sürecini başlatarak komisyon üyelerine bilgilendirme yapmıştır. Bunu yapmak için 7 ay bekliyor. 27 Haziran 2013’te İDK toplantısının ardından ÇED aşamasına gelmiş. 30 Mayıs 2014 tarihinde Orman Bakanlığı olumlu görüş bildirdi. Bu arada 3 yıl doldu. Sayın Delican kendisi açıklıyor takvimi… Bakın hala ÇED onayı yok. Bunun devamı var. Sürekli ipe un seriliyor. Urla’da dünyanın en güzel ormanları arasında yer alan yere RES yapmaya çalışıyorlar. Bakanlık burada ÇED’e gerek yoktur diyor. İzmir’in dünya çapındaki iki çevre projesine 3 yıl boyunca engelliyorlar.”

KOCAOĞLU ELİNE ÇANTASINI ALIR…
Yüksel, “Yapılanın tam tersini sanki belediyeler yapıyormuş gibi açıklama yapıyorlar. Sayın Delican bunu siz yapıyorsunuz. Burada Aziz Başkan’ın söylediği bir şey de yok. Diyor ki ‘Sayın bakan siz söz verdiniz ben elinden tutacağım bakanlıkları gezdireceğim dediniz’  Aziz Kocaoğlu alır çantasını eline, sessiz sakin girer bakanın odasına... Bakanla görüşür anlatır gelir. Yaygara yapmaz. Siz İzmir’e hizmet için siyaset yapıyorsanız bundan daha güzel açıklama olamaz. ‘Gidelim üç bakanla oturalım. Bir eksiğimiz varsa gösterin ben de bileyim, tamamlayayım’ diyor. TCDD ile ortak proje... TCDD Binali Yıldırım’a bağlı değil mi? O zaman ikisinin de eksiği var demektir. Bunlar, İzmir’e yapılan bir zulümdür. Başkanın çağrısı son derece yerindedir” şeklinde konuştu.

ELİNE YAZILMIŞ KAĞITLARI OKUYAMIYOR
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın İzmir’de yaptığı açıklamalara da değinen Yüksel, “Çevre ve Şehircilik Bakanı geçen hafta buradaydı. Kendisine bu soruların sorulacağını biliyordu.  Ve hiçbir bilgisi olmadığını gördük. Eline kağıt tutuşturuluyor. Elindeki mazeret kağıdını bile okuyamadı. Çevre Bakanı’nın en önemli çevre projelerinden haberi yok. AKP’li bir milletvekili mi, il başkanı mı yoksa Binali Yıldırım mı biri tarafından eline yazılmış kağıtları okuyamıyor” ifadelerini kullandı.

BERABER EL ELE TUTUŞUP DENİZE ATLAYALIM!
Yüksel’den son olarak AK Partili mevkidaşı Delican’a çağrı geldi. CHP İl Başkanı, “Büyükşehir yapamıyorsa TCDD yapsın. Ama bitsin artık şu proje! Bu proje sadece İzmir’i değil Türkiye’yi ilgilendiren bir proje... Körfez’de yüzülebildiğinizi düşünebiliyor musunuz? Sayın Delican da burada denize girecek… Beraber el ele tutuşalım, atlayalım, yüzelim bir an önce İzmir’de! Siyaset hizmet için yapılır. Binali Bey, ‘El ele tutuşalım’ dedi ya; biz de Delican’la e ele tutuşalım, Aziz Kocaoğlu’nu da alalım, birlikte gidelim. Nerede ne sorun varsa çözelim. Projeyi gerçekleştirelim” dedi.

 
Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için OHAL!
 
Şehit Komiser Yardımcısı’nın 15 bin kişi uğurladı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BABAYARO 7 Nisan 2016 Perşembe 08:53

ALAATTİN BAŞKANIM ..SAYIN DELİCAN YÜZME BİLMİYOR HABERİNİZ OLSUN..BOĞULURSA chp liler yaptı der bak söylim ben..)))

Yorumu oyla      11      5  
Işık Dikicigil 6 Nisan 2016 Çarşamba 14:05

Oğlan bizim, Kız bizim diyorlar. daha ne desinler. Bunlar İzmir i alamadıkları için her konunun önünü tıkıyorlar. CHP yaptı denmesin. Bütün problem bu. Bu konuları İzmirlilere anlatmanız lazım.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 partiden ayrı ayrı Şanlıurfa teklifi!
AK Parti, CHP ve MHP, Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesi için ayrı ...
'Sızıntı krizi'nde Davutoğlu'ndan ilk açıklama
Başbakan Davutoğlu, 50 milyon Türk vatandaşının bilgilerinin internete ...
AK Partili Sürekli’den istikrar vurgusu!
Sürekli, siyasi istikrar sayesinde Türkiye ekonomisinin büyüklüğünün 230 ...
 
Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu'na çok sert tepki!
Erdoğan, "Ana muhalefetin üzerinden siyaset yapmak istediği cinsi sapık ...
Purçu'dan Romanlar için '8 Nisan' teklifi
Kanun teklifi veren CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: “8 Nisan Dünya ...
AK Partili Kaya ‘kamptan’ girdi, ‘terör’den çıktı: CHP’ye sert mesajlar!
İzmir’in 2 ilçesine mülteci kampı yapılacağı iddialarına sert tepki göstererek ...
 
HDP’li Altan Tan: PKK kayıtsız, şartsız...
HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan: PKK’nın kayıtsız, şartsız silahlarını ...
AK Parti İzmir’i sarsan ölüm
AK Parti İzmir İl Teşkilatı Narlıdere eski İlçe Başkanı Abdülmütalip Savar’ın ...
Delican'dan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine sert tepki!
Kılıçdaroğlu’nun AK Partililerin Ensar Vakfı'na sahip çıkan tavırlarını ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva