HABERLER>EGE
8 Temmuz 2017 Cumartesi - 13:22

Yine o ilçe yine utanç: Küçük kızı borcunu kapatmak için kaçırdı sonra...

İzmir'in Kiraz ilçesi yine iğrenç bir olaya sahne oldu. Serkan Y. borcunu kapatmak için 14 yaşındaki küçük kızı kaçırıp Süleyman A.'ya getirdi. İddiaya göre Süleyman A. küçük kızla zorla ilişkiye girdi. Yaşananların ardından küçük kız Sülayman A.'nın dalgınlığından faydalanıp kaçtı.

Yine o ilçe yine utanç: Küçük kızı borcunu kapatmak için kaçırdı sonra...

EGEDESONSÖZ - İzmir'in Kiraz ilçesinde, iddiaya göre şüpheli Serkan Y., borcu olan arkadaşına borcunu kapatmak için evlenecek kız vaad edip üzerine 4 bin lira para istedi. Anlaşma sonrası Serkan Y., köyden 14 yaşındaki kızı kaçırıp arkadaşı Süleyman A.'ya verdi. Küçük kız kaçırıldığını söylemesine rağmen iddiaya göre şüpheli Süleyman A. evine götürdüğü çocuğa tacizde bulunup cinsel ilişkiye girdi. Hayatını şokunu yaşayan küçük kız, evden kaçıp yoldan geçen birine durumu anlatmasıyla kurutuldu. Jandarma tarafından yakalanan şüpheliler hakkında savcı hazırladığı iddianamede her iki şüpheliye de 'Çocuğa cinsel istismar' suçundan 16'şar yıl, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçundan 7'şer yıl hapis talep etti. Şüphelilerin yargılandığı davada 12. celse görüldü. Kiraz ilçesinde, küçük yaştaki kızların kaçırılma olayı ve ailelerin küçük yaşta kızlarını para karşılığı evlendirmesi geçtiğimiz aylarda ortaya çıkmış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ekipleri olaylara müdahil olmuştu.

Davaya konu olan olay, Kiraz ilçesinde, 15 Ocak 2014’te meydana geldi. Cumhuriyet Savcısı Erman Taşgın’ın hazırladığı iddianameye göre, şüpheli Serkan Y.(23), borcunun bulunduğu Süleyman A.’ya (31), ''Sana evleneceğin genç bir kız getireyim, sana olan borcumu sil, karşılığında 4 bin lira para ver bana, bu şekilde anlaşalım’’ dedi. Bu teklife hayır demeyen Süleyman A. ile Serkan Y. anlaştı. İddiaya göre, anlaşmanın ardından Serkan Y., Kiraz ilçesi Olgunlar Köyü’nde ailesi ile yaşayan, olayın olduğu zaman 14 yaşında olan C.G. isimli kız çocuğunun evinin yakınlarına gidip kaçırmak için beklemeye başladı. Şüpheli Serkan Y., hava kararmasına rağmen evin yakınından ayrılmayarak kaçırmayı planladığı kız çocuğunun evden çıkmasını bekledi. Gece saat 23.00 sıralarında, evden çıkan C.G., evlerinin 50 metre yakınındaki tuvalete gittiği sırada, Serkan Y. küçük kızın arkasından yaklaşıp ağzını kapatıp kaçırdı. Kaçırdığı kızı, 400 metre ilerde bıraktığı aracına götürüp kızı ilçede farklı bir adrese götürdü. İddiaya göre, Serkn Y. aracın içerisinde C.G.’ye cinsel tacizde bulunup ilişkiye girmek istedi. Ancak küçük kızın istememesi ve direnmesi üzerine şüpheli Serkan Y., cinsel ilişkiye girmekten vazgeçip anlaşma gereği kızı borcuna karşılık Süleyman A.’ya teslim etti. Büyük bir şok yaşayan ve korkan C.G., Süleyman A.’ya, kaçırıldığını söylemesine rağmen iddiaya göre Süleyman A. yaşadığı evine götürdü. Burada şüpheli Süleyman A., küçük kızın karşı çıkmalarına rağmen cinsel ilişkiye girdiği ileri sürüldü. Sabah olduğunda ise uyanan C.G., Süleyman A.’nın dalgığından faydalanıp evden kaçarak ana yola çıktığında bir kadınla karşılaşınca durumu anlattı. Yoldan geçen kadın, küçük kızı alıp jandarma karakoluna götürdü.

Kızın reşit olmadığını öğrenince dolandırıldığını düşünmüş

Kiraz ilçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan operasyon sonucu şüpheliler Serkan Y. ve Süleyman A. yakalandı. Serkan Y. verdiği ifadesinde, Süleyman A.’yı kendisini bazı işlere işçi olarak götürmesi nedeniyle tanıdığını, Süleyman A. ile aralarında bir alacak verecek meselesi olduğunu, işçilere ücret ödemesi gerektiğinden Süleyman A.’dan bin lira borç aldığını, karşılığında bin 500 liralık senet imzaladığını, mağdure C.G. ile Süleyman A.’nın ifadelerine kabul etmediğini söylediği öğrenildi. Diğer şüpheli Süleyman A. ise, Serkan Y.’yi bir sene önce kestane toplama işi için yanında işçi olarak çalışması nedeniyle tanıdığını, çalışmış olduğu günlerin parasını Serkan Y.’nin ödemediğini, Serkan’ın kendisine 'Sana 20-21 yaşlarında evleneceğin bir kız getireyim, sana olan borcumu sil, bana 4 bin lira para ver, bu şekilde anlaşalım' diye teklifte bulunduğunu söyledi. Teklifi kabul ettiğini belirten Süleyman A., ''Olay günü Serkan beni telefonla arayarak kızı getirdiğini söyledi. Buluşma yerine gidip, Serkan’dan kızı alıp, motorumla yaşadığım eve götürdüm. Eve geldiğimde kıza ismini ve yaşının kaç olduğunu sorduğumda kızın 17 yaşında olduğunu öğrendim. Kızın reşit olmadığını öğrenince dolandırıldığımı düşündüm. Kızı jandarmaya götürmek istedim ancak eve geldiğimizde gece 02.00 olduğu için sabah jandarmaya götürürüm diye kızı yatağa yatırıp evin giriş kapısında oturarak bekledim. Sabah çay demlediğim sırada C.G. dışarıdaki tuvalete gideceğim bahanesiyle kaçtı. C.G.’ye cinsel tacizde bulunmadım, onunla cinsel ilişkiye girmedim. Serkan’a kızı getirdiğinde bin lira verdim, öncesinde de bin 500 lira ve bir büyük altın verdim. Amacım evlenecek bir kız bulmaktı, bu olayda kendim de mağdur oldum. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum’’ dedi.

Hastane raporları cinsel istismarı doğruladı

İddianamede yer alan bilgiye göre, Ödemiş Devlet Hastanesi’nde C.G.’ye yapılan muayenede küçük kızın cinsel istismara uğradığı doğrulandı. Öte yandan İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan kontroller neticesinde mağdur C.G.’nin ruh sağlığının bozulduğu belirtildi.

Her ikisine de aynı suçlama

Cumhuriyet Savcısı Erman Taşgın hazırladığı iddianamede, mağdura ait doktor raporları olayın gelişimi ve çelişkili savunmalar ile toplanan deliller birlikte değerlendirildiğinde, şüphelilerin üzerlerine atılı suçları işledikleri sabit olduğu, organ sokmak suretiyle cinsel istismar eyleminin şüpheli Süleyman tarafından gerçekleştirildiği görülse de, şüpheli Süleyman ile şüpheli Serkan’ın olayın başından sonuna kadar fikir ve eylem birliği içinde hareket ettiklerinin anlaşıldığı, bu nedenle şüpheli Serkan’nın da söz konusu eylemleri gerçekleştirdiği, her iki sanığında ‘Çocuğun cinsel istismar’ suçundan 16’şar yıl, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 7’şer yıl hapis talep etti.

Duruşma ertelendi

Ödemiş Ağır Ceza Mahkemsi’nde tutuksuz yargılanan sanıklar Serkan Y. ve Süleyman A. 12. kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, tutuksuz sanıklar, sanık Serkan Y. avukatı Ali Çakır, Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Emine Şen Tüfekçi Tezcan katıldı. Sanık Süleyman A.’nın avukatı mazeret nedeniyle katılamadı. Sanıklar beraatlerini talep etti. Mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kiraz ilçesinin geçmişindeki olaylar

İzmir’e 142 kilometre uzaklıktaki Kiraz ilçesinde taciz iddiaları ilk değil. İlçenin ismi Ekim 2016’da 14 yaşındaki Ş. A.’nın 18 yaşındaki N. G. tarafından kaçırılmasıyla da gündeme gelmişti. Jandarma küçük kızı 75 gün sonra bulmuştu. Bu kaçırılma olayının yaşandığı dönemde Kiraz’ın dağ köylerinde oturan yaşları 12 ile 18 arasında değişen kız çocuklarının kaçıp evlendiği iddia edildi. Ardından da yine Kiraz’da ailelerin, kaçan çocuk yaştaki kızlarını para karşılığında evlendirdiği ileri sürüldü. Jandarma ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ekipleri, Kiraz’da ve köylerinde inceleme yaptı, iddiaların doğru olduğunu, ailelerin küçük yaşta kaçan kızlarını para karşılığında evlendirdiğini tespit etti. İlçede geçtiğimiz Mart ayında ise 13 yaşındaki T. K.’nın, 49 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası M. A.’nın cinsel istismarına uğradığı ve 4 aylık hamile olduğu belirlendi. Küçük kız koruma altına alındı ve M. A. tutuklandı. Gündemden düşmeyen ilçede 13 Mart’ta da 13 yaşındaki M. A.’nın Y. K.’nın (28) tecavüzüne uğradığı ortaya çıktı. Küçük kızın 8 aylık hamile olduğu belirlendi. Zanlı Y.K. tutuklandı.

 
Akhisar Belediyespor, Miguel Lopes'in bonservisini aldı
 
Demirci Akıncıları'nın logosu tescillendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yük treninin çarptığı kişi hayatını kaybetti
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, yük treninin çarptığı kişi hayatını kaybetti.
Kuşadası'nda Milli Park için genişletme önerisi
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan Dilek Yarımadası Milli Parkı'nın çevresindeki ...
Muğla'da 1 dönüm ormanlık alan kül oldu
Muğla'nın Menteşe İlçesi'ndeki ormanlık alanda, belirlenemeyen bir nedenle ...
 
İzmir'in o bölgesinde bir tek kadın yaşamıyor!
İzmir'de, Kemeraltı Çarşısı'ndaki Güzelyurt Mahallesi'nde, sadece bekar ...
İzmir yangınına müdahale ederken düşen Helikopter böyle çıkarıldı!
Menderes’deki orman yangınına müdahale etmek için Tahtalı Barajı’ndan ...
İzmir'de bıçaklı dehşet: Aynı yerde çalışıyorlardı!
İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde kavgada bıçakla yaralanan 42 yaşındaki Serkan Kaplan yaşamını yitirdi.
 
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi!
İZSU Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre 09 Temmuz 2017 Pazar ...
Alsancak Stadı'nda sona gelindi: Yer teslimi de tamam
İzmir'de 2014 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle maçlara kapatıldıktan ...
Manisa'da vahşet! Bunu yapan insan olamaz!
Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde 5 köpek ve 3 kedi zehirlenerek telef edildi. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva