HABERLER>SPOR
8 Ağustos 2017 Salı - 22:41

Yıldırım: TFF istifa etmeli, beceriksizler

Fenerbahçe'nin başkanı Aziz Yıldırım, NTV Spor'da canlı olarak soruları yanıtadı. TFF'nin istifa etmesi gerektiğini söyleyen Yıldırım, Aykut Kocaman'ın raporu doğrultusunda 4'te fazla da transfer yapacaklarını söyledi.

Yıldırım: TFF istifa etmeli, beceriksizler

Fenerbahçe'nin başkanı Aziz Yıldırım, NTV Spor'da canlı olarak soruları yanıtadı. TFF'nin istifa etmesi gerektiğini söyleyen Yıldırım, Aykut Kocaman'ın raporu doğrultusunda 4'te fazla da transfer yapacaklarını söyledi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, NTV Spor'da canlı yayındaydı. Yıldırım transferlerden bilgi verirken, TFF hakkında da sert sözler sarf etti.

İşte Yıldırım'ın sözlerinden satıbaşları:

Şekip Mosturoğlu: UEFA ile 4 yıllık bir anlaşma yaptık. 30 milyon Euro'ya kadar zarar yapma hakkımız vardı. O hedef tutturuldu. Geçen sene 20 milyon Euro'yu, o rakam kur farkından dolayı biraz aşıldı. Geçen sene de hedefi tutturduk. Bu sezon hedefimiz 10, önümüzdeki sezondan sonra da 0 olması gerekiyor. 

Temel parametre zararın indirilmesi. Futbolcu satmadan alamamak bunun bir güvencesi. Bu sezon için beklenmeyen bir kur zararı olmazsa 10 milyonu aşmayacak zararımız. Transfer çalışmasını da buna göre yürütüyoruz.

TFF'nin uyguladığı başa baş kuralı yoktu ama önümüzdeki sezon Türkiye'de uygulanacak. Buna uymayan kulüpülerin puanı silinecek ve ceza alacak. ben Türk kulüplerinin buna çok hazırlıklı olduğunu pek düşünmüyorum. Kur yükselince de zarar oluyor, düşünce de zarar oluyor. Kur düşünce gelirleriniz azalıyor, artınca borçlarınız artıyor.

Benim bildiğim kadarıyla Trabzonspor'u anlaşması yok. Bildiğim kadarıyla Beşiktaş taahhüdüne uydu. Galatasaray defont etti ve bu sezon yeni bir sözleşme yapacak. Beşiktaş'ın 3 yıllık sözleşmesi, Galatasaray'ın 2 yıllıktı. Bizimki 4 yıllık bir sözleşme.

Aziz Yıldırım: UEFA kriterlerinde sıkıntı var. Bizim gibi orta sınıf ülkelerde mücadele etmeyle birinci sınıf ülkelerle mücadele etmek bir değil. Fransa'da 222 milyon euro bir oyuncu için bonservis ödendi. Bunun FFP ile ne alakası var? 

NEYMAR'IN TRANSFERİ LEGAL OLMAYABİLİR

Hiçbir legal olmayan gelir, şirketlere giriş yapamaz. Bu legal girişin de kabul edilebilir olması gerek. Bu 222'lik operasyunun karşısında yapılanlar da legal olmayabilir. Güç gösterisi var burada. Sporun geleneği içinde olan bir hadise değil bu.

 UEFA kriterlerine uyup uymamak kolay iş, zor bir iş değil. Biz kulübü borç batağına götürmeyelim diye bunu yaptık. Bunda da başarılı olduk. Bütün kulüplerle bu anlaşmayı yapıyorlar. 

3 TEMMUZ BİZE ÇOK ZARAR VERDİ
Değişmeyen tek şey değişimdir. Aykut'un ben niye gittiğini de bilmiyorum. 3 Temmuz Fenerbahçe Cumhuriyeti'ne hem maddi hem manevi anlamda çok zarar vermişlerdir. Biz Metris'e gidince Fenerabahçe'de büyük bir boşluk oluştu. O süreçte Fenerabahçe'yi ayakta tutmak için Volkan Demirel, bazı futbolcular, Aykut Kocaman, Ali Koç ve ismini söyleyemediğim arkadaşlarım, hep beraberce Fenerbahçe'yi iyi günlere götürmek için çalışma yaptılar.

Bu süreçte herkes yıprandı, onlardan biri de Aykut Kocaman'dı. O yıpranmış, ben gidiyorum dedi ve gitti. Biz yadırgamıyoruz. Fenerbahçe'nin çocuğu o. Burası için yapılacaksa bir şey gereken fedakarlıkları yaparız. Aykut hoca ile yeni bir yapılanma var. 2011'deki Aykut hoca değil, çok geliştirmiş kendini. Saha olaylarına bakış açısı, kulübe bakış açısı... Eskiden daha düz bakıyordu her şeye, şimdi daha geniş baktığı için daha başarılı olacağını düşünüyorum.

DÖRTTEN FAZLA TRANSFER YAPABİLİRİZ
Dün akşam Antalya'ya gittik. Orada Fenerbahçeli insanlar vardı. 4 transfer yapacağız dedim. Çalışmalar neticesindeki pozisyonlar için söyledim. Daha fazla ama 4 tanesini alacak şekilde organizasyon yapıyorlar. Parasal bir sıkıntımız yok. Forma reklamını önümüzdeki hafta bağlamış olacağız. Bunlar da gelince bütçe belirli bir noktaya ulaşmış olacak.

Biz bu hafta içinde 4 oyuncu ile çalışmalarımız devam ediyor. Hocanın değerlendirmesine göre, ayın sonuna kadar zamanımız var. İsterse yine takviye yapacağız. Süper Lig'de , Türkiye Kupası'nda ve Avrupa'da başarılı olmak için çalışma yapıyoruz. Santrfor alacağız. Orta sahaya hücuma dönük oyuncu bakıyorlar. Sol bek konusunda bir tablo yok ama olabilir.1-2 gün daha sabredelim. (Her şeyi açıklarsak) Anlaşmanız her şey bittiği anda  bozuluyor. (Hürriyet)

 
Sivrisinek ısırığı yüzünden iki bacağından oldu
 
Trump resmen tehdit etti: Ateş ve gazapla karşılaşacaklar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye Kupası'nda sistem değişti!
Türkiye Futbol Federasyonu, 2017-2018 Sezonu Türkiye Kupası sisteminni ...
TFF'den Türkiye Kupası için flaş karar!
TFF, Türkiye Kupası'nda grup maçlarını kaldırdı ve eleme statüsüne geçildiğini ...
Mahall Bomonti, Göztepe'nin sponsoru oldu
Süper Lig'de 14 yıl aradan sonra yeniden boy gösterecek Göztepe, geçen ...
 
Başkan Sepil'den transfer müjdesi: 3 takviye daha yapacağız
Göztepe'de gözler cumartesi günü iç sahada Fenerbahçe ile oynanacak sezonun ...
Altınordu zincir kıracak
Birinci Lig'de 3 sezondur ilk maçta galibiyet yüzü görmeyen Altınordu, ...
Menemen Belediyespor'da Serkan gitti
Transfer döneminde son olarak Eskişehirspor'un sağ beki Abdulgani Demir'i ...
 
Manisaspor'da İsmail'e af
Birinci Lig ekiplerinden Manisaspor'da cumartesi günü deplasmanda Çaykur ...
Altay kapış kapış
İkinci Lig Beyaz Grup takımlarından Altay'da geçen sezon play off şampiyonu ...
Karşıyaka'dan öğrenciye 100 TL'ye kombine
İkinci Lig Beyaz Grup ekibi Karşıyaka'da yönetim dünkü toplantısında yeni ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva