HABERLER>GÜNCEL
10 Ağustos 2022 Çarşamba - 11:44

Yer: İzmir... Bir kız çocuğunun hayatı böyle mahvoldu!

İzmir'de, yerel mahkemenin lise öğrencisi V.T.'ye (15) cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen Nutku Can A.'ya (24), 'mağdurun rızası' olduğu gerekçesiyle verilen 2,5 yıl hapis cezasını suç vasfı 'reşit olmayanla cinsel ilişki' olarak değiştirerek 2 yıl 1 ay hapis cezasına çevrildiği karar, istinaf mahkemesi tarafından onandı.

Yer: İzmir... Bir kız çocuğunun hayatı böyle mahvoldu!

Lise öğrencisi V.T., 2019 yılı eylül ayında bir konferans için arkadaşlarıyla İstanbul'dan İzmir'e geldi. Çiğli'deki bir pansiyonda kalan V.T., aile dostları olan P.Ş. ile buluştu. İkili, Karşıyaka'da barda içki içtikten sonra P.Ş.'nin evine gitti. V.T.'nin ifadesine göre, saat 02.30 sıralarında, Nutku Can A. da aynı eve geldi. V.T., Nutku Can A.'nın kendisine önce masaj yapmayı teklif ettiğini, boynunu ovarken de öpmeye başladığını, bunun üzerine rahatsız olup başka odaya geçtiğini söyledi. Nutku Can A.'nın istemediği halde odasına geldiğini söyleyen V.T., "Kıyafetlerini çıkardı, ben istemediğimi tekrar söyledim. Yanıma geldi üzerime uzandı. Benim üzerimi de çıkardı. Ben yeniden istemediğimi söyledim, 'Yapma' dedim. Daha önce yaşamadın mı dedi, yaşamadığımı söyledim. Daha sonra birlikte olduk, ben sesimi çıkaramadım. Bana duş al dedi, ben istemediğimi söyledim. Numaramı istedi ve kendi telefonundan aradı. Balkonda içki içtiğimizde kendimi iyi hissetmiyordum. Yaptığım şeylerin farkında değildim. Ertesi gün idrarımı yaparken kan geldiğini gördüm" dedi.

MAHKEME İNDİRİM UYGULADI
Şikayet üzerine Nutku Can A. hakkında 'çocuğa cinsel istismar' suçundan Karşıyaka 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme heyeti, V.T.'nin alkollü olduğu için kendinde olmadığı, bu nedenle zihnen ve bedenen cinsel saldırıya direnemediği şeklinde verdiği ifadeyle, olay anına ilişkin detaylı anlatımının birbiriyle çeliştiğini belirtti. Nutku Can A., 'mağdurun rızası' olduğu gerekçesiyle 2,5 yıl hapse çarptırıldı. Heyet, suç vasfını 'reşit olmayanla cinsel ilişki' olarak değiştirip verdiği cezayı da sanığın 'geleceği üzerindeki etkilerini' dikkate alıp 2 yıl 1 ay hapse indirdi.

AVUKATLARIN İTİRAZLARI REDDEDİLDİ
Karara itiraz eden V.T.'nin avukatları, müvekkillerinin hileyle iradesinin ortadan kaldırıldığını ve bu durumun yasada cezanın ağırlaştırılması gerektiğini savunup, bu maddenin ihlal edildiğini savundu. İtiraz üzerine dosya İstinaf Mahkemesi'ne taşındı. Dosyayı inceleyen İzmir Bölge İdare Mahkemesi 20'nci Ceza Dairesi, kararın vicdani kanının kesin, tutarlı ve çelişmeyen verilere dayandırıldığını, mahkemenin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığına kanaat getirdi. Ceza dairesi, delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığına, cezaların da kanuni bağlamda verildiğine de dikkati çekti. Ceza dairesi, tüm bu gerekçelerle oy birliğiyle istinaf başvurusunun kesin olarak reddine karar verdi. (DHA)

 
Uzmanlardan yayla turizmi uyarısı!
 
Bakanlıktan 'vergi gelirleri' açıklaması
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Az bilmiş 10 Ağustos 2022 Çarşamba 22:08

Haberi okuyunca üzülmemek, ah ah, vah vah dememek ne mümkün. Bu haberin yorumlanacak bir çok yönü bulunmaktadır. Bende bu haberi değişik acılardan yorumlayacağım. Sabırla okuyunuz. Büyük oğlum ilkokuluda okurken bir akşam evde ders yaparken baba ben artık birey oldum, sen beni karışamazsın, kararlarımı ben vereceğim gibi gibi konuştu. Ben hemen işi çözdüm. Okulda öğretmen bu konuyu işlemiş. İşte hata TAM burada başlıyor. Yanlış bir eğitim öğretim sistemi. Hatta daha sonraları bunu espiriye çevirerek 18 yaşına kadar ben, 18 yaşından sonra anne karışacak haberin olsun diyordum. Gelelim haberdeki özneye. 15 yaşındaki kız kalkmış İzmir'' e gelmiş. İstanbul'' daki aile şartlarını bilmiyoruz. Buraya girmeyelim. Birey oldu ya İzmir''e konferansa geldi. Sanki İzmir''de konferans için insan kalmadı da. Onlar gelmezse konferans yapılmazdı. Sonra aile dostlarına bulmuş. Onunda zayıf karakterli olduğu haberden anlaşılıyor, onu götürmüş içki içirmiş. Sonra eve KURT çağırmış veya haber vermiş. Sonra da KURT, KUZUYU yemiş. Bu basına yansımız bir örnektir. Nice basına yansımış, yansımamış bir çok heberler var. Cinsel taciz, tecavüz, enses durumlar vs. vs. vs. Anlayan anlamıştır. Yukarıdaki haberde ki içki ve fuhuş dinimizin yasakladığı bir emirdir. Günümüzde geldiğimiz nokta ise aile yapımızı ve çocuklarımızı bozmak için başta sosyal medya olmak üzere toplumsal cinsiyet eşitliği diyerek sinsice akıllarımızı karıştırıyorlar, LGBT+ lara destekleyerek çok renklilik, çok renklilik diyorlar. Çok renklilikte tuzak var. Maalesef bunları siyasi kurumsal kimlikle ve belediyeler eliyle yapıyorlar. Geçmişte İstanbul'' da bazı belediyeler prezervatif dağıtmadılar mı. Bunları bilerek yapıyorlar. Amaçları aile yapımızı bozmak. İlköğretimde birey birey diye başlayan bu süreç ahlaksızlıkta lever atlayarak sen beni karışamazsına, ben istediğimi yaparıma, kararlarım bana ait kimse karışamaza, sivil itaatsizlik eylemlerine kadar uzanıyor. Bunları selâm çakan kurumsal kimlikler var. Anlayan anladı. İstanbul sözleşmesi diye yine halkı kandırıyorlar. Türkiye'' de her vilayete bire bir sözleşme imzalasanız sanki herşey güllük gülistanlık olacakmış gibi halkı kandırıyorlar. İnsanlar kendini düzeltmedikten sonra her ilçeye bir sözleşme yapsanız değişen bir şey olur mu, olmaz. Yukarıdaki haberde ki o özneye ailesi (varsa) sahip çıkmazsa ne olacak, düşünün bakalım. Bende cevabı mevcut. Allah yardımcımız olsun. Bu yazdıklarım din ve namus ahlak anlayışı olan insanlar için geçerlidir. Kişide bu vasıflar yoksa no problem. Devam. Ben biliyorum yanlış mecrada yazı yazıyorum ama yazmayı devam edeçegim. Bir kişi kurtarırsak kârdır. Yazımı kısa tutmaya çaba sarfettim.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MSB duyurdu: 9 terörist etkisizleştirildi!
Suriye’nin kuzeyinden Mardin hudut hattına saldırı ve sızma girişiminde ...
İşçi servisleri çarpıştı: 3'ü ağır, 22 yaralı!
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalara işçi taşıyan servis ...
3'üncü kattan düşen çocuk hayata tutunamadı!
Kayseri Talas'ta 4 yaşındaki Irak uyruklu çocuk, 3'üncü kattaki evlerinden ...
 
Büyükşehir'deki yıkımda ilginç görüntü... Bina gitti, 'devrim' geldi!
Yıkım kararı tartışmalara neden olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eski ...
Eğlence treni kabusa dönüştü!
Giresun'daki bir lunaparkta eğlence treninin raydan çıkması sonucu meydana ...
4,5 yıl önce kaybolmuştu... 3'e bölüp gömmüşler!
İstanbul'da 4.5 yıl önce kaybolan iş insanı Tekin Uğurlu’nun alacak verecek ...
 
Aile boyu katliam! Herkesi öldürüp intihar etti
Kahramanmaraş'ta bir genç, anne, baba ve 2 kardeşini öldürüp yaşamına son verdi.
Bakan Akar'dan 'taarruz' yorumu: Foça'da herkes işinde gücünde!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunan medyasında Türkiye aleyhine çok ...
Pençe-Kilit'te yaralanan asker şehit oldu!
Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 6 Ağustos'ta EYP’nin patlaması sonucu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva