HABERLER>EKONOMİ
28 Şubat 2023 Salı - 14:33

Yeni Başkan Karace, Egedesonsöz’e konuştu: Atatürk OSB için hayallerim var

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin genel kurulunda 20 yıllık Hilmi Uğurtaş iktidarına son veren yeni Başkan Cenk Karace, bu başarının hikayesini anlatırken, “Yangından mal kaçırır gibi genel kurulu ilk oturumda yapmaya karar verdiler. İki günlük çalışmayla seçime girdim ve kazandık” dedi. Karace, Çiğli Ana Jet Üssü’nü başka yere taşıyıp o alanı AOSB’ye dahil ederek üretimi, istihdamı, ihracatı artırmak, en büyük hayalim” dedi.

Yeni Başkan Karace, Egedesonsöz’e konuştu: Atatürk OSB için hayallerim var

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Spor Kulübü’nde yıllarca yöneticilik yapan, başkanlık görevini yürüten, Karşıyaka Belediye Başkan adayı olarak siyaset sahnesinde de olan işadamı Cenk Karace, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin yeni başkanı oldu. 20 yıldır İAOSB’nin başkanlığını yapan Hilmi Uğurtaş’ı sandıkta mağlup eden Cenk Karace, seçim sürecini ve öne çıkan projelerini Egedesonsöz’e anlattı.  Çiçeği burnunda Başkan Karace, “Atatürk OSB için hayallerim var” dedi ve Çiğli Ana Jet Üssü’nü başka yere taşıyıp, 7,5 milyon metrekare alanın AOSB’ye dahil edilmesini sağlamak için yoğun çalışma içinde olacağını söyledi.

BİZDEN HABERSİZ GENEL KURULU İLK TARİHTE YAPMAK İSTEDİLER, ÇÜNKÜ…
Geçen hafta Salı günü, beraberindeki Mustafa Karabağlı ile birlikte Başkan Hilmi Uğurtaş’ı ziyaret ettiğini belirten yeni Başkan Cenk Karace, o süreci şu sözlerle özetledi:

“Hilmi Uğurtaş’ın yeniden aday olacağını duymuştum. Açıkçası benim de niyetim vardı. Hilmi Bey’e, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili hayallerimin olduğunu, OSB’nin çok daha iyi noktalara gelmesini istediğimi anlattım. Başkan adayı olmak istediğimi de söyledim. 20 yıldır başkanlığımızı yaptığını, bir yüksek istişare kurulu kurmayı planladığını, kendisini o kurulun başkanı yapmak istediğimi, bilgi birikiminden her zaman faydalanmayı arzuladığımı anlattım. Hilmi Bey, kendisinin de aday olacağını ifade etti ve yönetimi genişletmek istediğini, beni de yönetimine almayı düşündüğünü, birkaç gün süre vermemi istedi. Peki, dedim; ancak gördük ki Hilmi bey, 27 Şubat’ta seçimin yapılması için harekete geçmiş. Genel kurul, 27 Şubat’ta yapılmazsa, 15 Mart’ta olacaktı. Herkes ajandasına 15 Mart’ı işaretlemişti. Hilmi Bey, ilk tarihte işi oldu bittiye getirmek istemişti, çünkü benim seçim çalışması için zaman kalmasın. Bizde hiçbir zaman açıklanan ilk tarihte genel kurul olmaz, hep ikinci tarihte gerçekleşir. Dosyalar 7-8 Şubat’ta dağıtılmıştı. O günlerde başkan adaylığımı açıklayamazdım ki. Çünkü deprem olmuş, ülke yangın yeri gibi. Hilmi bey, genel kurulda, adaylığını neden o zaman açıklamadın, diye çıkıştı. Üyeler, bu çıkıştan hiç hoşlanmadı ve bana ve arkadaşlarına teveccüh gösterdi. İki günlük çalışmayla seçimi kazandık. Demokrasinin önünü hiçbir zaman tıkamamak lazım. Hilmi Bey’in yerinde ben olsaydım, onun gibi davranmazdım. Yüksek İstişare Kurulu kurup Hilmi Bey’i başkan olarak görme düşüncem yok artık. Ben teklifi götürmüştüm, kabul etmedi, olay bambaşka bir yere geldi.”

DAHA ÇOK ÜRETİM, DAHA ÇOK İSTİHDAM, DAHA ÇOK İHRACAT İÇİN…
Başkan Cenk Karace, yönetiminde Cem İnam, Melih Dirin, Fesih Demirer ve İlker Ergüllü’den oluştuğunu, ancak yedek listede yer alan Akın Öztürk, Serkan Göksel Mamacı, Emre Talay, Gökhan Aksın ve Erdinç Yapan ile de birlikte çalışacaklarını anlattı.  Karace, en büyük hayalinin, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin sınırlarını genişleterek daha çok üretim, daha çok istihdam, daha çok ihracatın önünü açmak olduğuna vurgu yaparak şu değerlendirmelerde bulundu:

“Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, güneybatı yönünde genişleyebilir. Çiğli Ana Jet Üssü’nü tam kuzeye taşımak ve oradaki 7,5 milyon metrekarelik alanı Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin içine katmak, en büyük hayalim. O alanı üretime, fabrikalara, istihdama tahsis edilmesini sağlamak, yıllardır hayalimdir. Bu benim tek başıma yapabileceğim bir şey değildi ve bir erk lazımdı. Seçimi kazanarak bu erk’i elde ettik. Bu hayalimin gerçekleşmesi için girişimlerde bulunacağız, ilgili bakanlıklara başvuracağız. Tabii bu konudaki kararı Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanımız verecek. Tabii ki savunmaya da ihtiyacımız var ama birinci önceliğimiz üretmek, istihdam, ihracat olmalı. Çiğli Ana Jet üstünün taşınmasının masraflarını, bu tahsisler karşılığında biz yapabiliriz. Bugünkünden daha modern bir jest üssü yapabiliriz. Kaldı ki kuzeyimizde bir yerde jet üssü için uygun bir yer pekala bulunabilir. Üretimi, istihdamı artırmak için üretim alanını genişletmemiz lazım. İkinci hayalim de, paydaşlarımızla güneş enerjisi santralları, rüzgar enerjisi santralları kurmak. Bu bölgenin enerji ihtiyacını, daha uygun fiyata karşılayabilelim. Ar-Ge hizmetlerini daha da büyütmek de istiyoruz.”

HAYALLERİMİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN HER TÜRLÜ GİRİŞİMDE BULUNACAĞIM
Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili hayallerinin gerçekleşmesi için yönetimdeki arkadaşlarıyla birlikte geceli gündüzlü çalışacağını, mücadeleyi hiç bırakmayacağını belirten İzmir AOSB’nin yeni Başkanı Cenk Karace, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Olmaz diye bir şey yok. Olmaz dememek, mücadele etmek, çabalamak lazım. Gol atmak için şut atmak lazım. Gol girişiminde bulunmazsan gol atamazsın. Belki ilkinde, ikincisinde attığın şut gol olmayacak, ama bir daha, bir daha şut çekeceksin. Biz yeni yönetim olarak mücadele etmekten bir an olsun vazgeçmeyeceğiz. Burası 1990’da kuruldu ve biz TOLKAR olarak 1996’dan beri buradayız. Burası, taşları yerine oturmuş bir organize sanayi bölgesi. Çiğli bir kere İzmir’in her tarafına yakın. Yarım saatte havaalanındasınız, çevre yolları yapıldı. Merkezi bir yerdeyiz. Organize sanayi bölgemizin büyük bir problemi olmadığını düşünüyorum. Sadece donatı eksikliği var, büyüme ihtiyacı var.”

İKİ DÖNEM GÖREV YAPTIKTAN SONRA BIRAKACAĞIM
İzmir AOSB Başkanlığında sadece iki dönem görev yapmak istediğinin altını çizen Cenk Karace, “Ben iki dönem görev yapmak istiyorum. Bugün 60 yaşındayım, iki dönemin sonunda 68 yaşında olacağım. O zaman yeter artık demem lazım. Bugünkü başkanımız Hilmi Bey, 71 yaşında. Onun yaşına gelmeden başkanlığı bırakacağım. Çünkü arkadan çok yetenekli, donanımlı, dünyayı izleyen, birkaç yabancı dil bilen, teknolojiyi takip eden genç arkadaşlar geliyor. Onlara fırsat vermek zorundayız” diye konuştu.

 
Halk eğitimden depremzede çocuklar için oyuncak
 
IMATECH kapılarını açıyor... Sektörün kalbi İzmir'de atacak!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AKP 28 Şubat 2023 Salı 17:13

Hocam siz AKP'den Karşıyaka Belediye Başkanı adayı idiniz. Sizin seçilmenizde AKP'nin rolünü söyler misiniz?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akıllı telefon ithalatında yeni karar!
Akıllı telefonlar ithalatında uygulanan gözetim miktarı artırıldı. Buna ...
SGK'dan deprem bölgesine yönelik haciz kararı!
Sosyal Güvenlik Kurumu, depremlerden etkilenen illerde işveren ve emeklilerin ...
Tarihi anıtı kurtaran karar… Bakanlıktan veto!
Foça’da 2 bin 500 yıllık Pers Mezarı Anıtı’na yaklaşık 200 metre uzaklıktaki ...
 
Türkiye 2022'de yüzde 5,6 büyüdü
Türkiye ekonomisi geçen yıl yüzde 5,6 ile beklentilerin üzerinde büyüme ...
TMSF'den kritik hamle: Hisselerini satışa çıkardı
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Türk Ticaret Bankası AŞ'nin kendisine ...
Milyonların beklediği tarih geldi... Meclis'e geliyor!
Bugün Meclis Genel Kurulu’nda Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) yönelik ...
 
Dünya Bankası depremin maliyetini açıkladı
Dünya Bankası’nın bugün yayımladığı hızlı hasar değerlendirme raporuna ...
DTO Başkanı Öztürk’ten depremzedeler için mesaj: Yardımlar kalıcı olmalı
DTO İzmir Şubesi’nde gerçekleştirilen Şubat ayı toplantısında konuşan ...
Dış ticaret açığı Ocak'ta yüzde 38,4 arttı
Dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 38,4 artarak ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva