HABERLER>EGE
16 Aralık 2020 Çarşamba - 15:24

Virüs ölümlerinde 5 bin lira yıkama ücreti iddiası!

Balıkesir'de şoke eden bir iddia ortaya çıktı. Edremit ilçe Devlet Hastanesi morgunun gasilhanesinde, 4 kişinin resmi görevlendirmeleri olmadığı halde koronavirüsten ölenlerin cenazelerini yıkama işlemini, ailelerinden 5 bin lira talep ederek yaptıkları ileri sürüldü.

Virüs ölümlerinde 5 bin lira yıkama ücreti iddiası!

Edremit Devlet Hastanesi morgundaki gasilhanede yaşandığı öne sürülen iddialar, Covid-19 salgınının başlamasıyla birlikte ortaya atıldı.

İddiaya göre, resmi olarak görevlendirilmedikleri halde emekli imam S.D., hastane personeli M.S., emekli personel M.E. ve cenaze levazımatçısı C.A., koronavirüs nedeniyle hayatlarını kaybedenlerin yakınlarından cenaze yıkama işlemi için 5 bin lira istedi.

DHA'da yer alan habere göre, gasilhanede görevli bulunmamasını fırsata çevirip, başka gasilhanelerdeki görevlilerin gelmesini de engelleyen grup, son olarak Edremit Devlet Hastanesi´nde koronavirüsten hayatını kaybeden Hatice Gür´ün cenazesini yıkamak için oğlu Servet Gür'den 5 bin lira istedi. Servet Gür'ün çalışanı Metin Gölge, grupla pazarlık yapıp, rakamı 3 bin liraya düşürdü.

Üç gün arayla ağabeyi ve annesini koronavirüs nedeniyle kaybettiğini söyleyen Servet Gür, "Koronavirüs çok kötü bir hastalık. Allah kimsenin, düşmanımın bile başına vermesin. Gerçekten çok zor bir süreç yaşadım. Kasım ayının 25´inde abimi kaybettim. Üç gün sonra annemi kaybettim. Annem Edremit Devlet Hastanesi'nde yatıyordu. Maalesef orada cenazesini yıkamak için 3 bin lira aldılar. Önce 5 bin lira istediler, pazarlık yaptık ve 3 bin liraya düştüler.

Parası olmayan için zor bir durum. Benden yana helali hoş olsun. Ben parası olmayanları düşünüyorum; Ne yapacaklar? Ankara´da abimin defni için kefen parası dahil 300 lira verdik. Balıkesir´de de bir yakınımız vefat etti. Kefen parası ve yıkama için 200 lira verildi. Tabi ki insanların emeği geçiyor, 300-500 lira normal. Ama 3-5 bin deyince, nasıl olacak? Ödeyemeyenler ne yapacak? Bu işler gönüllü yapılır, maaşlıysa maaş karşılığı yapılır. İnsan gönlünden kopanı verir. Ama maalesef pazarlık yapılıyor, cenaze üzerinden pazarlık kötü bir olay" dedi.

"İŞİNİZE GELİRSE YIKATIN"
Hatice Gür'ün cenazesi yıkatabilmek için grup ile pazarlık yapan Metin Gölge de şunları anlattı: "Gece 03.30´da haber verdiler. Edremit Devlet Hastanesi morguna gittik. İki beyefendi vardı, 'Sizin ki biraz sıkıntılı, Covid-19 nedeniyle öldüğü için iki bayan çağıracağız´ dediler. Yarım saat sonra bayanlar geldi ve `5 bin lira vereceksiniz´ dediler. 'O kadar olmaz, ölüden para mı alınır? dedim. `İşinize gelirse yıkatın, işinize gelmezse kendiniz yıkayın´ dediler. Biz de 3 bin liraya anlaştık. Kendilerini riske attıklarını söylediler. Balıkesir´den cenaze arabası geldi ve cenazemizi Ankara´ya gönderdik. Bunların bilinmesi ve bu sorunların çözülmesi lazım."


KAYMAKAMLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Edremit Kaymakamlığı, iddialar üzerine soruşturma başlattı. Edremit Devlet Hastanesi morgunda yetki belgesi olan kişilerin cenaze sahiplerinin isteği doğrultusunda yıkama yapabildiğini belirten Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal, "İddiaların araştırılmasıyla ilgili iki kurum amiri görevlendirildi ve soruşturma başlatıldı. Ayrıca müftülük tarafından hastane morguna personel görevlendirmesi yapıldı. Yine Edremit Belediyesi ile yaptığımız görüşme sonucunda, gasilhanede görevlendirilecek 2 personel için ilana çıkıldı" dedi.

HASTANE: YÜKÜMLÜLÜK BELEDİYEDE
Öte yandan Edremit Devlet Hastanesi yönetimi, morg girişine, `19 Ocak 2010 tarih ve 27467 sayılı Mezarlık Yerlerinin İnşası ile Cenaze Nakil ve Defin İşlemleri hakkındaki yönetmelik gereği cenazelerin yıkanması ve defni ile ilgili tüm yükümlülük belediyelerimize ait olup, hastane bünyemizde cenaze yıkama hizmeti verilmemektedir´ yazılı duyuru yazısı astı.

BELEDİYE PERSONEL ALIM İLANI YAYILANDI
Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Gerkuş, gasilhanede görevlendirilmek üzere 1'i kadın 2 personel alımı için ihale ilanı yayınladıklarını, alım sonrası 2 personeli burada görevlendireceklerini belirtti.

 
İspanya'dan AB'ye Türkiye çağrısı!
 
Konut Fiyat Endeksi ekimde yüzde 2,2 arttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bodrum'da belediye başkan yardımcılarına saldırı girişimi
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, belediye başkan yardımcılarına bıçaklı saldırı ...
Bodrum Belediyesi karıştı! Saldırı girişimi...
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, belediye başkan yardımcılarına bıçaklı saldırı ...
Ön cephede mücadele... 24 saat boyunca sadece bu!
Koronavirüs salgınıyla en ön safta sağlıkçılar mücadele ediyor. CHP eski ...
 
Para nakil aracı kamyonete çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
Uşak'ın Sivaslı ilçesinde para nakil aracının kamyonete arkadan çarpması ...
80 yaşındaki kişiyi dolandıran iki kişi tutuklandı
Denizli'nin Sarayköy ilçesinde kendilerini polis olarak tanıtarak 80 yaşındaki ...
Kuşadası Körfezi'nde 4 büyüklüğünde deprem
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Denizli'de facia: 3 işçi zehirlenerek öldü!
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde foseptikteki suyun tahliyesi sırasında ...
Vaka olmayan köye HES kodlu giriş
Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesindeki Camili köyüne gelenler, Kovid-19 ...
Uşak'ı savaş alanına çeviren patlama!
Uşak'ta iki evde meydana gelen doğal gaz patlaması sonucu 5 kişi yaralandı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva