HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Haziran 2016 Perşembe - 08:03

Viraneydi, üniversite oldu!

İzmir’in Bergama ilçesinde bir dönem Sümerbank Tekstil Fabrikası olarak binlerce kişiye iş imkânı sağlayan ve fabrikanın kapatılmasıyla birlikte uzun yıllar içerisinde viraneye dönüşen alan artık eğitime ve bilime hizmet ediyor.

Viraneydi, üniversite oldu!

Hem Ege Üniversitesinin hem de 9 Eylül Üniversitesinin yüksekokulları olan Bergama, üniversiteler kenti olma yolunda emin adımlar ile ilerliyor.

Bergama Belediyesi ve 9 Eylül Üniversitesinin işbirliği ile 3 yıl önce yüksekokul haline dönüştürülen 9 Eylül Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu, laboratuvarları, derslikleri, yurt, lojman ve çağdaş eğitim anlayışıyla kısa zamanda kentin değerleri arasına girdi. 200 dönüm arazi üzerine kurulan üniversite, Ege Üniversitesi Bergama Yüksekokulu’ndan sonra ise kentin ikinci üniversitesi oldu.

İlk olarak 1994 yılında yani 22 yıl önce eğitime başlanan Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksek Okulu bugün itibari ile 1600 öğrencisi ile eğitime devam ediyor. Diğer yandan 3 yıl önce Bergama Belediyesi ve 9 Eylül Üniversitesinin işbirliği ile eğitime başlayan 9 Eylül Üniversitesi Bergama Meslek Yüksek Okulunda ise 3 bölümde 186 kayıtlı öğrenci bulunuyor.

GÖNENÇ; “BERGAMA BELKİDE TÜRKİYE’NİN İKİ YÜKSEKOKULU OLAN İLK İLÇESİ”
İlçede 2 meslek yüksekokul olmasını değerlendiren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Bergama belki de Türkiye’nin iki meslek yüksekokulu olan ilk ilçesi. Hem 9 Eylül Üniversitesi’nin, hem de Ege Üniversitesi’nin birer meslek yüksekokulu Bergama’da. Ege Üniversitesi uzun yıllardan beri yaklaşık 1.500’ü aşkın öğrencisiyle tüm ülkemize, hem de Bergamalılara hizmet ediyor. 9 Eylül Üniversitesi’de 3 yıldan beri eğitim ve öğretim yaşamını sürdürüyor. Şuanda 9 Eylül Üniversitesi’nin bulunduğu alan, 1960’lı yıllarda Bergama Pamuk İpliği Dokuma Sanayi A.Ş adıyla Sümerbank’ın önemli dokuma fabrikalarından biriydi. 90’lı yıllarda ise özelleştirme idaresine devredilmişti. Daha sonra kapanan ve üretimi duran fabrikanın hisseleri 2005 yılında Bergama Belediyesi’ne devredildi. Buranın üniversiteye dönüştürülmesi 2009 yılında göreve başladığımızda bizim öncelikli projelerimizden biriydi. 2011 yılında gerçekleştirdiğimiz ihalelerle burada ekonomik ömrünü tamamlamış ve hurdaya ayrılma durumuna gelmiş makinelerden elde ettiğimiz gelirle yaklaşık 3.000 lira harcayıp idari bina, eski kimliği ve dokusu hiç bozulmadan, adeta bir restorasyon projesiyle yeniden ayağa kaldırıldı. Yine burada fabrika çalışanları için lojman olarak düşünülmüş binalar öğrenci yurduna dönüştürüldü” dedi.

9 Eylül Üniversitesi Bergama Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. İbrahim Akın Altun; “Şuanda iş sağlığı ve güvenliği, iş makineleri ve operatörlüğü ve bilgisayar teknolojileri konusunda öğrencilerimizi almış durumdayız. Bu 3 senede çok iyi bir başarı. Ayrıca diğer iki bölümde halkla ilişkiler ve tanıtım ile lojistik programları öğrenci alımı için öğretim üyeleri alımı devam etmekte. Bulunduğumuz yer, eğitim için çok güzel ve uygun bir yer. Daha çok program açabileceğimizi düşünüyoruz. Burasının sadece bir meslek yüksekokul değil, 4 yıllık bir yüksekokul devamında ise fakülte açılmasını planlıyoruz” dedi. Prof.Dr.Altun, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden öğrenci aldıklarını da söyledi.

 
Çeşme'de Belediye ve ÇEŞKA'dan işbirliği protokolü
 
Adana'da yaralanan polisten acı haber
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de Belediye ve ÇEŞKA'dan işbirliği protokolü
Çeşme Belediyesi ile Çeşme Kadın Girişimi ve Üretim Kooperatifi (ÇEŞKA) ...
Başkana Selvitopu’na pazaryeri teşekkürü
Bedensel engelli olduğu için mahalle aralarına kurulan pazaryerine gidemeyen ...
Bornova’da her yaşta yeşil sevgisi!
Bornova Belediyesi, doğanın korunması ve gelecek nesillere daha yaşanabilir ...
 
İzmirli minikler Başkan Kocaoğlu'na mektup yazdı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na duygu ve isteklerini ...
Urla Kent Konseyi'nde Balkır güven tazeledi
Urla Kent Konseyi Genel Kurul toplantısı Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde ...
Ramazan Sokağı Ödemiş'e canlılık kazandırdı
Ödemiş Belediyesi, Ramazan Sokağı ile çeşitli etkinlikleri Ödemişlilerle buluşturuyor.
 
Büyükşehir Meclisi’nde AK Parti’den ‘Piriştina’ çıkışı!
Büyükşehir Meclisinde konuşan AK Partili Doğan, merhum Başkan Piriştina’nın ...
Çeşme’de zabıta binasına saldırı: Başkan’dan ilk açıklama
Çeşme Belediyesi Zabıta Müdürlüğü önüne gelen bazı kişiler binanın camlarını ...
İZBAN Torbalı 4 ayda 500 bini gördü!
İZBAN’ın 6 Şubat’ta hizmete açılan 6 istasyonunu 4 aylık zaman dilimi ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva