HABERLER>EKONOMİ
26 Şubat 2016 Cuma - 15:58

Ve Yaşar Holding Dyo’yu Toyo Holding’e devretti

Yaşar Holding bünyesinde 1968’den beri sektörde hizmet veren Dyo Matbaa’nın yüzde 75 hissesi, Japon Toyo Ink SC Holding'e devredildi. Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, “Bizler bu oluşumdan çok memnununuz. Çünkü olması gereken buydu” dedi.

Ve Yaşar Holding Dyo’yu Toyo Holding’e devretti

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Yaşar Holding, Türkiye'nin ilk matbaa mürekkepleri fabrikası Dyo Matbaa Mürekkepleri'nin yüzde 75 hissesini Japonya merkezli Toyo Ink SC Holding'e devretti.

Temelleri 1968 yılına dayanan, Türkiye'de gazete ve dergi, ofset, metal ambalaj sistemleri, flekso rotogravür mürekkepleri alanlarının tümünde faaliyet gösteren tek şirket olan Dyo Matbaa Mürekkepleri'nin yüzde 75 hissesinin Tokyo - Japonya merkezli Toyo Ink SC Holdings'e satılması için hisse devir sözleşmesini imzalandığı Aralık ayında firma tarafından duyurulmuştu.

Firmanın 2015 sonunda gerçekleştiği anlaşmanın ardından imza protokolü gerçekleştirildi. Swiss Otel’de gerçekleştirilen organizasyona Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, Yaşar Holding İcra Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Toyo Ink SC Holding CEO’su Katsumi Kitagawa, Toyo Matbaa Başkanı Koji Wada, Toyo NK Avrupa başkanı Hirayuki Hamada ve Toyo Matbaa CEO’su Yakup Benli katıldı.

HEP BERABER ÇALIŞACAĞIZ
Toplantıda ilk olarak işbirliği hakkında bilgi veren Toyo Matbaa Başkanı Koji Wada, “Bölgede Dyo Matbaa artık Toyo bünyesinde yerini aldı. Artık biz sadece Türkiye’de değil çevre ülkelerde de ürünlerimizi sergileme fırsatı bulacağız. Hedeflerimize ulaşmamız çok kolay değil. Bu hedefe tek başımıza ulaşmamız mümkün değil. Hep beraber çalışarak bu bölgede Toyo Matbaa mürekkeplerini bir numara yapmak için çalışacağız” dedi.

‘KAZAN – KAZAN’ ORTAKLIK 
Şirketin yüzde 75 hissesinin devri hakkında konuşan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, “Bu başlangıç ‘kazan kazan’ şeklinde olacaktır. Toyo ürünlerini Türkiye ve çevre ülkelerde pazarlarken, bizler de Türkiye’deki teknolojiyi dünya seviyesine yükselterek kazanç sağlayacağız. Dünyada bir küreselleşme kavramı vardır. Firmaların ar-ge ile küresel marka haline gelmesi, 15 yıl önce başlamıştır. Ama bugün matbaada dünyada ayakta durabilecek şirketler, birden fazla ülkede faaliyet gösteren ve teknolojileri kullanan şirketleri oluşturmaktadır. Toyo böyle bir şirkettir.  Dünyada ilk 3’tedir. Türkiye’ye önemli katkılar sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

OLMASI GEREKEN BUYDU
Selim Yaşar, “Biz dedemiz Durmuş Yaşar’dan beri bazı konuların yüksek ar-ge gerektirdiğinin farkındayız. Otomobilde de aynıdır. Mürekkebe bizler 1927’de ilk boya işini başlattığımızda, birçok sektörde olmak üzere girdik. 1968 yılında da matbaa mürekkeplerine dahil olduk. Biz o zaman Türkiye’de olmayan ürünü piyasaya sokmuştuk. Ama dün dündür, bugün bugündür. Artık küresel ekonomiden bahsediyoruz. Artık lokal ekonomi yok.  Bir süre Dyo markası kullanılmaya devam edecek ama yeni ürünlerde Toyo ismini kullanacağız. İleride daha büyük işler yapılacaktır. Bizler bu oluşumdan çok memnununuz. Çünkü olması gereken buydu” ifadelerini kullandı. 

YENİ ÜRÜNLER İLE YOLA DEVAM
Toplantıda son olarak Toyo Ink SC Holding CEO’su Katsumi Kitagawa protokol ile ilgili, “Biz bir süredir görüşmeleri sürdürüyorduk. Dyo artık bir Toyo şirketidir. Bu ortaklığın en büyük amacı Toyo markasını taşıyan ürünlerin Türkiye ve çevre ülkelerde satışını sürdürmektir. Başlangıçta mevcut mürekkeplerin kalitesini arttırarak işe başlayacağız. Şirkete yeni boyutlar kazandırarak, yeni ürünlerle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 
Ücret alamayan Sökeli madencilerden oturma eylemi
 
Meclis Başkanı'ndan 4 parti liderine mektup
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 26 Şubat 2016 Cuma 19:12

yaşar holdingin boya grubu ile ilgili sevindirici bir haber, boyada matbaa mürekkepleri dışındaki ürünler içinde umarım ortaklıklar olur. selim yaşarı kutlamak gerekir.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BMC raporu: Taşınma kararı sektörü nasıl etkileyecek?
BMC’nin Sakarya’ya taşıma kararının İzmir’e yansımalarını Ege Otomobilciler ...
Erdoğan: Faiz sistemi adil değil, acımasız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Faiz sistemi adil değildir ve acımasızdır. Eğer ...
TMSF'den çok önemli Bank Asya kararı
TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, el koydukları Bank Asya'yı Mayıs sonuna ...
 
Geçen yıl 5 lirayı gördü, şimdi 35 kuruş!
Geçen sezon yüksek fiyatıyla gündeme gelen patates, bu yıl ihtiyaç fazlası ...
İZİKAD'ta Serter dönemi!
İzmirli iş Kadınları Derneği’nin (İZİKAD) yeni başkanı CHP İl Eski Başkanı ...
Shoexpo'da 'siyah cazibe' rüzgarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen ...
 
Bakan Tüfenkci İzmir esnafıyla buluştu
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Esnaf ve Sanatkarları bilgilendirme toplantısı İzmir'de yapıldı.
AVM düzenlemesi: Esnafa yüzde 5 kotası!
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, AVM’ler için düzenleme yaptı. Yeni yönetmelikle ...
MODEKO'da satış rekorları kırılıyor
Türkiye’nin en büyük fuar kompleksi Fuar İzmir’de açılan MODEKO 2016 27. ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva