HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ağustos 2013 Pazartesi - 21:52

Ve Tartan ‘leş kargaları’ çıkışına açıklık getirdi

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, geçtiğimiz hafta yapılan meclis öncesinde gerçekleştirilen grup toplantısında yerine aday olan isimler için söylediği “leş kargaları” cümlesinin yanlış anlaşıldığını ifade etti. Tartan, aday adaylarını değil, partide birbirinin ayağını kaydırmaya çalışanları kastettiğini söyledi. Toplantıda, grup konuşmalarının dışarıya sızması konusu da tartışmalara neden oldu. İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu ise disiplini işaret etti.

Ve Tartan ‘leş kargaları’ çıkışına açıklık getirdi

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi Ağustos Ayı ikinci meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın yönettiği meclis toplantısı öncesinde geçtiğimiz hafta gündeme yansıyan “leş kargaları” ifadesi tartışıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen grup toplantısında bu kez tartışmaların nasıl dışarı sızdığı konuşulurken Tartan’dan durumu düzelten açıklama geldi.

- Kürüm adaylara 'şerefini ortaya koyarak' seslendi...

Meclis üyelerinin konuyu gündeme getirmesi üzerine Belediye Başkanı Tartan, geçen toplantıda koltuğuna talip olanlar için söylediği “leş kargaları” ifadesinin yanlış anlaşıldığını belirtti. Tartan, aday adaylarını kastetmediğini dile getirirken, “ Ben öyle demek istemedim. Kimseyi de belirtmedim. Yanlış anlaşıldım. Genel olarak bir değerlendirme yaptım. Yerel seçim sürecinde partililer birbirlerinin ayağını kaydırmaya çalışıyor. Süreci baltalıyorlar. Bunlar için söyledim” dedi.

 
TARTAN’A ELEŞTİRİ
Toplantıda bazı meclis üyeleri de söz alarak konuşmalar yaptı. Belediye meclis üyesi Ceyhan Yücelmiş, “Göreve geldiğiniz günden bu yana büyükşehir için adaylığınızı açıklıyorsunuz. Bilbordlara bile isminizi astırdınız. Parti seçim sürecine girmiş ve aday adayları çıkmış. Biz daha bu süreç başlamadan Büyükşehir’e talip oldunuz. Çıkıp “leş kargaları” dediğiniz kişinin birisi dört yıldır Büyükşehir’de grup başkanvekilliği, grup sözcülüğü yapıyor. Birisi eski milletvekili. İlçe başkanlığı yapmış isimler var. Siz ‘adayım’ dediğinizde Aziz Kocaoğlu hiç gocunmadı mı, üzülmedi mi sanıyorsunuz” diye konuştu.
 
Meclis Başkanvekili Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı da seçim sürecinde herkesin dikkatli konuşması gerektiğini söyledi. Akyarlı, “Doğal bir süreç yaşıyoruz. Bu süreçte aday adayı olmak herkesin hakkıdır. Bu siyasi tercihlere ve adaylıklara karşı çıkıp tavır almak doğru değil. Benim siyasi anlayışım ile bağdaşmıyor” dedi. 

BALIK GİBİ YATMASIN!
Toplantıda konuşan Meclis Üyesi Kadir Çakar, “Hiç kimse sağa sola balık gibi yatmasın. Çıkıp onu demedi, bunu demek istemedi sözleri yanlış. Grup toplantısının basına sızması hoş değil tasvip edilmez ama neyse doğruyu söylemek gerek. Belediye Başkanı ‘Konak’ta doğal adayım, kimse benden icazet almadı, yedi kişinin hepsi de leş kargası’ dedi. Şimdi de ‘hepsine söylemedim’ diyor. Sadece Murat Bakan’a değil hepsine söyledi. Konuyu çarpıtmayalım. Şimdi Aziz Kocaoğlu da çıkıp ‘aday değilim’ demedi. O zaman yerine ‘adayım’ demek karga olmak anlamına gelir. Birileri ‘ben 30 senelik partiliyim, 40 senelik partiliyim’ diyerek partilikten bahsediyorlar. Zaman yarışması yapmıyoruz.Ben kendi dalımda vergi rekortmeni iken CHP’li Bursa Nilüfer İlçesi Belediyesi’nin başkanıyla ortak bir TOKİ inşaatı yaptık. Sözleşme feshedildi. Mektuplar, paralar geri çevrildi. Benden daha ağır bir bedel ödeyenin olduğunu sanmıyorum. Herkes bir şeyler vermiştir. Kim daha çok partili bunun takdirini seçmene bırakalım” dedi.
NASIL SIZAR?
Toplantıda ayrıca grup toplantısının basına nasıl sızdığı konusu da değerlendirildi. Bazı meclis üyeleri grupta yaşananların dışarıya sızmasının disiplin suçu olduğunu dile getirdi. İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu Tartan’ın yeni açıklamalarını not ettiğini, geçmişte söylenenleri kabul edemeyeceklerini ifade etti. Karamustafaoğlu ayrıca, “Disiplin süreci işletilecek. İl Disiplin Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu var. Kim parti aleyhine iş yaparsa oraya göndeririz” dedi.
 
AK PARTİ BENZİN İSTASYONUNU SORDU
Belediye meclis toplantısında ise belediye şirketi Merbel AŞ’nin sermayesinin arttırılması tartışmaya neden oldu. AK Parti Meclis Üyesi Rıza Evcim, “Aklımızda takılı olan sorular var. Geçen yıl Ağustos Ayı’nda “sermaye arttırma yapmaktan bıktık” diyerek Üçkuyular’daki akaryakıt istasyonunu şirkete devrettik. O zaman da satılırsa bile ihale ile satılmasını istedik. Benzin istasyonu altın yumurtlayan tavuktur. İsim değişikliği ile bile Merbel AŞ düze çıkabilir. Şirketin bugün itibariyle 2 milyon 100 bin TL borcu var. Şirketin 650 işçisinin altı ay geriye dönük alacakları var. Bir yıl içinde şirkette neler oldu. Özellikle Ocak Ayı’nda benzin istasyonunun sözleşmesi bitti. Niye tahliye etmediniz. Zabıta ile tahliye edebiliriz. Çıkıp ‘aramızda anlaşma yaptık’ derseniz o zaman nasıl yaptınız açıklayın. Arazinin üzerinde ayrıca benzin istasyonu dışında bankamatikler var. Onlara yeri ücretsiz mi verdik. Burayı satmayalım” dedi.
 
BİZDEN KAYNAKLANMAYAN AÇIK VAR
Evcim’in ardından konuşan Belediye Başkanı Tartan da, yeni ihale yapmadıklarını eski sözleşmenin sürdüğünü söyledi. Tartan, “Süre bitiminden itibaren yeni inşaat başlayana kadar geçecek bir yıl içinde kira artışı uygulayarak sözleşmeye devam ediliyor. Bir yıllık ihale kimseye cazip gelmez. Bir yıl kadar opsiyon tanındı. Satın alacak kişinin de özverisi ile yapılmış bir işlem olacak. Bankamatiklerin arazileri bize ait değil. Yetki başka bir belediyede olduğu için işlem yapamıyoruz. Açık ihale kararı bizden önce alınmış bir karar. Bazı şeyler tam olarak benim de içime sinmemiş olsa da yürüyen bir sistem var. Yeniden bir ihale yapılacak. Burasının AVM, rezidans haline getirileceği ifade ediliyor. Oranın ihalesine herkes katılabilir. Benim yorum yapma şansım yok. Kimin alacağını, kimin yüksek bedel ödeyeceğini bilme şansım yok. Bir başka yatırımcı, başka bir proje için teklifini sunabilir. Merbel Şirketi bizden kaynaklanmayan belli açıklar var. Yasanın dışındaki bir gider nedeniyle sıkıntı var. Belediyeden tahsil edilemeyen bir gider nedeniyle Merbel bu noktaya geldi. Benim yaptığım bir işlem değil. Devlette süreklilik vardır. Biz de gerekeni yapıyoruz. Son sermaye artışı ile birlikte işçi arkadaşlarımızın maaş, ikramiyeleri ödenecek. Biz her zaman önerileri dinleriz. Ne öneriniz varsa bize getirin. Aristo’nun bir lafı var. O da ‘bildiğim bir şey varsa o da hiçbir şey bilmediğimdir’. Bu anlayış ile hareket ediyoruz” diye konuştu. Toplantıda Merbel’in sermaye artırımı oy birliği ile kabul edildi.

BAYRAKLI’DA MECLİS TOPLANAMADI
Bayraklı Belediyesi meclis toplantısı yeterli çoğunluk olmadığı gerekçesiyle toplanamadı. Geçen hafta AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin tartışmaları ile gündeme gelen toplantıda ruhsatı olmayan binanın imar planı tadilatı konuşulmuştu. AK Partili Meclis üyesi Hüsnü Boztepe’nin “usulsüzlük var, binanın oturma ruhsatını bırakın kaydı bile yok” diyerek meclisi uyarmış, karar alınması halinde meclisin yargılanabileceğini dile getirmişti. Yapılan ikinci toplantıya 9 CHP’li meclis üyesi mazeret bildirerek katılmadı. CHP’nin eksik kadro ile gelmesi üzerine AK Parti de meclise girmedi. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı için toplantı yapılamadı. Böylece Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın talimatı ile meclis gündemine getirilen plan tadilatı gerçekleşmedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İLÇE 6 Ağustos 2013 Salı 12:54

MİSAFİR İSİMLİ YORUMCU KONAK BİR İLÇEDİR.KONAK VE İLÇELERİ İFADESİNİ KULLANIRKEN NERELERİ İFADE ETTİĞİN ANLAŞILMIYOR.HAKAN TARTANI ONURE ETMEK İÇİNSEŞ,KEMERALTI VE ÇEVRESİNDEKİ KALDIRIM İŞGALLER V.S ORTADA.

Yorumu oyla      15      6  
YAZAR SADIK ŞAHİN 6 Ağustos 2013 Salı 12:44

İZMİRİN KALBİ KONAĞA İZMİRİ SAVUNUCAK KALP ATIŞLARNI HIZLANDIRCAK BİR CEVHER GEREKLİ SEN KENDİNDEN OLAN İNSANLARI KARALAMAYA ÇALŞIYOSUN ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUNDA BÜYÜK ŞEHİRE SEÇİLMEZSİN ., EN İYİ ADAY MURAT BAKAN İZMİRİ TEK BAŞINA SAVUNAN GÖNÜLLÜ AVUKATIMIZ,,ONUNLA GURUR DUYUYORUZ BUCA OLARAK

Yorumu oyla      4745      9  
ersin çelik 6 Ağustos 2013 Salı 11:01

yeter bence tartan hakkı olmadığı halde oturduğu başkanlık koltuğunu gerçek örgütten gelenlere teslim etmelidir bununda zamanı geldi

Yorumu oyla      19      6  
misafir 6 Ağustos 2013 Salı 01:19

çok çalışkan başkan.4 yıldır konak ve ilçeleri çok değişti:)))

Yorumu oyla      16      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kürüm adaylara ‘şerefini ortaya koyarak’ seslendi!
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, yerel seçim sürecine girilirken ...
Urla’da Halk Müziği Korosu’ndan müzik ziyafeti
Urla Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Urla Cumhuriyet Meydanında izleyicileri ...
Çiğli’de Ramazan’a muhteşem final
Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen nostalji ramazan etkinlikleri, ...
 
Bornova’da dev iftar sofrası: Başkan’dan birlik mesajları
Ramazan ayında her semtte çadırlar kurarak 65 bin kişiye sıcak yemek servisi ...
Başkan Durak personeliyle bayramlaştı
Karşıyaka Belediyesi’nde bayram heyecanı erken yaşandı. Belediye Başkanı ...
Çeşme’de Başkan’la muhtarları buluşturan iftar
İftar sofrasında bir araya geldiği muhtarlara görevlerini en iyi şekilde ...
 
Güzelbahçe'de bardacık coşkusu
Güzelbahçe Belediyesi, Payamlı'nın bardacığın tanıtmak amacıyla festival düzenliyor.
İzmir’in ziraat odalarından Başkan’a tam destek
10 ilçenin ziraat odası başkanı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz ...
CHP'li belediyeden Kadir Gecesi dev iftar
İslam dünyasının en kutsal günlerinden biri olan Kadir Gecesi'nde CHP’li ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva