HABERLER>SPOR
31 Ekim 2015 Cumartesi - 10:48

Ve olaylı maçın raporu hazır: 15 kişi hakem odasına…

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan Trabzonspor-Gaziantepspor maçından sonra yaşanan olaylar, TFF Hukuk Müşavirliği'ne ulaşan gözlemci raporuyla birlikte açıklığa kavuşturdu: Karşılaşmanın ardından 15 kişi, hakem soyunma odası koridoruna masa sandalye koyup yüksek sesle tehditler savurdu...

Ve olaylı maçın raporu hazır: 15 kişi hakem odasına…

Maçın temsilcileri Kayhan Alyürük, Kemal Özbek ve Ünal Akça’nın TFF Hukuk Müşavirliği’ne ulaşan raporlarında, yaklaşık 15 kişinin hakem soyunma odası koridoruna masa sandalye koyup hakemlein dışarı çıkmalarını engellediği ve yüksek sesle tehditler savurduğu yazıldı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; temsilciler, stat dışında da 500’e yakın taraftarın hakemler ve federasyon aleyhine tezahüratta bulunduğunu kayıtlara aldı. Saat 03.47’de dışarıda güvenliğin sağlanması üzerine hakemler ve gözlemcinin yoğun koruma altında polis aracına bindirilerek stattan çıkarıldığı, ancak bu sırada bazı taraftarların araca taş şişe gibi maddeler fırlattığı vurgulandı. Ekibin 15 dakika polis evinde bekletildikten sonra güvenlik güçlerinin eşliğinde Samsun’a doğru karayoluyla hareket ettiği de belirtildi.

BİRDEN ÇOK SUÇ
Temsilci raporları doğrultusunda başkan ve yöneticilerle birlikte bordo-mavili kulüp de 5 ayrı eylem nedeniyle PFDK’ya sevk edilecek. Talimatın “Sorumluluk” başlıklı 6. maddesi, “Sportmenliğe aykırı hareket” başlıklı 36, “Sportmenliğe aykırı açıklamalar” başlıklı 38., “Hakem soyunma odası ve koridorunun güvenliği” başlıklı 39. ve “Hakeme tehdit, hakaret, saldırı ve tükürmek” başlıklı 41. maddesine göre, söz konusu olaylara karışanlara, her eylemden ayrı ayrı olmak üzere ağır cezalar verilecek.
Bu arada en ağır cezalardan birinin Başkan Hacıosmanoğlu’na gelebileceği ve 2 yıla kadar hak mahrumiyeti almasının söz konusu olduğu, para cezalarının da üst sınırdan kesileceği ileri sürüldü.

HAKEMLER KAPIYI İÇERİDEN KİLİTLEMİŞ!
Trabzonspor Kulübü, Gaziantepspor maçının ardından hakemlerin stattan geç ayrılmasına ilişkin, “Hakemlerin odalarında beklemeleri kendi tasarrufları olup, oda kapısı kendileri tarafından kilitlenmiştir” denildi.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, “Taraflı tarafsız herkesin ‘penaltı’ dediği pozisyonu devam ettirmesi taraftarlarımız nezdinde oluşan Trabzonspor’a karşı yapılan haksızlıklar birikimini daha da artırmıştır. Taraftarlar, hakemin bu kararına aşırı tepki göstermiş, müsabaka sonrasında 600’ü aşkın kişi stadyum çevresinden ayrılmayarak, hakemler aleyhinde eylem yapmaya başlamıştır. Müsabaka sonrası hakemler soyunma odasına girmiş ve kapıyı içeriden kilitlemişlerdir. Stadyum güvenlik görevlileri ve bir kısım kulüp yöneticisi de gergin vaziyette olan bir takım kişi veya kişilerin hakemlere fiziki müdahalede bulunmasına engel olmak, kızgın olan taraftarı yatıştırıp muhtemel bir kötü olayı önlemek amacı ile koridorda ve stadyum çevresinde mevcut emniyet güçlerine yardımcı olmaya çalışmışlardır” ifadeleri kullanıldı.

 
Flaş! Rus yolcu uçağı Sina Yarımadası’nda düştü
 
İZKA'dan 'Kiraz Kalkınıyor' projesine onay
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’ya acılı Adana: 0-1
Elazığspor galibiyetiyle moral bulan Yeşil-Kırmızılı takım Adana deplasmanında ...
Türk sporunun acı günü: Sinan’ı kaybettik
Dünya eski Kıtalar arası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam karaciğer ...
Hacıosmanoğlu: Kadınlardan bin kere özür dilerim
Trabzonspor Başkanı olaylı maç sonrası söylediği sözler nedeniyle özür diledi.
 
Göz-Göz ‘Demir’e çarptı: 1-3
Sarı-kırmızılı takım Altınordu mağlubiyetinin ardından taraftarı önünde ...
Kaf-Kaf son topta yıkıldı: 66-68
Turkısh Airlines Euroleague C Grubu'nda Pınar Karşıyaka, evinde Zalgiris ...
Türk futbolu için büyük umut: Bir devir İzmir'de sona erecek mi?
Türk futbolunun en köklü ve keskin rekabetlerinden birini yaşayan Karşıyaka ...
 
Trabzonspor Başkanı'ndan canlı yayında şok sözler
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, olaylı Gaziantepspor maçının ...
Bucaspor’da Suat Kaya dönemi
Spor Toto 2'nci Ligi Kırmızı Grup'ta son sırada yer alan Bucaspor'da Tolga ...
Altay’a Başkan Kocaoğlu dopingi!
Spor Toto 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta stat sorunu nedeniyle göçebeye dönen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva