HABERLER>EKONOMİ
7 Ekim 2016 Cuma - 11:36

Ve İTO’nun yeni binası yola çıktı: İki başkandan önemli mesajlar

İzmir Ticaret Odası yeni hizmet binasının temel atma törenini gerçekleştirdi. Kordon mimarisinin yaşatılacağı yeni bina 29 Ekim 2017’de kapılarını açacak. İTO Başkanı Demirtaş’ın İzmirlilere teşekkür ettiği açılışta Başkan Kocaoğlu fuar çağrısı yaptı.

Ve İTO’nun yeni binası yola çıktı: İki başkandan önemli mesajlar

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası’nda (İTO) yeni bina heyecanı yaşanıyor. 

Kordon üzerinde yaklaşık 1 sene önce eski İTO binasının yıkımıyla başlayan inşaat çalışmalarında temel atma aşamasına gelindi. 

2014 yılında İTO Meclisi tarafından alınan kararla çalışmalarına başlanan yeni hizmet binasının temeli atma töreni gerçekleştirildi.



İnşaatın bulunduğu alanda gerçekleşen temel atma törenine ev sahibi İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel, Ali Yiğit, Özcan Purçu, MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İTO meclis üyeleri ve çok sayıda oda ve dernek temsilcisi katıldı.

ZORUNLU HALE GELDİ 
Temel atma töreni öncesi konuşan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, odanın 131 yıllık geçmişi hakkında konuşarak, “Gelişen İzmir, büyüyen Türkiye ve üyesi sayısı giderek artan Odamıza şu anda kullandığımız iki yetmemeye başlamıştı. Değişen gereksinimler ve teknolojiler, Odamız hizmet kalitesinin devamlı artması ve çeşitlenmesi neticesinde yeni hizmet binamızın yapılması zorunlu hale gelmişti. O nedenle yeni bir bina yapmaya karar verdik” dedi.

İZMİR MİMARİSİ
Yeni binanın İzmir mimarisini yansıtması için çalıştıklarını söyleyen Demirtaş, “Biz Saat Kulemizle, imbatımızla, gülen yüzlü insanımızla ve Kordonumuzla övünürüz. Ama ne yazık ki pek çok değerimizi, özellikle de Kordonumuzu koruyamadık. O nedenle gelecek nesillerin geçmişteki Kordon'u anımsaması için projede iki farklı cephe tasarlandı. Binamızın yapılacağı yerde 19.yüzyıl sonunda yapılan Sporting Club varmış. O dönemde Sporting Club en elit mekanlardan birisi. Sporting Club binası yanında Sporting Club Tiyatrosu varmış. 1922 yılında İzmir Yangınında yok olmuş, İşte Yeni Hizmet Binamızın Kordon cephesinde bu tarihi binayı canlandırmaya çalıştık” diye konuştu.

İZMİRLİLERE TEŞEKKÜR
Bina hakkında teknik bilgi veren Demirtaş konuşmasını İzmirlilere teşekkür ederek sonlandırdı. Demirtaş, ”Son bir teşekkür ise çevre sakinlerine ve İzmirlilere. Kordon'da bu denli kapsamlı bir inşaat gerçekleştirmek takdir edersiniz ki oldukça zor. Bu çalışmalar esnasında çevre verdiğimiz ve daha vereceğimiz rahatsızlık için kendilerinden özür dileriz. Elimizden geldiğince bu rahatsızlıkları en aza indirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

ARTIK HİÇBİR KURUMA BİNASI YETMİYOR 
Demirtaş’ın ardından kürsüye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Azizi Kocaoğlu, “İzmir’in 2010 yılından bu yana tarihi restorasyonu Türkiye ortalamasının üstündedir.  İzmir en hızlı büyüyen kentler arasına girdi. Artık hiçbir kuruma kuruluşa çalıştığı bina yetmiyor. Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere… Sınırlarımızın büyümesi, kentin hareketlenmesi, üretimin desteklenmesi, çevre yatırımlarının ilerlemesi, ulaşım yatırımlarının artması, artık İzmir’i kabuğuna sığmaz hale getirdi. Burada hedeflerimiz sürdürebilir olmak” şeklinde konuştu.

FUAR ÇAĞRISI
Büyükşehir olarak tüm kurumlara destek verdiklerini söyleyen Kocaoğlu, İzmir’in büyümesinde İzmir’in tüm sanayici ve tüccarlarının katkı koyduğunu söyledi. İTO üyelerine İzmir’in fuarcılığına katkı koyma çağrısı yapan Kocaoğlu, "İzmir’de Fuar İzmir’i zor imkanlarla gerçekleştirdik. Burada sizlerden İzmir Fuarcılığını desteklemenizi istiyorum. İzmir’in geleceği İzmir’in fuarcılığında yatmaktadır. Sizden de bu fuarlara desteklemenizi bir kardeşiniz olarak talep ediyorum. İzmir 2010’dan olduğu gibi katlanarak büyüyecektir. İzmir’in önemli bir itibarı vardır” dedi. 

AÇILIŞ 29 EKİM’DE
Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. Yeni binanın 16 Ekim 2017’de bitmesi, 29 Ekim 2017’de hizmete açılması  planlanıyor. Konak Belediyesi tarafından reddedilen 300 araçlık otoparkın kaldırılmasının ardından binada oda üyelerinin de kullanabileceği 500 kişiye yaklaşan çok amaçlı ana  salon, toplantı salonları, ikili görüşme alanları, restoran, kafeterya, sergi salonu, eğitim sınıfları, kiralık katlar yer alacak.

TOPLAM 75 MİLYON TL
Toplamda 4 kalemde gerçekleştirilen yapım ihaleler sonrasında binanın toplam 75 milyon TL’ye mal olacak.   Binanın yapımını İzmirli KSC Yapı firması 44 milyon 398 bin TL anahtar teslimi gerçekleştirecek.

Firma geçtiğimiz dönemlerde İzmir’de Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali, Point Bornova AVM, İzmir Park AVM, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Pisti, çok sayıda fabrika, İstanbul’da DKY Kartal projesi, Ege Bölgesi’nde çok sayıda AVM, konut ve fabrika yapımını gerçekleştirdi.

 
CHP'de 2 ilçede danışma kurulu mesaisi: Neler konuşuldu?
 
İzmir'de yakalanan bombacı itiraf etti: Baz istasyonu taktiği!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halim Kökçü 7 Ekim 2016 Cuma 17:24

Bir modadır gidiyor. Hiçbir kurumumuza mevcut binası yetmez. Şişir kadroları,gerekli gereksiz müdürlükler oluştur sonra bina yeterli değil de.Kat çık,büyüt o da olmadı yenisini daha büyüğünü yap. Milli hastalık her yanı sardı. Diğer ülkelerde devlet,özel ve genek kurum binaları yıllar asırlar boyu aynı binalarda hizmet görür.Her türlü ihtiyacı da karşılar.Bizim öncelikle kafa yapımızdaki sorunu düzeltmemiz gerekiyor.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 7 Ekim 2016 Cuma 12:18

izto yeni binasına taşındıktan sonra pasaport kıyısındaki binasını da yıkar ve izmirin bu tarihi rıhtımına yakışacak ve izmirin tarihi mimarisini yansıtacak bir binayı otel olarak hizmete alır...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in efsane gemileriyle su altında yeni hayat!
Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaburun Kaymakamlığı’na “Yapay Resif ...
SHOEXPO’ya geri sayım başladı!
Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı Fuar İzmir’de düzenlenecek ...
Altın raporu: İzmirli kuyumcularda gurbetçi şoku!
Yaz boyu rekor kıran altın fiyatlarındaki düşüş Kuyumcular Çarşısı’na ...
 
İTO Başkanı Demirtaş'tan 'İnciraltı' mesajları!
Demirtaş, “İzmir’in yılan hikayesine dönen Balçova İnciraltı Planların ...
Dolar güne yine yükselişle başladı
Dolar/TL, güne yüzde 0,10 artışla 3,0555 seviyesinden başlamasının ardından ...
Ekmek satışında yeni dönem!
Esnafın, “Devlet ticarette bize rakip olmasın” taleplerini değerlendiren ...
 
ETİK'ten çağrı: Günlük kiralık mekanlar denetlenmeli
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı İşler, günlük ...
Flaş: Hem motorine hem de benzine zam!
Akaryakıt dağıtım şirketleri, bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzinin ...
Zeytinyağı üreticileri yeni sezondan umutlu
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva