HABERLER>DÜNYADAN
8 Temmuz 2016 Cuma - 19:35

Varşova'da NATO zirvesi: Ne mesajlar verildi?

Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki heyetin temsil ettiği NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, Polonya'nın başkenti Varşova'da başladı. Stoltenberg, NATO'nun Karadeniz'deki askeri varlığının artırılıp artırılmayacağının ekim ayında görüşüleceğini söyledi.

Varşova da NATO zirvesi: Ne mesajlar verildi?

28 ülkenin devlet ve hükümet başkanının katılacağı NATO zirvesi Polonya'nın başkenti Varşova'da başladı. 

DOĞU KANADINA DAHA FAZLA ASKER
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'nun, Karadeniz'deki askeri varlığını artırıp artırmayacağını ekim ayında görüşeceğini söyledi. 

Stoltenberg, Polonya'nın ev sahipliğinde başkent Varşova'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin ilk gününde düzenlenen oturumların ardından basın toplantısı düzenledi.

NATO Mukabele Gücü'nün mevcudiyetini 3 kat artırarak 40 bin askere çıkardıklarını ifade eden Stoltenberg, son dönemde ittifakın doğusunda 8 yeni merkez oluşturulduğunu ve güneydeki krizlerden en çok etkilenen Türkiye'nin hava savunmasını güçlendirdiklerini belirtti. 

Zirvede, NATO'nun Doğu Avrupa'da askeri varlığını artırması yönünde karar aldıklarına dikkati çeken Stoltenberg, Letonya, Litvanya, Estonya ve Polonya'ya çok uluslu askeri birlikler konuşlandırılacağını söyledi. 

Stoltenberg, rotasyona bağlı olarak gelecek yıl Doğu Avrupa'da konuşlandırılacak bu çok uluslu birliklerde, Kanada'nın Letonya, Almanya'nın Litvanya'da Birleşik Krallık'ın Estonya'da ve ABD'nin Polonya'da öncü rol üstleneceğini ifade etti. 

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO'nun Karadeniz'deki askeri varlığının kapasitesinin artırılıp artırılmayacağı konusunun ekim ayındaki savunma bakanları toplantısında ele alınacağını açıkladı.

ERDOĞAN-İZZETBEGOVİÇ GÖRÜŞMESİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Varşova'da Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç ile bir araya geldi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Hükümet ve Devlet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere geldiği Varşova’da ikili temaslarda bulundu. Erdoğan, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç ile görüştü. Görüşmede iki ülke ilişkileri ve küresel konular ele alındı.Görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, FİNLANDİYA CUMHURBAŞKANI NİNİSTO İLE GÖRÜŞTÜ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Varşova'da Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Ninisto ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Hükümet ve Devlet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere geldiği Varşova’da ikili temaslarda bulundu. Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Ninisto ile görüştü. Görüşmede iki ülke ilişkileri ve küresel konular ele alındı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN POROŞENKO'YLA GÖRÜŞTÜ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile görüştü. Erdoğan'ın Poroşenko ile Regent Oteli'ndeki basına kapalı görüşmesi, bir saat sürdü.  Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.  

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, NATO-GÜRCİSTAN KOMİSYONU TOPLANTISI’NA KATILDI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Hükümet ve Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında Dışişleri Bakanları düzeyinde gerçekleştirilen NATO-Gürcistan Komisyonu Toplantısı’na katıldı. 

NATO Hükümet ve Devlet Başkanları Zirvesi Polonya’nın başkenti Varşova’da sürüyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, zirve kapsamında Dışişleri Bakanları düzeyinde gerçekleştirilen NATO-Gürcistan Komisyonu Toplantısı’na katıldı. Stadyumda yapılan toplantıda bazı ülkelerin Dışişleri Bakanları yerine Dışişleri Bakanlığı temsilcilikleri hazır bulundu. Bakan Çavuşoğlu, toplantı öncesinde bazı mevkidaşlarıyla kısa süre sohbet etti.

AB-NATO ORTAK DEKLARASYONU İMZALANDI 
NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında, AB-NATO Ortak Deklarasyon imzalandı. Deklarasyona NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker imza koydu. 

YOĞUN GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINDI
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Varşova semalarındaki güvenliği ise Türk Awacs uçakları sağlıyor. NATO zirvesine katılacak liderlerin Varşova’ya gelişleri sürerken zirvenin yapılacağı stadyumun etrafında da patriot füzeleri konuşlandırıldı. Stadyumun üzerindeki hava sahasında da dronlar devriye uçuşları gerçekleştiriyor. (ntv/a.a)

 
Dubada uyuyakalan gençler kayboldu!
 
Denizde facia: Ölü ve yaralılar var!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
b 8 Temmuz 2016 Cuma 19:52

Dünya lideri diyorlar ama 28 NATO ülkesinden sadece ev sahibi, Bosna hersek ve Fin lideri görüşmüş.

Yorumu oyla      11      5  
baytak 8 Temmuz 2016 Cuma 19:47

SAYGINLIK, İTİBAR Zor Kazanılır, Kolay Kaybedilir. ABD, Rusya, AB ülkesi liderlerine EYY, HADDİNİ BİL diyerek, Halkı milleti “dünya liderlerine POSTA KOYDU diye kandırdınız, OYUNU aldınız. Ama en büyük ZARARI halk, millet gördü. Ama herkesi DARILTTINIZ hiçbir lider mecbur kalmadıkça sizinle görüşmüyor. Belki bir fırsat bulur “OBAMA ve AB liderleri ile” görüşmek için NATO toplantısına gidiyorsunuz..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünyanın en ilginç kaldırımı söküldü
ABD’de uzmanların uğrak yeri haline gelen bir kaldırım belediye ekiplerince söküldü.
'Bağımsızlık' hayalinden çözülmeye...
Hürriyet'ten Tolga Tanış, Erbil gezisini ve 'bağımsız Kürdistan'ı yazdı
Avrupa'daki zirvenin hava güvenliği Türk uçaklarından
Polonya'nın başkenti Varşova'da bugün başlayacak NATO zirvesinde Suriye ...
 
ABD şokta: Ölü sayısı artıyor!
ABD'de geçtiğimiz günlerde iki siyahi vatandaşın polis tarafından öldürülmesinin ...
O ülkede büyük yangın: dev tesis boşaltıldı
İran'ın güneybatısında yer alan Ahvaz kentine bağlı Mahşehr ilçesindeki ...
Seyfülislam Kaddafi serbest
Libya'nın 2011'de linç edilerek öldürülen lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu ...
 
Batan teknenin enkazından 217 ceset çıkarıldı!
Akdeniz’de geçen yıl batarak 700’e yakın mülteciye mezar olan ve İtalyan ...
Vize serbestisinde yeni dönem!
Avrupa Parlamentosu (AP), üçüncü taraf ülkelere bazı durumlarda uygulanan ...
IŞİD'e katılmak için annelerini öldürdüler!
Suudi Arabistan'da 20 yaşındaki ikiz erkek kardeşler IŞİD'e katılmalarına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva