HABERLER>GÜNCEL
10 Nisan 2022 Pazar - 09:16

Vakıf ve dernekten o paylaşımlara yanıt: Çocuklarımızı aç bırakmayız!

Atatürk Lisesi’nde yatılı öğrencilerin yemeklerinin sekteye uğradığı yönündeki paylaşımlara Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı ve Mezunlar Derneği’nden tepki geldi. Başkanlar İhsan Tutum ve Murat Saraç, “Otopark işletme işi yönetmelik gereği sona erdirilince, ekonomik sıkıntının başladığı doğru. Biz bu sorunu kendi içimizde çözeriz ancak sürdürülebilirliği yok. Bizi gelirden mahrum eden yönetmelikte düzenlemeye gitmek lazım” dediler

Vakıf ve dernekten o paylaşımlara yanıt: Çocuklarımızı aç bırakmayız!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Yatılı devlet okullarında öğrencilerin yemek servislerinin sıkıntılı olduğu, bazı okullarda öğrencilerin aç bırakıldığı şeklindeki sosyal medya paylaşımları, ortalığı karıştırdı. İzmir Atatürk Lisesi’nin yatılı öğrencilerinin de bu problemden nasibini aldığı yönündeki iddialar, Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı ve Atatürk Lisesi Mezunlar Derneği’nin başkanları tarafından yalanlandı. Vakıf Başkanı İhsan Tutum ve Mezunlar Derneği Başkanı Murat Saraç, “Çocuklarımızı asla aç bırakmayız. Böyle bir sıkıntı yok” mesajı verdi ve esas sorunun, otopark işletmesinin faaliyetlerini sonlandıran yönetmelik olduğunu bildirdi.

TUTUM: ÖĞRENCİLERİMİZİN AÇLIK SEFALET İÇİNDE OLDUĞU İDDİASI DOĞRU DEĞİL
İzmir Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı İhsan Tutum, 32 dönüm arazi üzerine kurulu okulun 200 yatılı öğrencisi olduğuna işaret ederek ,”İki kapıda 24 saat nöbetçi güvenlikçimiz var. 50 sınıfın temizli, bakımı var. Çocuklarımıza üç öğün yemek, etütlerde de ara öğün veriliyor. Tüm bunları otoparktan kazanılan parayla yapıyorduk” dedi ve açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Otopark gelirlerimizle, başka okullara da destek oluyorduk. Artık Okul Aile Birliği’nin otoparkı işletmesi yönetmelikle sona erdi. Dolayısıyla maddi olarak biraz sıkıntılıyız. Ancak bu durumun sosyal medyaya düşürülmesini kabul edemiyorum. Okul idaresi, Okul Aile Birliği, vakfımız, derneğimiz, gereğini yapıyor. Mezunlarımıza yaşadığımız sıkıntıyı duyurduk. Sağolsunlar yardımcı oloyurlar. Hiçbir çocuğumuz aç değil. Hiçbir çocuğumuzu aç bırakmayız. Çocuklarımızın açlık sefalet içinde oldukları şeklindeki paylaşımlar, gerçeği yansıtmıyor. Üç öğün yemek çıkıyor. Oruç tutanlara sahurda yemek veriliyor.  Bugün bizim yaşadığımız maddi sıkıntı, Türkiye’nin tüm okullarında var.”

SARAÇ: GÜNDE DÖRT ÖĞÜN İÇİN 18 LİRA ÖDENEK Mİ OLUR?
İzmir Atatürk Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Murat Saraç ise okulun emekli bir öğretmeninin ortaya attığı iddiaların gerçekle hiç ilgisi olmadığının altını çizdi. Saraç, “Evet, ekonomik sıkıntımız söz konusu. Bu sadece bizde değil, tüm devlet okullarında” dedi ve şunları söyledi:

“Ekonomik sorunun kaynağı, otopark gelirlerimizin ortadan kalkmasına sebep olan yönetmeliktir. Değişen yönetmeliğe göre okullar artık otopark, halı saha, açık alanlarının kiralanması yasaklandı.  Okul Aile Birliğimizin işlettiği otoparktan artık ekonomik anlamda fayda sağlayamıyoruz. Yönetmelikte yazanlar şeyler çok güzel ama gerçekle bağdaşan şeyler değil.. Diyor ki yönetmelik, okullar, öğrencilere aittir! Öğrenciler dışında kimse kullanamaz. Biz de katılıyoruz bu görüşe. Bu okulun masrafları var. O masraflara destek oluyor musunuz? Hayır. Yatılı öğrencilere dört öğün yemek için sadece 18 lira ödenek veriliyor. 18 liraya bir öğün bile yemek yemek mümkün değil. Çocuklarımıza sabah, öğlen ve akşam yemeği veriliyor, etütlerde de poğaça, börek, gevrek gibi ara öğünler sunuluyor. Yemeğe erişim konusunda en küçük bir sıkıntı yok. Mart ayının 15’inden bu yana sıkıntı yaşıyoruz. Gerekli makamlara, o yönetmelikte düzenlemeye gidilmesi yönünde taleplerimizi ilettik. Yönetmeliğin kaldırılması, ya da yeniden düzenlenmesini istedik. Biz kendi içimizde bu sorunu çözeriz. O yüzden sosyal medyaya düşmüş olmasından rahatsızız. Çaresiz değiliz. Türkiye genelinde yönetmeliğin düzenlenmesiyle, bizimle birlikte diğer okulların sorunları da çözülmüş olur. Yönetmeliğin yeniden düzenlenmesi, ya da eski haline getirilmesi lazım. İzmir Atatürk Lisesi’nin otoparkı, Okul Aile Birliği tarafından işletilen ender otoparklardan biridir. Devletin okulunda masrafları buradan çıkarıyorduk.  Bu tamamen kapatıldı.  Dernek olarak, vakıf olarak altından kalkarız. Ama sürdürülebilir bir şey olmadığını da söylememiz gerekiyor. Söz konusu yönetmeliğin değişmesi, mutlaka hayatın gerçekleri doğrultusunda güncellenmesi gerekiyor.”

 
Bornova modeli Avrupalı gençlere örnek oldu
 
Kereste kamuflajından 113 kaçak göçmen çıktı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ALİ 30 Haziran 2022 Perşembe 23:28

Kaldı eksüreye 7 gün nasıl olcak şimdi herkesin sözleşmesi devam edenler 1 sene ek süre olayından yararlandı.şimdi ne olacak acil bu kararın iyiliştirilmesi gerekiyor.yada herkes açık olursa birtane dahi bizlerinde tekrar bundan faydalanması gerekiyor.kimse ekmeğinden olmasın acilen iyileştirme yapılıp bizlerinde tekrar işimize devam etmemiz gerekior.

Yorumu oyla      2      3  
ALİ 6 Mayıs 2022 Cuma 00:35

Saat 17:00 okul bitimi akşam 00:00 a kadar halısaha işletiyorduk.yönetmelik gereği ekmeğimizden olduk insanlar sporsuz çocuklar sporsuz biran önce bu yönetmeliğin düzenlemesine gidilmesini bekliyoruz.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Bostanbaş uyardı... Patili dostlarınızın mikroçipi var mı?
Hayvanları Koruma Kanununun, sahipli tüm kedi ve köpeklere yıl sonuna ...
Eski işine geri döndü: Kötü günler geride kaldı
Antalya'da kendisine işkence uygulayan eşi Ramazan İpek'i öldüren ve 108 ...
Trafik magandaları çifti canından ediyordu!
İzmir'in Konak ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil refüjü ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Ata’nın kanı Latife’nin yelpazesine nasıl bulaştı?
Mehmet KARABEL yazdı... Ata’nın kanı Latife’nin yelpazesine nasıl bulaştı?
Münevver'in babası konuştu: İntihara inanmıyorum
Cinayete kurban giden kızı Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, ...
Diyanet'ten 'hac' ibadetine ilişkin açıklama
Diyanet İşleri Başkanlığı'nca, Suudi Arabistan'ın bu yıl 1 milyon hacı ...
 
İzmir emniyeti, iftarda buluştu!
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftarda, emniyet mensupları bir araya geldi.
Otomobilde tartıştığı oğlunu satırla öldürdü
Balıkesir'in Edremit ilçesinde Barış S. (32), otomobilde tartıştığı babası ...
Bina sakinleri şaşkına döndü!
Bahçelievler'de 5 katlı bina, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkıldı. ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva