HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
1 Mart 2022 Salı - 11:11

Uzundere için kritik aşama… Kooperatif kuruldu, sıra sözleşmede!

İzmir Büyükşehir’in İZBETON ile protokol imzalayarak inşa edeceği Uzundere 3'üncü etap konutlarını yapmak amacıyla kurulan Sınırlı Sorumlu İş dünyası Uzundere Konut Yapı Kooperatifi, 23 Şubat’ta resmen kuruldu. İZTO Meclis üyelerinden oluşan yönetim kuruluna başkanlık edecek olan İrfan Erol, “Prensipte el sıkıştık ama henüz sözleşme imzalamadık. Ancak biz şimdiden hazırız” mesajı verdi

Uzundere için kritik aşama… Kooperatif kuruldu, sıra sözleşmede!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Karabağlar Uzundere’de 9 yıl önce başlayan kentsel dönüşüm tartışmaları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2021 Ekim’indeki İzmir ziyareti sonrası daha da büyümüştü. İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Ocak ayında İZBETON ile imzaladığı protokolle bu sorunu çözmek için düğmeye basmıştı.

Örnekköy ve Gaziemir’deki kentsel dönüşümde olduğu gibi Uzundere'nin 3'üncü etap projesi olan, 1400 bağımsız bölümden oluşan projeyi inşa etmek amacıyla, Sınırlı Sorumlu İş Dünyası Uzundere konut Yapı Kooperatifi kuruldu. Kooperatif, 23 Şubat’ta, Ticaret Kanunu’na uygun olarak resmen kurulurken, sıra İZBETON ile kooperatifin sözleşme imzalamasına geldi.

MECLİS BAŞKANVEKİLİ, KOOPERATİF BAŞKANI
Kooperatifin başkanlığına, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanvekili İrfan Erol getirildi. Yönetim kurulu üyeleri de yine İzmir Ticaret Odası Meclis üyesi olarak görev yapan Ahmet Zeybek, Bekir Arduçlu, Özcan Sürmeli ve Onur Yaman’dan oluşuyor. İZBETON ile kooperatif arasında görüşmelerin devam ettiği, henüz sözleşme imzalanmadığı, bu nedenle bekleme sürecinin devam ettiği, sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için iki-üç ayı bulabileceği bildirildi. İZBETON’un, Örnekköy ve Gaziemir’deki kentsel dönüşüm projesinin inşaatını Sınırlı Sorumlu İş Dünyası Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi’ne verirken, Uzundere için de Sınırlı Sorumlu İş Dünyası Uzundere Konut Yapı Kooperatifi’ne vermesi bekleniyor.

EROL: EL SIKIŞTIK, HENÜZ SÖZLEŞME İMZALAMADIK AMA HAZIRIZ
Kooperatif Başkanı İrfan Erol, kooperatifin resmen kurulmasından sonra “Biz hazırız” mesajı verirken, kooperatif ve Uzundere için şu bilgileri aktardı:

“İZBETON ile prensipte el sıkıştık ancak henüz protokol imzalamadık. Protokol imzalamadan el sıkışmış olmanın bir anlamı yok. İzmir Ticaret Odası meclis üyelerimizden oluşan bir yönetim oluşturduk. Yönetimdeki tüm arkadaşlar, inşaat konusunda profesyonel insanlar. Biz hazırız. Protokolü imzaladıktan sonra bir süreç başlayacak. Orada hak sahiplerine yapılacak konutlarda yer verdi Büyükşehir Belediyesi. Onların evlerini boşaltmaları için 90 günlük hakları var. Süreç başlayalı iki hafta oldu. O bölgenin boşaltılmasından sonra yıkımı yapılacak, hafriyatın kaldırılması var. Temel için hafriyat gerekiyor. Bu da 5-6 ayı bulur. Protokol tabii ki daha önceden imzalanacak. Protokol imzalandıktan sonra yapım ve satış çalışmaları için hızlıca harekete geçeceğiz. 36 ay içinde bitirilmesi gerekiyor. Altı ayı, boşaltma, hafriyatla geçecek, kalacak 30 ay. Hızlı hareket etmek zorundayız. Her şeyden önce İZBETON ile protokolü imzalamamız lazım.”

 
5. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali başladı
 
Bombaların yağdığı Zaporijya'dan 'insani yardım' çığlığı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bulent 1 Mart 2022 Salı 17:58

Ben izmir büyük şehir belediyesinin beceremeyipte kooperatif usulü şeklinde bu işi seçimden soraya kadar sallamayi düşünüyor ve halkı yine düşünen yok sadece yandaş yesin salla salla nereye kadar.

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
11 kişiye mezar olmuştu... Mahkeme kararını verdi!
İzmir depreminde yıkılan binalardan Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok'un zemin ...
AK Parti’den flaş Karşıyaka iddiası... '500 milyonluk rant vardı!'
Karşıyaka’dan Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen ve ihtisas komisyonları ...
Ensar Vakfı planları yargıya taşındı!
Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası, Urla Zeytineli Koyu’nda yer ...
 
Emlakçıların Başkanı'ndan fiyat artışı yorumu: Plan çıksın siz o zaman görün İzmir’i!
Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, Knight Frank Küresel ...
İzmir'de konut fiyatları en çok hangi ilçede arttı?
Hepsiemlak verilerine göre, Ocak ayında satışların gerilemesine rağmen ...
İzmir konut satışında dünya ikincisi!
Dünyada son bir yılda konut fiyatlarının en çok arttığı ilk 10 şehirden ...
 
O belediyeden sekiz satış daha!
Bergama Belediyesi tarla statüsündeki 8 araziyi daha satışa çıkardığını ...
Konut satışlarında KDV indirimi yolda
Konutlarda KDV'nin sadeleştirilmesi için çalışmalar başlatıldı. Tüketici ...
Konut fiyat artışında rekor serisi sürüyor
Konut fiyatları Aralık ayında yıllık yüzde 59,59 artışla yeni rekoruna imza attı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva