HABERLER>EKONOMİ
22 Haziran 2021 Salı - 10:29

Uçak seferleri de yolcu sayısı da arttı… İzmir uçuşta!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı TAV Ege Genel Müdürü Erkan Balcı, iç hatlarda günde 20 bin, dış hatlarda hafta içinde günde 3 bin, hafta sonları 5-6 bin civarında yolcu taşıdıklarını belirterek, "Aşılamanın yaygınlaşması, vaka ve vefat sayılarının azalmasıyla yeniden uçuşa geçtik. Temmuz sonunda rakamlar çok daha iyi olacak" dedi.

Uçak seferleri de yolcu sayısı da arttı… İzmir uçuşta!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Pandemi nedeniyle bir süre yapılamayan uçuşların ardından başlayan normalleşme adımları ve en son 1 Haziran'da başlayan serbestlik, havayolu sektörünün yüzünü güldürdü. Yeni dönemde İzmir'den uçuşlar ve yolcu sayıları yükselişe geçti. İzmir Adnan Menderes Havalimanı TAV Ege Genel Müdürü Erkan Balcı, son bir ay içinde iç hatlardaki yolcu sayısı 15 binlerden 20 bine, dış hatlarda ise  günde 1000-1500 iken hafta içi 3 bin, hafta sonları 5-6 binlere dayandığını söyledi.

İÇ HATLARDA KISITLAMA ÖNCESİ GÜNLERE GERİ DÖNÜLDÜ
Normalleşmeyle paralel olarak havayolu yolcu taşımacılığında çok hızlı bir düzelme olduğuna vurgu yapan Genel Müdür Erkan Balcı, "Kısıtlama öncesi günlere geri döndük. Terminalimizden iç hatlarda gelen ve giden yolcu sayısı 20 bine ulaştı. Bu rakam, yaz sezonunda, Temmuz sonunda çok daha iyi olacak" dedi. Dış hatlardaki rakamların değişkenlik gösterdiğine işaret eden TAV Ege Genel Müdürü Erkan Balcı, "2019 rakamlarının gerisindeyiz. Örneğin, 2019 Mayıs sonu itibariyle iç hatlarda 3 milyon 905 bin 517 yolcu taşımışız; 2020'de bu rakam 1 milyon 853 bin 074, 2021'de ise 1 milyon 635 bin 640... Dış hatlarda taşıdığımız yolcu sayısı 20199 Mayıs sonu itibariyle 763 bin 384 iken, 2020'de aynı dönemde bu rakam 345 bin 582, 2021'de ise 176 bin 299 olmuş. Yakında bu rakamların daha makul seviyelere geleceğini umuyoruz" yorumunu yaptı.

İNGİLTERE'DEN OLUMLU BİR KARAR BEKLİYORUZ
"Dış hatlardaki değişkenlik, yabancı ülkelerin kurallarda, sınırlamalarda yaptıkları değişliklerden kaynaklanıyor. Mesela hem Almanya hem de Fransa'nın karantina zorunluluğu kaldırması, Türkiye'den uçuşlar açısından sektörümüze çok iyi geldi. İngiltere'den aldığımız haberlere göre, yakında sarı veya yeşil listeye girmemiz söz konusu. Biz İngiltere'de hala kırmızı listedeyiz. Bu, şu anlama geliyor; Türkiye'den İngiltere'ye giden yolcular, devletin belirlediği bazı otellerde karantinaya alınıyor. Bunların ücretini ödemek zorunda. Bu nedenle İngiltere'ye uçuşlar yok şu anda. 21 Temmuz'da İngiltere durumu yeniden değerlendirecek. Dış hatlarda yolcu ortalamamız, hafta içinde 4 bin, hafta sonları 5-6 bin seviyelerinde. İngiltere ve Almanya uçuşları bizim için çok önemli. Almanya şu anda çok iyi durumda. Türkiye'nin aşılama politikasındaki hızlanma, havacılık sektörü için olumlu bir olay. Pozitif vakaların, vefatların daha da azalması, sektöre olumlu bir şekilde yansıyacaktır. Gelecekten çok ümitliyiz."

HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALDIK, PANDEMİYE GEÇİT VERMEDİK
Pandemiyle mücadele konusunda olağanüstü bir gayret gösterdiklerini ve her türlü önlemi aldıklarını anlatan İzmir Adnan Menderes Havalimanı TAV Ege Genel Müdürü Erkan Balcı, bu konuda neler yaptıkları şu sözlerle özetledi:

"Bu konuda öncüyüz, diyebilirim. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Hava Meydanları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı, hepsi birlikte Avrupa'dan önce pandemi sertifikasyonu diye bir şey çıkardılar, hava limanları için. Biz çok kısa bir süre içinde, 2020 yılında bu sertifikayı  aldık. Sertifikasyonun gereklilikleri yerine getirdik. Sivil havacılık tarafından denetlendik ve sertifikasyonu almaya hak kazandık. Bunun içinde neler var? Yolcuyla bire bir temas olan yerlerde çeşitli önlemler alındı, personelle yolcu ayrıştırıldı, terminalin genelinde dezenfektan, kullanımı artırıldı, her yer dezenfekte edildi. Sosyal mesafe kuralına uyulması için sticker uygulaması yaptık, anonslar yapıyoruz. Termal kameralarla tüm yolcuların ateşini ölçüyoruz. Riskli olanları sağlık birimlerine bildiriyoruz. Sivil Havacılığın sertifikasını aldıktan bir ay sonra Avrupa'da buna benzer bir sertifikasyon programı çıktı. Onu da aldık. Onu almamız hiç zor olmadı, çünkü hazırlıklıydık. Bu konuda sivil havacılık, önder konumda. Havalimanlarında son derece güvenli bir ortam var."

UÇAKTAKİ HAVALANDIRMA, SIRADAN BİR HAVALANDIRMA DEĞİL
Uçak yolculuklarında yolcuların arasında boş koltuk bırakılmaması konusunda yapılan eleştirilere de yanıt veren Genel Müdür Erkan Balcı, şu bilgileri aktardı:

"Uçaklardaki havalandırma, klima sistemi, çok farklı. Otobüslerdeki sistemle ilgisi yok. Uçaklarda hepafiltre sistemi var. Bu sistem, bakteri seviyesini oldukça yoğun bir şekilde tutuyor. Uçaklarda çok sıkı maske kontrolü yapılıyor. Bu konuda hem uçak yolcuları bilinçli, hem de personel bilinçli. Her türlü uyarı yapılıyor, kontrol ediliyor. Bugüne kadarki sürece baktığımızda, çok güvenli bir klima sistemi olduğunu gördük."

 
Fazla elektrik faturasını hakem heyeti iptal etti
 
ABD ısrarlı: 225 yıl hapis cezası ön görülüyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esnafa yönelik krediler için faiz kolaylığı
Halkbank'tan faiz destekli krediler kapsamında bakiyesi 2021 yılına devreden ...
Salepçioğlu Parkı'na Kemeraltı desteği
Dünyanın en eski açık hava çarşılarından biri olma özelliği taşıyan Tarihi ...
Talibi de çıkmadı… Issız Hilton!
İzmir'in kalbi Konak'ta bulunan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde ...
 
Dolar ve Euro fiyatlarında son durum!
Euro/TL ve Dolar/TL yeni haftaya yükselişle başladı. 
Turizmcilerde Rusya kararı sevinci
Rusya'nın koronavirüs önlemleri kapsamında Türkiye'ye uyguladığı uçuş ...
Cumhurbaşkanlığı'ndan 'kripto para' uyarısı
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nce 'kripto varlık alım satım platformlarına ...
 
Erdoğan: Kabine toplantısı sonrası müjdeyi vereceğim
Antalya'nın Kemer ilçesindeki 5 yıldızlı otelin açılışını yapan Cumhurbaşkanı ...
Kemeraltı’nda kuru kalabalık… Babalar Günü de çarşıyı güldürmedi
Ramazan Bayramı'nda, Anneler Günü'nde yüzü gülmeyen Kemeraltı Çarşı esnafı, ...
İzmir KÖY-KOOP harekete geçti... Zeytinyağında markalaşma adımı
İzmir Köy Koop Birliği ortaklarıyla beraber yeni bir zeytinyağı markası ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva