HABERLER>GÜNCEL
10 Haziran 2022 Cuma - 11:50

Türk ve Özbek rektörler İzmir iş dünyasıyla buluştu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) koordinasyonunda Ege Üniversitesi ev sahipliğinde, Taşkent Devlet Ulaştırma Üniversitesi iş birliğinde “Türk– Özbek Teknik Yükseköğretim Kurumları Forumu”  kapsamında Türk ve Özbek rektörler İzmir iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

Türk ve Özbek rektörler İzmir iş dünyasıyla buluştu

Türk yükseköğretiminde örnek bir uygulama olan ve ilk kez bir üniversite ev sahipliğinde düzenlenen Türk– Özbek Teknik Yükseköğretim Kurumları Forumunda iki ülkenin yükseköğretim kurumlarının temsilcileri bir araya geldi. Özbekistan’dan 33, Türkiye’den 56 üniversite rektörünün katıldığı paralel 4 farklı oturumda, eğitim alanında yapılacak iş birlikleri tartışıldı. Oturumların sonunda ise iki ülke üniversiteleri arasında akademik iş birliği ve iş imkanları konularında toplamda 60 ikili protokol anlaşmasına imza atıldı.

Forumun ikinci gününde ise Türk ve Özbek rektörler İzmir iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelerek istişarede bulundular. Buluşmada bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Uluslararası ilişkiler alanında büyük önemi olan bu forumu düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çok başarılı bir forum geçirdik. Forum kapsamında Türk ve Özbek üniversiteleri arasında 60’ın üzerinde ikili protokol imzalandı. Bu protokolleri yazıda bırakmayarak uygulamaya geçireceğiz. Bu konuda her iki ülke üniversiteleri olarak mutabakata vardık. İki ülke arasındaki iş birliklerinin gelecekte de artarak devam edeceğine inanıyorum. Burada bizlerle bulunan iş dünyamızın değerli temsilcilerine ve forumumuzun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Bir sonraki forumu Özbekistan’da düzenlemek istiyoruz”
Özbekistan Yüksek Eğitim Rektör Kurulu Başkanı ve Taşkent Devlet Ulaştırma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurakhmanov Odil, “Öncelikle üst düzey ağırlamaları, değerli misafirlikleri ve emekleri için Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a çok teşekkür ediyorum. Forumumuz akademik bir forum olmasına rağmen iş dünyası temsilcileri ile bir araya gelmekten de mutluluk duyduk. Bundan sonraki düzenlenecek forumu Özbekistan Taşkent’te gerçekleştrimek istiyoruz. Foruma gösterilen büyük ilgiden de çok memnun kaldık. İzmir’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya gelerek Özbekistan Cumhurbaşkanımız Şevket Mirziyoyev'in selamlarını ilettik” diye konuştu.

“Bu tür organizasyonlar her iki ülke için de faydalı”
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise, “İzmir, hem sanayi hem turizm hem de ticaret anlamında büyük potansiyeli olan bir şehir. Aynı zamanda İzmir’in bir üniversite kenti olmasının da şehre büyük katkısı var. Bu tür organizasyonlar karşılıklı olarak her iki ülkeye de büyük fayda sağlıyor. Özellikle bu organizasyonun İzmir’de düzenlenmesinde katkısı olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“İki ülke arasındaki ilişkiler her alanda gelişiyor”
Eğitim alanında geliştirilecek ilişkilere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpayraz, “İki ülke arasında ilişkiler her alanda gelişiyor. Birlikten kuvvet doğacağına inanıyoruz. Eğitim kenti İzmir’de iş dünyası ile Üniversiteler arasında gelişen iş birliklerinin sınırlarının genişlemesi büyük önem taşıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantının ardından rektörler ve iş dünyası temsilcileri günün anısına hatıra fotoğrafı çektirler.

 
Cari açık nisanda 2,74 milyar dolar
 
Google'ın yapay zekası canlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milli Eğitim'den İzmir'de çocuklara özel festival!
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından programlanan "Erken Çocukluk ...
Tek suçları gürültü yapmak… Bakanlık onları katledecek!
İzmirli veteriner hekim Burak Uçar, iki bakanlığın, AB’den aldığı 2 milyon ...
Piknik zehir oldu! Ailesinin gözleri önünde boğuldu
Adana'nın Karaisalı ilçesinde bir ailenin göl kenarındaki pikniği faciayla ...
 
İlkel teleferik faciası! Teyze ile yeğeni binmişti
Rize'de feci bir olay yaşandı. Çay hasadı yapan teyze ile yeğeni, yağmur ...
72 can gitti... Çanakkale'nin seri katili!
Çanakkale Gelibolu’da cinnet getiren Mustafa Karakoloğlu, anne ve babasının ...
Düğünde dehşet... Arabayı kalabalığa sürdü!
Kırıkkale meydana gelen akılalmaz olayda gelin ve damadın mutlu günü kabusa ...
 
Cinayette yeni detay: Son sözü ne oldu?
Avukat Dilara Yıldız’ın katili eski nişanlısına ağırlaştırılmış müebbet ...
İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?
İzmir'de yeni haftaya kısmen serin bir havayla giriş yaptı. Meteoroloji ...
Kasapoğlu: Bizim yolumuz istiklal yoludur
Kastamonu’da, Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü’nün kapanış töreninde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva