HABERLER>EKONOMİ
17 Aralık 2022 Cumartesi - 23:00

Türk-İş Genel Sekreteri Kavlak: Artık TÜİK rakamlarıyla masaya oturmam

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, TÜİK tarafından açıklanan verilerin gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, "Sizin o rakamlarınıza hiç kimse inanmıyor. Biz hiç inanmıyoruz. İşte 2023 sözleşmesi geliyor. Ben artık TÜİK rakamlarıyla masaya oturmam. O rakamlarla pazarlık yapmam" dedi.

Türk-İş Genel Sekreteri Kavlak: Artık TÜİK rakamlarıyla masaya oturmam

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, kentteki bir davet salonunda düzenlenen Türk Metal Bursa 1 No'lu Şubesinin 4. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, enflasyonun özellikle sabit gelirlileri olumsuz etkilediğini söyledi.

Kalabalığa seslenen Kavlak, her zaman işçinin yanında olduklarını, olmaya da devam edeceklerini vurguladı. İşçi sınıfının bedel ödeyen kesim olduğunu dile getiren Kavlak, "İhracat rekorları kırarak, bütün zorluklara katlanarak, fedakarlığın en büyüğünü yaparak, hatta canımız pahasına ölümüne çalışarak, bu ekonomi için, daha da önemlisi, bu ülke için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Ancak değerli arkadaşlarım, biz ne yaparsak yapalım, bütün krizlerin, savaşların, darboğazların bedelini yine biz ödüyoruz" dedi.

Yapılan sözleşmelerle sendika üyelerinin refah seviyesini artırdıklarını belirten Kavlak, "Biz, nedeni olmadığımız bir sorunun, mağduru olmak istemiyoruz. Ama maalesef nedeni olmadığımız sorunların hep mağduru oluyoruz. Oysa biz, bütün bu krizlerin ardından imzaladığımız sözleşmelerde başarılı olduk. Yüzümüzün akıyla çıktık. Özellikle de son yıllardaki grup toplu sözleşmeleriyle tarih yazdık. 2017’de yüzyılın sözleşmesini imzaladık. Sözleşmeye otururken ilk 6 aylık enflasyon yüzde 3.2 idi. Biz yüzde 38.28 talep ettik. Pazarlık sonucu, ilk 6 ay için yüzde 24,63 aldık. Çıtayı öyle bir yere koyduk ki, öyle bir sözleşme yaptık ki, dosta düşmana parmak ısırttık. Bize saldırmayı alışkanlık haline getirenler bile sus pus oldular. Tek kelime edemediler" ifadelerini kullandı.

"Sizin o rakamlarınıza hiç kimse inanmıyor"
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Kavlak, şu değerlendirmelerde bulundu:

“TÜİK’ten, büyüme rakamlarından söz ettim. TÜİK başka rakamlar da açıklıyor, biliyorsunuz. Mesela, enflasyon rakamlarını açıklıyor ve işin ilginç yanı, enflasyonu öyle bir harcama paketi üzerinden açıklıyor ki; bu paketin bizimle, yani işçilerle hiçbir ilgisi yok. Oysa biz diyoruz ki; emekçilerin zorunlu harcamalarına bakın. Temel tüketim ürünlerine, kiraya, ekmeğe, gıdaya, okul masraflarına, ulaşıma bakın. Bakın da görün gerçek enflasyonu. Bakın da görün hayat pahalılığını. Bakın da görün insanların sıkıntılarını. Bunları görün. Siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz? Bizimle alay mı ediyorsunuz? Bu ülkede, iğneden ipliğe temel gıda maddelerinden enerjiye, her şeyin fiyatı üçe hatta dörde katlanmışken, ocak ayından bu güne, yani neredeyse son bir yılda, doğalgaza yüzde 264, elektriğe yüzde 184, benzine yüzde 312 zam gelmişken. Başta ekmek olmak üzere tüm gıda ürünlerinin fiyatları artmışken, siz hangi enflasyondan söz ediyorsunuz? Sizin o rakamlarınıza hiç kimse inanmıyor. Biz hiç inanmıyoruz. Vallahi de inanmıyoruz, billahi de inanmıyoruz."

"O rakamlarla pazarlık yapmam"
Gelecek yıl yapılacak toplu iş sözleşmesi görüşmelerine işaret eden Kavlak, "Buradan ilan ediyorum. İşte 2023 sözleşmesi geliyor. Ben artık TÜİK rakamlarıyla masaya oturmam. O rakamlarla pazarlık yapmam" dedi.

 
VakıfBank, Kulüpler Dünya Şampiyonası’nda finale yükseldi
 
17 yaşındaki kız çocuğu, baba katili oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bankalar Birliği’nden kredi raporu… Ekim’de ne kadar borçlandık?
Bankalar Birliği’nin verilerine göre İzmir’de 8’i bireysel olmak üzere ...
Evde bakım maaşları hesaplara yatmaya başladı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Bakıma ihtiyacı olan ağır ...
Kur korumalı mevduatta süre uzatma!
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Kur Korumalı Türk lirası ...
 
BASİFED Başkanı Kasalı'dan özel sektöre uyarı: Yeni bir iktisadi yaklaşıma ihtiyaç var
Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekler Federasyonu (BASİFED) ...
İzmir’den Türkiye’ye örnek önlem… Sahte bilete karşı QR kod!
İzmir Piyangocular Odası Başkanı Paşa Çakmak yılbaşı çekilişi için bilet ...
EYT’lilerin Başkanı açıkladı: Yaş kriteri bizi bozar!
Ocak ayında çıkması beklenen yasada kadınlarda 50, erkeklerde 52 yaş sınırı ...
 
Hürriyet, İzmir'deki matbaasını kapatıyor
Hürriyet Gazetecilik, İzmir DPC şubesinin basım faaliyetlerine sona erdirilmesine ...
Eczacıların Başkanı Sayılkan: Bu artış ilaçta sorunu çözmez!
İlaçta 7.86 lira olan sabit kurun, yüzde 36,77’lik artışla 10,39 liraya ...
Maden ihracatçılarının başkanı Alimoğlu'ndan 'Zeytin Yasası' yorumu ve tepkilere yanıt: Bize ayıp değil mi?
Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, torba kanun ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva