HABERLER>GÜNCEL
29 Mart 2016 Salı - 11:26

Türk Eğitim-Sen’den o kanuna sert tepki!

İzmir’de, Türk Eğitim- Sen, 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girecek İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili kanunla birlikte okul müdürlerinin sorumluluklarının artmasına tepki gösterdi.

Türk Eğitim-Sen’den o kanuna sert tepki!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2012 yılında hazırlayıp yasalaştırdığı, 6 bin 331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili kanunu 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren özel sektörle birlikte tüm kamu ve kamu kuruluşlarını kapsam içine alacak. Bu durumda kamu kurumlarının yöneticileri de, karşılaşılan olumsuzluklardan birinci derece sorumlu hale gelecek. Okul müdürlerinin de okullarındaki aksaklıklardan sorumlu olacağını ve cezai yaptırımla karşı karışa kalacağını söyleyen Türk Eğitim Sen 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, uygulamaya tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, başta müdürler olmak üzere, kurumların kucağına bomba bıraktığını vurgulayan Demir, şöyle dedi: "Yeni kanuna göre, kurum müdürleri başta olmak üzere kurum yöneticilerinin teknik olarak hiçbir şekilde işveren veya işveren vekili olma durumu yoktur. Kurumlarımızdaki işveren devletimiz dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığıdır. Kanunda yer alan 'Risk değerlendirmesi yapar veya yaptırır' ifadesi, risk değerlendirme analizini yapmak uzmanlık gerektiren, belli bir eğitimden geçen, saha tecrübesi olan personelin uygulayabileceği bir durumdur. İş Güvenliği Uzmanı olabilmek için mühendislik ve teknik eğitim fakültelerinin ilgili alanlarından mezun olmak, akabinde bir dizi teorik eğitim, uygulamalı eğitim, nihayetinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yapmış olduğu sınavlara girerek başarılı olmak gibi birçok merhaleden geçmek gerekir."

Kanundaki işlemleri, kurumların yöneticilerine yaptırmanın ve tek sorumluluğu onlara vermenin, akıl ile izahı olmayan bir durum oluşturduğunu anlatan Merih Eyyup Demir, şöyle devam etti: "Kasaplık yapan bir esnafa açık kalp ameliyatı yaptırmak ne kadar yanlış ise, kurumlarımızın müdür ve yöneticilerine 'Risk Değerlendirme Analizi' yaptırmakta o derece yanlıştır. Bu arada kuvvetle muhtemel oluşabilecek olumsuz durumlardan söz etmek bile istemiyorum. Olumsuz durumlarda kurum müdürlerimizin karşılaşabileceği hukuki sorumlulukların altından kalkması mümkün değildir. Bu gibi olumsuz durumlarda bakanlığımız, müdür ve yöneticilerimizin arkasında ne derece durabileceklerdir? Dipsiz bir muamma. Çözüm için, her kuruma iş güvenliği belgesine sahip öğretmenlerimizden oluşacak norm kadrolar açılması düşünülebilir. Bakanlık bünyesinde bulunan tüm kurumlarımızın sınıflandırılarak, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz bünyesinde kurulacak birimler tarafından iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi bir başka alternatif olarak görülebilir. Bu işlemlerin kurum yöneticilerinin üstünden alınması personeli rahatlatacaktır. Zaten eğitim öğretim dışında birçok angaryaya maruz kalan yöneticilerimiz de enerjilerini asıl işlerine aktarabileceklerdir. Zira bu iş ve işlemlerin kurum yöneticilerinin üstünde kalması durumunda özellikle Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde, bakanlığımızın yönetici bulması neredeyse imkansız olacaktır." (dha)

 
İzmir'de özel sporculara özel turnuva!
 
CHP PM Üyesi Kılıç denetimlere başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Davutoğlu: Sakın evlerinize kapanmayın
Teröre karşı birlik mesajları veren Başbakan Davutoğlu, vatandaşlara sokağa ...
İzmir’de 32 dershane kapatıldı!
İzinsiz faaliyet yürüten 32 dershane kapatıldı.
İzmir merkezli uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı
İzmir merkezli üç ilde yapılan uyuşturucu operasyonunda 4 kişi gözaltına ...
 
İzmir’de ölüm içkisi deposuna baskın!
İzmir Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, Kemalpaşa ...
PKK'lı teröristler AK Partili başkanı kaçırdI!
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, partilerinin İspir İlçe Başkanı ...
Bilgi Üniversitesi İzmirli öğrencileri bekliyor
İstanbul Bilgi Üniversitesi, yeni eğitim dönemi öncesi İzmir’de tanıtım ...
 
İzmir’de KPSS ve ALES kuyruğu!
2016 KPSS ve ALES için başvuru yapacak olan adaylar belgelerinde güncelleme ...
Ve sistem devrede: İzmir’de hız koridoruna giren yandı!
Hız seven sürücülerin korkulu rüyası otomatik radar sistemi, İzmir'de ...
Flaş! İzmir merkezli büyük insan kaçakçılığı operasyonu
İzmir merkezli 6 ilde insan kaçakçılarına yönelik polisin düzenlediği ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva