HABERLER>SPOR
12 Aralık 2023 Salı - 08:04

Tüm liglerdeki maçlar, süresiz olarak ertelendi!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), hakem Halil Umut Meler'in Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından yumruklanmasının ardından olağanüstü toplandı. Toplantının ardından açıklama yapan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini açıkladı.

Tüm liglerdeki maçlar, süresiz olarak ertelendi!

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e yumruk attı. Hakemin yere düşmesinin ardından Koca, Meler'i yerde tekmeledi.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Ankaragücü-Rizespor maçının bitiş düdüğüyle sahaya girerek orta sahadaki hakem Halil Umut Meler'e yumruk atarak yere düşürdü. Halil Umut Meler'in sol gözü şişti.

Başkan Büyükekşi, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yaptığı saldırı nedeniyle TFF Yönetim Kurulunun Levent'te yaptığı toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Süper Lig'in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıya sert tepki gösteren Mehmet Büyükekşi, "Halil Umut Meler'e yapılan insanlık dışı alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Halil Umut Meler'in sağlık durumunu yakından takip ediyor, değerli hakemimize acil şifalar diliyoruz." ifadesini kullandı.

Saldırının Türk futbolunun tüm paydaşlarına yapıldığına vurgu yapan Büyükekşi, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar hakemleri hedef gösteren, hakemlere yönelik suça teşvik eden herkes bu aşağılık suçun ortağıdır. Kulüp başkanlarının, yöneticilerinin, teknik direktörlerinin, televizyon yorumcularının hakemleri hedef gösteren sorumsuz açıklamaları bugün bu alçak saldırıya zemin hazırlamıştır. Yıllar önce olmuş bazı olayları bugün olmuş gibi sürekli gündeme getiren herkes bu çirkinliğin sorumlusudur. Bu insanlık dışı saldırının sorumluları ve azmettiricileri hakkında devletimizle eş güdümlü olarak hak ettikleri tüm cezai işlemler uygulanmaya başlanmıştır. Sorumlu kulüp, kulüp başkanı, yöneticileri ve Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan tüm suçlular, en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararı ile tüm liglerdeki maçlar süresiz olarak ertelenmiştir."(AA)

 
AK Parti, Koca'yı disipline sevk etti!
 
Merkez Hakem Kurulu'ndan kınama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuna 12 Aralık 2023 Salı 12:51

aylardır hakemerle ilgili konular gğndemde Lale Orta' nın başkanlığa getirilmesi skandalın başlangıcı idi. TFF bütün bunları sadece ve sadece seyretti. Olaylar TFF' nin otoritesini kaybetmesiyle ilgilidir. Derhal TFF başkanı istifa etmelidir. Ankaragücü başkanına ceza verilmekle konu atlatılırsa sorun çözülmez. TFF istifa etsin ve TFF başına futbolun içinden futbolu bilen bir yönetici gelsin. Koltuk sevdalısı Büyükekşi' yi istemiyoruz

Yorumu oyla      3      3  
12 Aralık 2023 Salı 12:44

Önümüzdeki hafta maçlar oynanmalıdır. Bu iş çocuk oyuncağı değildir.

Yorumu oyla      4      4  
12 Aralık 2023 Salı 12:42

federasyon başkanının konuşması rezildi. "yeterr diyoruzzz yeter" berbat oyunculuk. siz bu kafayla devam edin daha da burnunuz malum yerden çıkmaz..

Yorumu oyla      3      3  
burak 12 Aralık 2023 Salı 11:44

çok şaşırtıcı değil yaşananlar. Ülkenin her kurumundaki yozlaşma futbolun yönetiminde de mevcut. Olayı gerçekleştiren de malum zihniyetin insanı. Al birini vur ötekine. Ondan sonra Suudi Arabistan'da süper kupa finali oynatıp futbolun marka değerinden bahset bakalım. Ülkemde normal haller!

Yorumu oyla      2      3  
İzmir 12 Aralık 2023 Salı 11:05

Futbolda klüpler kanunu yapılmalı! Yönetici vasıfları olmayanlar sinirlerini kontrol edemeyenlere bu tarz klüp başkanlıkları verilmemeli ! araçlarda nasıl piskoteknik belgesi oluyorsa tüm kurumların yöneticilerinede buna benzer uygulama yaptırılmalı! Türk Futbolunun Marka Değerini 1 Dk da paramparça ettiler !!!. Gerçekten altından kalkılamaz bir hasar verdiler! tüm dünya basınına yansıdı. Ankaragücü takım olarak belki suçu yok ama yöneticisinden kaynaklı ağır bir ceza ligten düşürülme vb.ceza alması gündeme gelmeli ki bir daha başka klüpler de bu ve benzeri olaylara cesaret edemesinler.

Yorumu oyla      5      4  
SOKAK 12 Aralık 2023 Salı 08:52

Başta bu saldırı ve saldırının gerçekleştirilme biçimini şiddetle kınıyorum. Her yönü ile kabul edilemez bir durumdur. Ancak; Ülke gündemi nasıl bir anda değiştiriliyor? Bu konuda da kafa karışıklığı yaşanacak gibi... NOKTA

Yorumu oyla      6      4  
Misafir 12 Aralık 2023 Salı 08:34

Sizin eseriniz memnun musunuz TFF?

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti, Koca'yı disipline sevk etti!
AK Parti, hakem Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan eski milletvekili ...
'Türk futboluna utanç dolu bir yumruk atıldı'
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Bu gece Türk ...
Bakan Aşkın Bak'tan hakeme saldırıya kınama
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor ...
 
Saldırı sonrası ortak karar: Hakemler maçlara çıkmayacak!
Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Konyaspor ile Ankaragücü maçında ...
Kulüp başkanından Halil Umut Meler'e saldırı!
Bugün Ankara'da yapılan Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından sahaya ...
Altay evinde kayıp!
Trendyol 1. Lig'in 15. haftasında Altay ile Boluspor, Alsancak Mustafa ...
 
Okan Buruk: Avrupa'da kupa kazanma hayalimiz var
Okan Buruk, "Futbolcu olarak bulunmak farklı ama teknik adam olarak takımın ...
Kütahyalı Elizan'dan büyük başarı
İtalya’nın Venedik şehrinde Dünya Karate Federasyonu tarafından organize ...
2023 FIFA Kulüpler Dünya Kupası başlıyor
Suudi Arabistan'ın ev sahipliği yapacağı 2023 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, yarın başlayacak.
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva