HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Mayıs 2024 Salı - 13:06

Tugay: Gençlere desteğimizi artırarak sürdüreceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Milliyet Gazetesi öncülüğünde düzenlenen Mesleki Eğitim Zirvesi'ne katıldı. Başkan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Meslek Fabrikası’nın çalışmalarını daha da geliştireceklerini belirterek “Belediye olarak mesleki eğitimde eksik noktaları tamamlamaya çalışıyoruz. Gençlere desteğimizi artırarak sürdüreceğiz” dedi.

Tugay: Gençlere desteğimizi artırarak sürdüreceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Milliyet Gazetesi öncülüğünde ve yazar Abbas Güçlü moderatörlüğünde düzenlenen “Mesleki Eğitim Zirvesi”ne katıldı. İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO) yapılan zirvede “Nasıl Bir Mesleki Eğitim?” sorusuna yanıt arandı. Zirveye İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, gazeteci yazar Abbas Güçlü,  gazeteciler ve öğrenciler katıldı.
 
120 binin üzerinde kursiyer
Mesleki eğitim konusuna önem verdiğini ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Meslek Fabrikası'ndan bahsetti. 120 binin üzerinde kursiyerin yetiştiğini ifade eden Başkan Tugay, “Bu dönemde bu konuda daha fazla yol almak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Biz belediye olarak mesleki eğitime katkı vermeye çalışıyoruz, bunu da artırarak sürdüreceğiz. Eksik noktaları tamamlamaya çalışıyoruz” dedi.
 
“Bir yerde hata olduğunu düşünüyorum”
Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nin içinde kurulan meslek lisesinin başarısına değinen Başkan Tugay, “Bu salonlarda kendi kendimize bir şeyleri konuşuyoruz ama dışarıda başka bir hayat yaşanıyor olabilir mi diyorum. Bina yapmak mı yoksa var olanı inceleyip hatanın, eksiğin nerede olduğunu görüp müdahale etmek mi? Bir yerde hata olduğunu düşünüyorum ve çok üzülüyorum. Seçim döneminde en çok gençlerin bizden bir şey beklediğini gördüm. Onları binaların içine sokup, zorunlu olarak belli şartlara maruz bırakarak bir şeyleri düzeltemeyeceğiz. İşin özüne bakmamız lazım. Ben plastik cerrahi uzmanıyım. Bizim işimiz usta çırak işi derdik. Bir cerrah olduysam, usta cerrahların yanında yetiştim. Bir meslek sahibi olmak adına hepimizin bir ustaya ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.
 
Meslek içi eğitime vurgu yaptı
Başkan Cemil Tugay, meslek içi eğitimin de önemine vurgu yaptı. Çocukluğunda Fransızca öğretmeni olan babasının her yıl Ankara'ya eğitime çağırıldığını söyleyen Tugay, “O zaman öğretmenleri senede bir eğitime çağıran bu ülke, şimdi ne yapıyor? Biraz daha yaptığımız işin sonucu görebileceğimiz bir yola girmemiz gerekir” şeklinde konuştu.
 
Kızılgüneşler: “Gençlerimizin en iyi eğitimi alması önemli”
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, “Ekonomik büyüme ve sürdürülebilir kalkınma için insanlığın en güçlü enstrümanlarından biri olan eğitim, iş verimliliğinin artmasına, bilimsel ve teknolojik gelişmelerin hız kazanmasına doğrudan katkı sağlıyor. Gençlerimizin mümkün olan en iyi eğitimi alması ve ekonomiye kazandırılmasının ülkemizin orta ve uzun vadeli hedeflerine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu. 
 
Şendir: “Okullara araç gereç kitap götüren gazeteyiz”
Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, “Savunduğumuz değerlerin en fazla karşılık bulduğu yerin Ege olduğuna inanıyoruz. Biz hayata kitaplıkta duran ve açılmamış kitaplar olarak bakmıyoruz. Türkiye'de kampanyalarla okullara araç gereç kitap götüren gazeteyiz. Geleceğin daha iyi olabilmesinin yolu, iyi insanlar, yurttaşlar yetiştirmekten geçiyor” dedi.
 
Güçlü: “İzmir öncülük sağlayacak”
Mesleki Eğitim Zirvesi'nin moderatörü gazeteci yazar Abbas Güçlü ise “İzmir farklı... İzmir dediğiniz zaman aklınıza 100 kişi varsa 100 tane fikir gelir. İzmir'in mesleki eğitim konusunda müthiş çeşitlilik sağlayacağına, öncülük sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. 

Birinci oturumda Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, BASEK Batı Anadolu Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özer Gürbüz ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran mesleki eğitim konusunda görüşlerini paylaştı.

 
'Sahte doktor' hakkında işlem başlatıldı
 
Feyza Civelek'in olaylı gecesi: Polisi 'torbacı' sandı, yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın'ın genç yetenekleri usta sanatçılara taş çıkarttı!
Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Çocuk ve Genç Drama Atölyesi ...
Bayraklı'da 19 Mayıs etkinlikleri başladı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105’inci yılı Bayraklı'da ...
Bornova'da 'bilinçli tarım' seferberliği
Bornova Belediyesi, tarımsal üretimin daha bilinçli yapılması amacıyla ...
 
Başkan Duman, mezun olduğu lisede öğrencilerle bir araya geldi
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, mezunu olduğu lisede gençlere tavsiyelerde ...
Selçuk'ta Kat’ı Sanatı kursuna yoğun ilgi
Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde kursiyerlerin ...
Peyzaj mimarlarından Karşıyaka’ya hatıra ormanı
Kuruluşunun 30. yılı onuruna Karşıyaka’da hatıra ormanı kuran Peyzaj Mimarları ...
 
Konak’ta kaçak moloza geçit yok
Konak Belediyesi kaçak moloz dökümüne karşı sıkı bir çalışma başlattı. ...
Başkan Yiğit’ten İnciraltı planları ile ilgili değerlendirme: İmar Planı yeniden yapılmalı
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ...
Bornova'da yeni doğan bebeklere hediye
Bornova Belediyesi Bornova Ailesi’ne yeni katılan minikleri, özel olarak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva