HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Mart 2024 Cumartesi - 10:17

Tugay'dan Soyer'e sitem: Yanımda 1 dakika dahi durmadı!

Tunceliler Kültür, Dayanışma ve Doğa Derneği ile bir araya gelen CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İstanbul'a giderek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek veren Tunç Soyer'e sitem ederken, "Dünden beridir içim acıyor. Ben burada belediye başkan adayıyken kendi adıma değil CHP adına, benim gibi düşünen siyasetçiler adına yarışıyorum. Ama burada bir gün bir dakika yanımda durmayan bir belediye başkanımız başka şehirde başkaları için çalışıyor" dedi

Tugay dan Soyer e sitem: Yanımda 1 dakika dahi durmadı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Tunceliler Kültür, Dayanışma ve Doğa Derneği ile kahvaltıda bir araya geldi.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İstanbul'a giderek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek vermesine sitem etti.

ONURSUZ DARVANIŞ İÇİNDE OLMADIM 
Hayatı boyunca hep zorluklarla karşılaştıklarını belirterek sözlerien başlayan Tugay, "Uzun zamandır bu ülkede insana insan değeri veren, kimseyi ayrışmadan bir iktidarın özlemi içerisindeyiz. Yaşadığımız o kadar çok ve derin haksızlıklar var ki. Neresinden tutsak bilemiyoruz. Çoğunlukla acımızı içimize atıyoruz. Her gecenin sabahında gözyaşlarıyla, şiş gözlerle uyanıyoruz. Bunların yaşanmadığı, huzurun, kardeşliğin, hoşgörünün olduğu, 72 milletin bir arada kavga etmeden saygı duyan bir şehirdeyiz, İzmir’deyiz. Bu şehirde yerel yönetim geleneği var. Bu geleneği hep CHP’li belediye başkanları taşıdılar. Nereli olurlarsa olsunlar hepsi tüm İzmirlilere eşit gözle baktı, hizmet ederken kimseyi kimseden ayırmadı. İzmir’in bu geleneğinin devam edeceğine inanıyorum. Bu geleneğin temsilcisi olarak CHP'nin belediye başkan adayı olarak burada bulunmaktan onur ve gurur duyuyorum Siz çok değerli dostlarımın bilmesini isterim ki ben bugün aday olurken kendimi çok iyi hazırladım. Hayat beni çok iyi hazırladı. Zorluklarla yetiştirdi. Ben konaklarda, köşklerde büyümedim. Benim babam öğretmendi. Çok ağır yoksulluklar, yoksunluklar içerisinde adaletsizlikler içinde büyüdü. Hayatım boyunca doğru bildiğinden vazgeçmedi. Evde elektrik olmadığı için sokak lambalarının altında ders çalıştığını anlatırdı bize. Ben bu şartlarda öğretmen olabildiysem sizin bu ülkede cumhurbaşkanı olmanız lazım derdi. Birkaç sene önce kendisini kaybettik. Toprağı bol olsun. Onu her zaman sevgiyle ve saygıyla anarım. Onun ismini hep yukarıda tuttum. Ben ailemde ve sülalemde ilk doktorum. Biz özel okullarda okumadık, hiçbir yerde özel muamele görmedik. Pazarlarda pazarcılık yaparak fırsat bulabildiğim her yerde çalışarak büyüdük. Hiçbir gün onursuz bir davranışın içinde olmadım. Kimsenin bir kuruşunda gözüm olmadı. Bugüne kadar nereye geldiysem emeğimle, çalışarak ve hak ederek geldim. Bugünlerde huzurlarınızda belediye başkan adayıysam eğer bir hak etmişliğim, çalıştığım için varımdır. Bu kardeşinize bu emanet verildiği zaman sizin hakkınızı tüm yurttaşların hakkını gözü gibi koruyacaktır" dedi.

SOYER'E SİTEM: İTİRAZIM VAR!
Mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e de sitemde bulunan Tugay, "Aylardır İzmir’in sorunlarını ve çözümlerini çalışıyoruz. Aylardır hangi ekipleri kuralım, nerede ve nasıl çözümler üretelim bunları çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi çok değerli kadrolara sahip ama mali disiplin ve harcamalarında neye öncelik verilmesine ihtiyaç var. Bunu bilmek lazım. Halkın sesine kulak vermek lazım. İnsanlar bir yerde problem var dediği zaman ona kulak asmak lazım. Böyle bir belediye başkanlığı yapmak zor değil. İnsanlarımızı, şehrimizi sevmek yeterli bunun için. Ben bunu rahatlıkla yerine getirebilirim. Hayatım boyunca bin tane zorluğun altından nasıl kalktıysam bunun da altına kalkarım. Bana güvenmenizi istiyorum. Bu ortamda bir şekilde kendi siyasi ikbali için, sadece kişisel çıkarı için yalan söyleyen, insanların kafasını karıştıran yıllardır bu ülkede yalanla dolanla iktidar olan grup var. Bunlar on binlerce trolüyle, yalan ve yanlış yandaş medyasıyla şu anda insanlarımızın kandırmak için hep aynı yalanları söylüyorlar. Doğruluğuna emin olduğumuz bazı kardeşlerimiz de bundan etkileniyor. Allah aşkına yapmayın. İzmir’de bu zalim iktidarın burayı kazanmayacağını biliyoruz, sizde biliyorsunuz. Bizim öyle bir sonuca ihtiyacımız var ki bu adamlar erken seçime götürelim. Yarattıkları yoksullukların, adaletsizlerin bir an önce bitmesini sağlayalım. Bunu İzmir’de ve Türkiye’de alacağımız en iyi sonuçları yapalım. Bazıları İzmir’de AKP’nin seçimi kazanacağını söylüyorlar. Bu mümkün değil. İzmirliler buna izin vermez. Biz bunları konuşurken Kastamonu’nda, Uşak’ta, Manisa’da, Amasya’da Türkiye’nin bir sürü yerinde kazanıyoruz. Bizim dost bildiğimiz bazı insanlar inanılmaz haksızca cümleler kuruyorlar. Bunu yapmasınlar. Pir Sultan Abdal’ın bir sözü var; Dostun hakkını gül yaralıyor. Bunu kabul etmiyorum, buna itirazım var. Burada AKP’ye kazandırmak için çalışan herkese itirazım var. İnsanlarımız ve ülke bu haldeyken, her şeyin sebebi bu adamlarken bunlara prim veren herkese çok şaşırıyor ve üzülüyorum. Bunu yapmayın, bunu yapmamalılar. Dünden beridir içim acıyor. Ben burada belediye başkan adayıyken kendi adıma değil CHP adına, benim gibi düşünen siyasetçiler adına yarışıyorum. Ama burada bir gün bir dakika yanımda durmayan bir belediye başkanımız başka şehirde başkaları için çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

 

 
Cumhur İttifakı Menderes adayı Akdeniz: Bereketin kaynağı, kadının alın teri
 
CHP Çiğli adayı Yıldız'dan 8 Mart buluşması: Kadının hem sözü hem izi olacak
YORUMLAR
Toplam 47 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP Gaziemir 10 Mart 2024 Pazar 14:03

Sayın Tugay sen yanında durmayı hak edecek biri değilsin Murat bakan deniz Yücel zengin holdinglerin ayak oyunlarıyla aday Gözterildin ben Gaziemir de CHP oy veririm ama asla büyükşehirde sana oy vermeyeceğim sen o oyu hak etmiyorsun tugay

Yorumu oyla      2      0  
YORGUN DEMOKRAT 10 Mart 2024 Pazar 13:43

Sayın Başkan, hatırlıyor musunuz ? CHP Karşıyaka Belediye Başkanı Adayı iken çarşıda partililer ile yürüyüş yaparken dönemin belediye başkanı da keyifsiz isteksiz yürümek zorunda kalmış idi. Dejavu... Siz kazanacaksınız.. Gerisi teferruat.

Yorumu oyla      1      0  
Alen doğu gencer 10 Mart 2024 Pazar 09:29

Troller değilde troll diyelim. bir çoğu aynı kişi. Büyük küçük harf kullanımı,noktalama işaretleri. farklı isim ile aynı şeyi yazma gibi unsurlar aynı kişi olduğunu ele veriyor.

Yorumu oyla      1      2  
BUrcu Köksal 10 Mart 2024 Pazar 06:50

İmamoğlu sen başka partiye git. Ya da kendine başka iş bul. Bu parti sana babandan miras mı kaldı? İmamoğlu haddini bil. Sen genel başkan değilsin.

Yorumu oyla      0      1  
yazık.. 10 Mart 2024 Pazar 01:32

bir insanın karakteri koltuktan kalkarken belli olurmuş... tunç bu işte gerçek yüzü bu

Yorumu oyla      2      0  
Şaka gibi 10 Mart 2024 Pazar 00:43

ilk 180 günde yapılacaklar diye sıraladı projeler ne kadar vizyonlu olduğunu gösteriyor.

Yorumu oyla      0      0  
örgüt... 9 Mart 2024 Cumartesi 23:17

hak etmediysen durmaz tabi...

Yorumu oyla      3      2  
9 Mart 2024 Cumartesi 22:25

Sanki başka parti için çalışıyor:)

Yorumu oyla      4      0  
Troller iş başında 9 Mart 2024 Cumartesi 18:38

Seri yorumlardan anlaşılan Cemil Tugay tol tutmuş.

Yorumu oyla      5      3  
Gaziemir 9 Mart 2024 Cumartesi 18:03

Beşliler yanında yetmezmi!!!

Yorumu oyla      11      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'ın temizlik filosu büyüyor!
Karabağlar Belediyesi, ilçenin daha temiz tutulması ve vatandaşlara daha ...
Bornova'da 8 Mart dayanışması!
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri ...
Aydın'da coşkulu 8 Mart kutlaması!
Aydın Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Aydınlıları ...
 
Büyükşehir'den ŞPO'ya 'Zorlu Gökdelen' yanıtı!
TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin bugün yaptığı açıklamaya ...
Kültürpark’ta Kadın Emeği Sergisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Kadının Adı Var! Sözü De!” sloganıyla ...
Selçuklu kadınlardan 8 Mart yürüyüşü!
Kadınların emek ve özgürlük mücadelesinin sembol günü 8 Mart Dünya Emekçi ...
 
Çerçioğlu'ndan can dostlara yeni merkez!
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Büyükşehir Belediyesi ...
Batur’dan Mutlu ve Tugay’a destek çağrısı!
Konak’ta 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlamalarında konuşan Konak ...
Büyükşehir'deki isyanda mutlu son... İkramiye geldi, kriz bitti!
İzmir Büyükşehir’de yaşanan ikramiye krizi, büyükşehir bürokratlarının ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva