HABERLER>DÜNYADAN
1 Eylül 2017 Cuma - 00:15

Trump'tan petrol hamlesi

ABD Başkanı Donald Trump, Harvey kasırgasından etkilenen bölgedeki rafinerilerin bir çoğunun kapatılıp üretimin kesintiye uğraması ve buna bağlı olarak petrol fiyatlarının artması nedeniyle, ülkenin stratejik petrol rezervini açma kararı aldı.

Trump tan petrol hamlesi

ABD Başkanı Donald Trump, Harvey kasırgasından etkilenen bölgedeki rafinerilerin bir çoğunun kapatılıp üretimin kesintiye uğraması ve buna bağlı olarak petrol fiyatlarının artması nedeniyle, ülkenin stratejik petrol rezervini açma kararı aldı.

ABD Enerji Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Stratejik Petrol Rezervi"nin West Hackberry bölgesindeki yeraltı deposundan 500 bin varil petrolün Louisiana'nın Lake Charles bölgesindeki Phillips 66 rafinerisine göndereceğini duyurdu.

Stratejik petrol rezervlerini 1970'li yıllardaki petrol ambargosunda oluşturan ABD, bu kararla 2012'den bu yana ilk defa rezervlerini açmış oldu.

Phillips 66 firmasının, West Hackberry'de yeraltında bulunan büyük tanklarda stratejik petrol rezervleri bulunan ABD Enerji Bakanlığı ile "acil durum değişim anlaşması" bulunuyor.

Colonial boru hattı kapatıldı

ABD'nin rafineri kapasitesinin yüzde 30'undan fazlasının bulunduğu Meksika Körfezi kıyısında etkisini gösteren Harvey kasırgası, bölgedeki rafinelerin kapanmasına neden oldu. Buna bağlı olarak, Houston'dan Doğu Yakasına yakıt taşıyan Colonial boru hattındaki akışta zorunlu olarak durdu. Akışın durmasıyla 3 gündür üst üste artış gösteren benzin fiyatları, son bir hafta içinde galonda 10 cent civarında artış gösterdi.

2005 yılında, Katrina ve Rita kasırgalarında meydana gelen elektrik kesintileri de, Colonial boru hattının birkaç günlüğüne kapatılmasına neden olmuştu.

Kasırga nedeniyle bölgede toplam 13 petrol rafinerisi kapatılmış ve ülkenin günlük ortalama 18 milyar varillik kapasitesinin yaklaşık 3 milyar varillik bölümü devre dışı kalmıştı.

Bu arada, Harris County'de yetkililer, kasırga nedeniyle selden etkilenen ve elektriği kesilen Fransız grup Arkema'nın sahibi olduğu organik peroksit fabrikasında patlama ihtimaline karşı üç kilometrelik bir alanın boşaltılması emrini verdi.

Moody's Analytics'in yaptığı tahmine göre, Harvey kasırgası güneydoğu Teksas'da 51 ila 75 milyar dolarlık ekonomik kayba yol açtı.

Bu konudaki bir çok hesaplamada, zarar 150 milyar doların üzerinde gösterildi. Kuzey Teksas Üniversitesi Profesörü Bernard Weinstein'e göre, Katrina Kasırgası'nın ABD ekonomisine zararı 250 milyar doları buldu.

Ulusal Kasırga Merkezi'nin hesaplamasına göre 2005 yılındaki Katrina kasırgası, bölgede 108 milyar dolar, 650 binden fazla evi tahrip eden ve 8 milyon abonenin elektriklerin kesilmesine neden olan 2012'deki Sandy kasırgası 50 milyar dolar, 2008'deki Ike kasırgası 29,5 milyar dolar, 2011'deki Irene kasırgası da 15,8 milyar dolar ekonomik zarara yol açmıştı.(AA)

 
Pervari'de zırhlı askeri araca EYP'li saldırı
 
Halkapınar’a beş yıldızlı spor tesisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Brezilya'da Amazon’daki madenciliğine mahkeme engeli
Brezilya Federal Mahkemesi, hükümetin Amazon'daki çevre koruma alanlarında ...
ABD'den flaş Rusya kararı: Kapatıyor!
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya’nın San Francisco’daki ...
Avrupa'nın orta yerinde bıçaklı saldırı!
Avrupa'da bir bıçaklı saldırı şoku daha yaşandı. İsveç'in başkenti Stockholm'de ...
 
Beyaz Saray'dan Tillerson'ın o sözlerine cevap
Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın ...
Arakanlı Müslümanlar yaşadıkları dehşeti anlattı
Myanmar'da ordunun şiddetinden kaçan Arakanlı Müslümanlar, yaşadıkları dehşeti anlattı.
Almanya'da terör saldırısı uyarısı
Alman Federal Suç Dairesi (BKA), Batı ülkelerinde trenlere yönelik olası ...
 
Kanser olunca sigaraya başlatan arkadaşını öldürdü!
Hindistan'da gırtlak kanseri teşhisi konan Mustakim Ahmed adlı bir adam, ...
Katar'a kötü haber
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Katar'ın kredi ...
Londra metrosunda terör tahliyesi
İngiltere'nin başkenti Londra'da bir metro ve tren istasyonu şüpheli çanta ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva