HABERLER>POLİTİKA
13 Temmuz 2015 Pazartesi - 15:53

Torbalı’da ‘kadro’ kavgası tam gaz: Uygur’dan sert tepki!

Torbalı’da eski Belediye Başkanı CHP’li İsmail Uygur ile AK Partili mevcut Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez arasındaki “kadro” kavgası sürüyor. Görmez’in ‘şovenist’ açıklamasına yanıt veren Uygur, “Belediyeyi çiftliği çevirdiler. Akrabalarını doldurdular” dedi. Uygur, Görmez’in sıcak havalardan etkilenmiş olacağını da söyledi.

Torbalı’da ‘kadro’ kavgası tam gaz: Uygur’dan sert tepki!

EGEDESONSÖZ - Torbalı Belediyesi’nde eski Başkan İsmail Uygur ile mevcut Belediye Başkanı Adnan Yaşar Gözmez arasındaki tartışma sürüyor. 

Yerel seçimde başkanlık koltuğuna oturan AK Partili Görmez, bir yıl geçmeden belediyeye kuzenleri, kayınçosu ve ilçe başkanının kızını almıştı. Duruma tepki gösteren eski Belediye Başkanı Uygur, belediyecilik anlayışını da eleştirdikten sonra, “Kendisi bu ilçeye dışarıdan geldi. Çocukları burada bile yaşamayacak. Benim mezarım bile burada olacak” demişti.  Uygur’a şovenist benzetmesi yapan Görmez, duruma tepki göstermişti.
 
AK Partili Başkan Görmez’in açıklamalarına CHP’nin ilçe başkanlığını yapan eski Belediye Başkanı Uygur’dan yanıt geldi.



Görmez’in kendisine iftira attığını belirten Uygur, “Tabi malum hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor, Herhalde sıcaklardan fazla etkilendi. Torbalı’da sayelerinde AK Parti ilk defa ikinci parti konumuna düşmüş olmasının paniği ile saçmaladıkça saçmalamış. Bana ‘şovenist’ demiş. Şovenizmin anlamını biliyor mu acaba? Ben Torbalı’da 10 yıl Belediye Başkanlığı yaptım. Başkanlığım süresince hiç kimseye ayrımcılık yapmadım. Siyasi ayrım da, ırk ayrımı da yapmadım. Benim dönemimde Belediye’ye her görüşten ve her bölgeden insanlar işe alındı. Bunu da Torbalı’da herkes bilir. Ayrımcılık yapmadığım için girdiğim her seçimde partimin oyunun çok çok üzerinde oy aldım. Ama bunlar kendi partilerinin oyunu bile alamadılar. Ayrımcılığı kimin yaptığını bir buçuk yıldır Torbalı halkı gayet güzel izliyor ve biliyor. Ne kadar Adıyamanlı akrabası eşi dostu varsa belediyeye doldurdu. Belediyede etkin bir göreve gelmek için mutlaka Adıyamanlı olmak, mümkünse de Adnan Bey’in akrabası olmak gerekiyor. Yeğenlerinin ve kayınlarının hepsi Belediyede amir değil mi” dedi.
 
VAH VAH VAH…
Uygur, açıklamasında Görmez’in “Onun da akrabaları belediyede çalışıyor” sözlerine yanıt verdi. Uygur, “Birde utanmadan 20 tane akrabamın belediyede çalıştığını söylemiş, Çalışanlara duyduğu saygıdan dolayı da isimlerini açıklamıyormuş. Vah vah vah… Çalışanlara ne kadar saygı duyduğunu herkes görüyor. En iyi de belediye çalışanları biliyor. Yıllardır Belediyede çalışan bir tane akrabam vardır, onu da Torbalı’da herkes bilir, üniversite mezunu olmasına rağmen ne amirdir ne müdürdür. Ruhsat servisinde sıradan bir çalışandır. Kimmiş bu belediyede çalışan 20 tane akrabam, isimlerini bir açıklasın! Yalan ve iftira günahtır. Müslüman’a yakışmaz, ama maalesef nedense bunlara çok yakışıyor” diye konuştu.
 


RUHSATI BAKANLIK VERDİ!
Uygur, Başkan Görmez’in ‘İzmir’in Çernobil’i olarak adlandırılan Gaziemir’deki eski kurşun fabrikasının Torbalı’ya taşınmasına kendisinin izin verdiği iddiaları için ise, “Sayın Başkan açıklamasında bir iddia daha ortaya koymuş. Sözde Gaziemir’den Torbalı’ya taşınan kurşun fabrikasına yeraltı su kaynaklarının olduğu yerde ruhsatı ben vermişim. Ruhsatı vererek de Torbalı’ya büyük ihanet etmişim. Bir kere bu fabrika yani kurşun fabrikası Torbalı Belediyesi yetki alanında değildir. Çünkü bu fabrika birinci sınıf GSM’ye tabidir. Bu fabrikaya Torbalı Belediyesi tarafından verilmiş bir çalışma ruhsatı kesinlikle yoktur olması da mümkün değildir. Bu fabrikanın izni, 17-25 Aralık operasyonu sanıklarından, yüce divanlık eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar döneminde verilmiştir. Eğer bu fabrikanın Torbalı’ya taşınmasında rant arıyorlarsa kendi bakanlarına baksınlar. Torbalı’nın yeraltı sularını tehdit eden kurşun fabrikasının izninin Kendi Bakanlıkları tarafından verildiğini, Torbalı Belediyesi’nin hiçbir ilgisinin ve yetkisinin olmadığını Adnan Bey bilmiyor mu? Eğer bilmiyorsa durum çok vahim. Çünkü Belediye Başkanının belediyeden haberi yok demek. Ruhsat nedir hangi ruhsatları İlçe belediyesi verir,  hangi ruhsatları başka kurumlar verir bilmiyor demektir. Vay Torbalı Belediyesi’nin haline! Allaha emanet gidiyor. Eğer biliyorsa, o zamanda yalan söylüyor, iftira atıyor demektir ki, bu daha da vahim, Torbalı’da şehrin emanet edildiği adam bir yalancı ve müfteri demektir ki, Allah Torbalı’yı hepimizi ve tüm halkımızı yalanın gazabından korusun” dedi.
 
SEN NE YAPTIN KARDEŞİM!
Uygur, açıklamasında kendi döneminde belediyenin kurumsal olmadığı, kimliksiz ve dağınık yapıda bulunduğu iddiaları için ise Görmez’e tepki gösterdi. Uygur, “Ne diyeyim. Buna söylenecek bir şey yok. Bunların döneminde belediyede kimin ne yaptığını bilen varsa Allah aşkına bana söylesin. Belediyeyi çiftliğe çevirdiler, Kimin ne yaptığı belli değil. İşe gitmeden tomarla maaş alan bir sürü adam var. Bir tane yatırım yok. Devlet,  hastane yapıyor, DSİ dere ıslahı yapıyor. Onlar da çıkıp ‘biz yaptık’ diyorlar. Devletin yaptığı yatırımlardan belediyeye ne? Belediye olarak sen ne yaptın kardeşim, onu anlat? Bir yılda 130 milyon bütçen var bununla hangi yatırımı yaptın onu anlat?  Ama herkes görüyor ki anlatacakları doğru dürüst bir şey yok. Tüm eş dost akrabamı belediye ye doldurdum, onlara maaş veriyorum altlarına araba veriyorum, yakıtlarını ödüyorum, başka işlere para kalmıyor diyecek değil ya. Sayın başkanı ve etrafındakileri Torbalı halkının vicdanına havale ediyorum. Torbalı halkı her şeyi izliyor her şeyi çok iyi biliyor. Kimse Torbalı halkını aptal yerine koymaya kalkmasın. Torbalı halkı günü geldiğinde hesabını soracaktır. Ben de onlara sonsuza kadar inanıyor ve güveniyorum” ifadelerini kullandı.

 
Şehircilik sektörü Fuar İzmir’de buluşacak
 
Elektrik teknisyeninin acı sonu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
feyzullah Turan 14 Temmuz 2015 Salı 13:54

Topluma önderlik yapan insanlar doğru sözleri bile söylerken kurdukları cümlelere dikkat etmelidirler. Erdoğan'ın "Gavur izmir" Hallaçoğlunun "Dinsiz CHP" sözlerinin maksatları ile Uygur'un sözlerinin maksatı aynıdır. Çarpıtılmıştır. Yazık; Ben bu provokatörleri ve bunlara malzeme verenleri kınıyorum. Ülkemize yazık ediyorlar....

Yorumu oyla      11      5  
Başkan sizin dönemi de biliyoruz. 13 Temmuz 2015 Pazartesi 20:39

Ben belediye çalısanıyım Sizin dönemi biliyorum. Lütfen bizi güldür meyin.

Yorumu oyla      12      8  
Bu adam 13 Temmuz 2015 Pazartesi 20:30

Gercektn ismail uygurun hizmetleri tartisilmaz

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! CHP'deki 'koalisyon zirvesi'nde neler yaşandı?
Koalisyon görüşmeleri bugün resmen başladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ilk ...
Demirtaş: 2.5 yıldır en gerilimli noktadayız!
HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, 'ateşkesin sona erdiği' yönündeki beyanlarla ...
CHP İzmir Milletvekili Davutoğlu’na Metiner’in tweetlerini sordu!
CHP İzmir Milletvekili Altıok, Başbakan Davutoğlu tarafından cevaplandırılmak ...
 
CHP’li Sındır 'büyük çöl' zirvesi için Almanya'da!
İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Birleşmiş Milletler Çölleşme ile ...
Güzelbahçe’nin hastane sorunu Meclis’e taşındı: Bakan’a 5 soru
CHP İzmir Milletvekili Bayır, Bakan Müezzinoğlu’na Güzelbahçe’nin yıllardır ...
Ve görüşmeler başlıyor: Türkiye saat 14.00’ü bekliyor
Türkiye'nin 7 Haziran seçim sonuçları ortaya çıktığı andan beri beklediği ...
 
Müezzinoğlu’ndan muhalefete: Bir cacık olmaz!
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 7 Haziran seçimlerinin ardından muhalefet ...
Erdoğan’ın iftarında ünlüler geçidi: Kimler katıldı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Huber Köşkü'nün bahçesinde sanatçılara ve sporculara iftar yemeği verdi.
AK Partili Sürekli Srebrenitsa'da soykırımı andı
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Srebrenitsa katliamının ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva