HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Ağustos 2022 Pazartesi - 11:59

Torbalı’da Börülce Festivali coşkusu

Torbalı Belediyesi, ilçenin önemli tarım ürünlerini ve kırsal merkezleri tanıtmaya devam ediyor. Bu kapsamda iki hafta önce Çapak Mahallesi’nde Bardacık İnciri festivali düzenleyen belediye dün de Karakızlar Mahallesi’nde börülce festivali düzenledi.

Torbalı’da Börülce Festivali coşkusu

Torbalı Belediyesi, ilçenin önemli tarım ürünlerini ve kırsal merkezleri tanıtmaya devam ediyor. Bu kapsamda iki haftaönce Çapak Mahallesi’nde Bardacık İnciri festivali düzenleyen belediye dün de Karakızlar Mahallesi’nde börülce festivali düzenledi.

Karakızlar’da yetişen ve köylünün önemli geçim kaynaklarından olan börülceyi ve doğası ile kendine hayran bırakan Karakızlar’ı tanıtmak amacıyla bu yıl 3’üncüsü gerçekleşen Börülce Festivali’ne Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Torbalı İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Murat Yener, Torbalı İlçe Jandarma Komutanı Emre Balci, eski CHP İzmir milletvekili Musa Çam, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve on binlerce kişi katıldı. Köyün içerisine kurulan yerli üretici tezgahlarında köylüler başta börülce olmak üzere, organik tarımsal ürünleri satıp ekonomilerine katkıda bulunurken, günün sonunda düzenlenen gösteri ve konserlerle de eğlenceye doydu. Köye Torbalı dışından da çok sayıda ziyaretçi akın etti. İZBAN’dan kalkan ücretsiz taşıma araçları ile festival alanına ulaşan vatandaşlar, Komedi Dans Üçlüsü’nün gösterisi ile kahkahaya boğulurken, TRT sanatçısı Ali Çakar ve Tuğçe Tayfur’un şarkıları ile de unutulmaz anlar yaşadı.

TUĞÇE TAYFUR’DAN TEŞEKKÜR
Bu yıl üçüncüsü gerçekleşen Börülce Festivali’ne katılım da oldukça yoğun oldu. Gün boyu etkinliklerin gerçekleştiği, alışverişlerin sürdüğü festivalin sonunda gerçekleşen konserler katılımcıları eğlendirdi. Ünlü sanatçı Tuğçe Tayfur birbirinden özel parçaları ile kah duygulanan kah da yerinde oturamayıp oynamaya başlayan katılımcılar, Karakızlar’da unutulmaz bir gün yaşamış oldu. Torbalı’ya ilk defa geldiğini, doğasına hayran kaldığını ve bu bölgede yetişen ürünler için bu festivallerin çok önemli yer tuttuğunu ifade eden ünlü sanatçı Tuğçe Tayfur, “Burada olmaktan ve festivalde sizlere şarkı söylemekten dolayı çok mutluyum. Belediye Başkanı Mithat Tekin’e üreticinin, köylünün ve sanatçının yanında olduğu için teşekkür ediyorum” dedi. Öte yandan konserde Torbalı’da yaşayan SMA hastası Azra Güngör de sahneye çıkarılarak devam eden yardım kampanyası için destek çağrısında bulunuldu. Ayrıca Torbalı Belediyesi tarafından Azra için özel bir stant yeri de ayrılırken, belediyenin gerçekleştireceği tüm etkinliklerde Azra için özel stantlar kurulacağı belirtildi.

BAŞKAN TEKİN’DEN KURTULUŞ ŞENLİKLERİNE DAVET

Gün boyu tezgahları gezip üreticilerle yakından ilgilenen ve yine katılımcıları karşılayan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, yoğun katılımın kendilerini sevindirdiğini belirterek, “Torbalı’da yetişen ürünlerimizi ve güzel köylerimizi tanıtmaya devam ediyoruz. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Köylü Milletin Efendisidir" sözünü kendimize ilke edindik. Bu ilke doğrultusunda emeğe, üretime, üreticiye sahip çıkarak düzenlediğimiz Karakızlar Börülce Festivalimizde üreticilerimizin alın terini tanıttık. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim.Önümüzdeki hafta kurtuluş şenliklerimiz gerçekleşecek. Dolu dolu bir program hazırladık. Tüm İzmir’i Kurtuluş Şenlikleri’mize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 
‘Kutlanmasın’ diyen Kahraman’a büyük öfke… 9 Eylül onurdur!
 
Menemen FK'dan mutlu başlangıç
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da 'devrim gibi' hamle!
İlçe sınırları içerisinde trafik akışını rahatlatmayı amaçlayan Karşıyaka ...
Sayıştay’a takılmıştı… O tahsis iptal edilecek
Gaziemir Belediyesi tarafından 3 yıllığına bedelsiz şekilde Kent Konseyi’ne ...
'Barış afişi' tartışması tam gaz! 'Ayrışma yaratmaya çalışıyorlar'
9 Eylül ile ilgili Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'barış' ...
 
Ödemiş'te coşku dolu Barbunya ve Fasulye Festivali
Üreticiye destek ürüne bereket anlayışıyla çalışmalarına devam eden Ödemiş ...
Başkan Sandal'dan Onur Mahallesi mesaisi... Talepleri tek tek not etti
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, belediye çalışmalarını yerinde ...
Naldöken pazar yeri için tarih verildi!
Bornova Belediyesi tarafından yapılan Naldöken Mahallesi kapalı pazar ...
 
İZBAN'da 12. yıl gururu
Ülkemizin havalimanı bağlantılı en büyük kent içi banliyö sistemi, ilk ...
Başkan Çerçioğlu'ndan 30 Ağustos mesajı
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın ...
Mecliste tartışmalara neden olmuştu... 'Yapılaşma Kıyı Kanunu öncesi'
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden AK Partili üyelerin şerhleri ile ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kent Üzerine: İzmir için yeni ufuklar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Konserve bamyadan zehirlendi suikast zannetti!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva