HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ocak 2024 Salı - 13:22

TİS krizle başladı... Büyükşehir masayı terk etti!

Bugün sabah saatlerinde gerçekleştirilen toplantı ile start alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU Genel Müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi arasındaki yaklaşık 7 bin memuru ilgilendiren toplu iş sözleşmesi süreci krizle başladı. Masada yaşanan gerginlik sonrası Büyükşehir kanadı masadan kalkarken, sendika sürece tepki gösterdi.

TİS krizle başladı... Büyükşehir masayı terk etti!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU Genel Müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi arasındaki yaklaşık 7 bin memuru ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri start aldı.

BÜYÜKŞEHİR MASAYI TERK ETTİ
Yeni yıl ile birlikte hız kazanan görüşmelerde ise flaş bir gelişme yaşandı. Bugün gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinin ilkinde masada yaşanan kriz sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi temsilcileri masayı terk etti.

SENDİKADAN ÇAĞRI
Yaşanan kriz sonrası açıklamalarda bulunan TÜM BEL-SEN İzmir 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu sürece tepki gösterirken,  masaya geri dönülmesi çağrısında bulundu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Tüm Bel-Sen İzmir 1 No.lu Şube olarak mevcut belediye başkanlarının görev süresi nedeniyle 2024 yılı ilk 3 ayını kapsayan ve 6114 emekçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin iş yerlerinden gelen dört bini aşan talep ile toplu sözleşme komisyonumuzca hazırlanan taslağımızı, İzmir Büyükşehir Belediyesi İdaresine 12.12.2023 tarihinde teslim ettik.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İdaresi tarafından 3 aylık dönem için 2023 yılı toplu sözleşmesinin aynı koşullarla devam etmesi yönünde bir görüş olduğunun tarafımıza bildirilmesi üzerine 28.12.2023 tarihinde Sn. Tunç SOYER ile yaptığımız görüşmede kazanımı olmayan bir toplu sözleşmenin imzalanmasının mümkün olmadığı sendikamızca ifade edilmiş ve tarafımıza görüşmelerin ivedilikle başlayacağı taahhüt edilmiştir.

09.01.2024 tarihinde saat 9:30’ta toplu sözleşmenin ilk görüşmesi için sendikamız ve işveren heyetinin hazır bulunduğu toplantıda toplu sözleşme sürecine ilişkin görüşümüz şube başkanımız tarafından ifade edildikten sonra; İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sn. Barış KARCI tarafından 3 aylık dönem için sözleşmenin aynı şekilde imzalanması görüşü tekraren ifade edilerek görüşme heyetindeki bir arkadaşımızın gülümsemesi gibi sudan bir sebep ile toplu sözleşme masası terk edilmiştir.

İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda emekçilerin gözünün kulağının toplu sözleşme görüşmelerinde olduğu bir dönemde toplu sözleşme masasının terk edilmesi ve emekçilerin taleplerinin görmezden gelinmesi tarafımızca kabul edilemez.

Gelinen noktada; emekçilerin iradesinin esas alınacağı toplu sözleşme masasının ivedilikle kurulması ve toplu sözleşme masası kurularak taleplerimizin karşılanmasına kadar geçecek süre içerisinde her türlü demokratik hakkımızı kullanacağımızı; pandemi dönemini de kapsayan 3 yılı aşkın bir süredir belediye hizmet binası dahi olmadan tüm zorluklara rağmen hizmet üretmeye devam eden belediye emekçileri başta olmak üzere tüm demokratik kamuoyuna ilan ediyoruz.”

 
İzmir'de yasa dışı silah ticaretine darbe!
 
Kaf-Kaf'ta Erdem tamam!
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet 12 Ocak 2024 Cuma 17:19

Ne yapalım maaşı beğenmeyen istifa etsin

Yorumu oyla      2      1  
MERT 11 Ocak 2024 Perşembe 00:20

BELEDİYENİN MEMURLARINA BAK BURADA YAZIP VAKİT KAYBEDECEĞİNİZE İŞİNİZE BAKIN DİCEM AMA İŞİNİZ YOK. BOŞ AYLAKÇILIK VALLA GÜZEL BİRTANEDE BEN BU MAAŞI BEĞENMİYORUM İSTİFA EDİP ÖZEL SEKTÖRÜ TERCİH ETSİN.SANKİ HEPSİ HAKETMİŞ ALINTERİYLE MEMUR OLMUŞ HEPİNİZ TORPİLLE MEMUR OLDUNUZ ŞİMDİDE YEDİĞİNİZ KABI BEĞENMİYORSUNUZ.BİLYORUM İŞTEN ÇIKARTILMA DİYE BİR KORKUNUZ YOK O YÜZDEN İSTEYİN İSTEYEBİLDİĞİNİZ KADAR İZMİRLİ SİZEDE BAKAR.

Yorumu oyla      2      1  
Mehmet Ali 10 Ocak 2024 Çarşamba 09:22

Tunç başkanı temsil etmesi gereken makamı meşgul eden bu adamın izmire de belediyeye de zerre katkısı olmadığı gibi Tunç başkanın kendisine de oldukça zarar veren bir şahıs.Adamın herkesle problemi var öfke kontrolü olmayan kibir abidesi egolu bu kişiden bu kurumun acilen kurtulması gerekiyor.Toplantıda hükümet temsilcisi ağzıyla konuştuğu yetmiyor bir de yorumlara trollerini de salıyor.Ata,Övünç gibi maşaları da aynı onun yolunda gidiyor.Başkanı seçtirmemek için muazzam bir çaba gösteriyorlar başkanı başarısızlığa sürüklediler göreve geldiklerinden beri.Rezalet düpedüz rezalet.Belediye tarihi böyle kötü bir bürokrat görmemiştir bu ve bunun has adamlarından acilen başkanın kurtulması gerekiyor.Hiçbir işten anlamaz paradan anlıyordu güya mali durum ortada daha ne oturuyorsun orada insanda biraz utanma olur

Yorumu oyla      9      11  
şamil 9 Ocak 2024 Salı 23:12

Barış Ahsen Övünç Gökçe Ata Lütfi.... bu adamlar aynı b soyu bir kurtulup gitsek ya

Yorumu oyla      11      10  
İ.B.B ÇALIŞANI 9 Ocak 2024 Salı 22:38

Barış Karcı Genel sekreterliği hak etmeyen kibir abidesi bir bürokrat zaten.Memura altın tepside yemek versen yine kusur bulur sorun çıkartır diyen nerden geldiğini unutan birisidir.Aynı şartlar devam etsin diye teklif verince sendika görevlisi arkadaş tebessüm edip gülümsemiş sadece.Barış karcıda masadan kalkıyor.Bu kadar amatör biri İzmir için Belediye için ne gibi bir faydası olabilir.Tunç Soyer bu kadar Tevazu gösterirken bir bürokratının seçim zamanınında bu kadar lakayıt davranması ne kadar doğrudur.Yeni dönemde Tunç Başkanla yada Başka aday kim olur kazanırsa umarım barış karcı yeni yönetimde olmaz.Belediye ve İzmire hiçbir katkısı olmamış bir bürokrat

Yorumu oyla      17      9  
eshot calışanı 9 Ocak 2024 Salı 20:13

BİR İZELMAN CALIŞANI VE DİSK SENDİKASI ÜYESİ OLARAK BU DÖNEM BİZLERİ HAK KAYBINA UĞRATAN TUNÇ BAŞKANA VE SENDİKAYA HAKKIM HELAL DEĞİL. İZENERJİ YE DÜN BAŞLAYAN PERSONEL KADAR 25 YIL EMEK VERMİŞ BİR EMEKÇİNİN DEGERİ HAKEDİŞLERİ SÜREKLİ HAKSIZLIKLA SONUÇLANDI. GIDA YARDIMLARI HANGİ MARKETTEN ALINACAK DİYE SORSAM YİNE BELLİ DEĞİL DER SENDİKA YÖNETİMİ.

Yorumu oyla      6      5  
İzelman 9 Ocak 2024 Salı 20:05

Biz izelman çalışanları toplu iş sözleşmesi sonrasında hiç bir alacağımızı gününde alamadık, her bir kuruşumuz sürekli değer kaybına uğradı. Geçen Aralık ayında 12 ay sonunda gıda fişlerini alabildik. Ben sorunu DİSK Sendikasına bağlıyorum DİSK in görevi sadece işçiden aidat almak imiş, bizim Tunç soyer''in döneminde hiç alacaklarımız değersizleşmedi. DİSK yöntemi dünya kadar eş dost unu belediye bünyesinde işe aldırdığı için izelman işçileri için elleri kolları seyretmistir adaletsizliği ! izenerji karşısında son derece mağdur edilen eshot şoförleri olarak Tunç Soyer''i tekrar şahsım adına söyleyim asla destek olmayacağımı bildiririm..

Yorumu oyla      9      5  
9 Ocak 2024 Salı 18:01

Hepsini işten çıkarın.

Yorumu oyla      10      13  
Yerel 9 Ocak 2024 Salı 17:10

İkinci dönemde o koltuk sallantıda diyen veya başkalarına şirin görünmeye çalışan bürokratların hepsinin listesi hazırlanıyor. seçimden sonra bunların tamamının defteri dürülecek hiç merak etmeyin.

Yorumu oyla      7      5  
Bülent 9 Ocak 2024 Salı 17:02

Bu arkadaşların maaşları ne kadar acaba yaptıkları işe göre.birde toplumda asgari ücretle geçinmeye çalışanlar var.istifa ederlerse hemen talibim isllerine.

Yorumu oyla      7      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama'da Unesco Alan Başkanlığı’nın internet sitesi kuruldu
Türkiye’nin 13.’sü, İzmir’in ilk Dünya Miras Alanı Bergama Çok Katmanlı ...
Çiğli'den iklim değişikliğiyle mücadelede önemli hamle!
Avrupa İklim Paktı Türkiye Büyükelçisi ve Çiğli Belediye Başkanı Utku ...
Aliağa’da otogar sorunu tarihe karışıyor!
Aliağa Belediyesi, kentin önemli ihtiyaçlarından biri olan otobüs terminali ...
 
Esnaf odasından yerel yönetimlere tepki: Belediyecilik yapsınlar, lokantacılık değil!
Buca ve Bayraklı belediyelerinin, öğrencilerin yanı sına dar gelirli vatandaşlara ...
Selçuk'tan altyapı yatırımı!
Selçuk Cumhuriyet Mahallesi'ne gerçekleştirilen büyük ölçekli altyapı ...
Karşıyaka’nın kritik planlarında revizyon!
Odalar tarafından yargıya taşınan Karşıyaka’nın Cumhuriyet Mahallesi planları ...
 
Karşıyaka'da 1 yıl sporla geçti
Sporun ve sporcuların destekçisi Karşıyaka Belediyesi; düzenlediği onlarca ...
İZSU gaza bastı... Kanallarda yoğun mesai!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, etkili yağışlarda oluşabilecek ...
Konak'ta 8 yıllık kriz bitti!
Konak'taki Jandarma Komutanlığı'nın bulunduğu alan 8 yılın sonunda Konak ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva