HABERLER>GÜNCEL
26 Temmuz 2020 Pazar - 22:43

THK kurban derisi için ücretsiz tuz dağıtacak

Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşcı, kurban kesiminin ardından hemen tuzlanması gereken derilerin zayi olmaması için bu sene kesim alanlarında vatandaşlara ücretsiz tuz dağıtımı yapacaklarını bildirdi.

THK kurban derisi için ücretsiz tuz dağıtacak

Aşcı yaptığı açıklama, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dönemine denk gelen Kurban Bayramı'nın güzel geçirilmesi dileğinde bulunarak, bu süreçte sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına uyulmasının önem taşıdığını söyledi.

 

AA'da yer alan habere göre, THK'nin geleneksel gelirlerinden biri olan kurban derisi bağışının uzun yıllar kurumun tekelinde olduğunu ancak daha sonra bu durumun sona erdiğini anımsatan Aşcı, söz konusu kararı desteklediğini, bağışın gönüllü olması gerektiğini bildirdi.

Aşcı, insanların bağışlarını, gönüllerinde hiçbir şüphe olmadan yapmaları gerektiğine işaret ederek, "O tekel kalktı ama yine vatandaşlarımız kurban derilerini kurumumuza bağışlıyorlar. Vatandaşlara ulaşıp, kurban derilerinin zayi olmadan toplanması için arkadaşlarımızla uzun bir çalışma yaptık. Kurban derilerinin THK'ye verilip verilmemesi önemli değil, kurbanın usulünce kesilmesi ve derilerinin gecikmeden tuzlanması lazım." dedi.

 

 

Kurban derisinin zamanında tuzlanmasının, ekonomik değerini kaybetmemesi için çok önemli olduğunu vurgulayan Aşcı, şöyle konuştu:

"Kurban derilerinin zayi olmaması için bu sene kurban kesim alanlarında tuz tedariki yaparak ücretsiz dağıtacağız. Vatandaşlarımız THK yetkililerinden tuzları alabilirler. Kurban bağışında vatandaşlarımız bizi tercih ederlerse memnun oluruz."

Kurban derilerinin hemen tuzlanması gerektiğine dikkati çeken Aşcı, THK olarak bağışlanan derileri ihaleyle satışa çıkardıklarını, deri alan aracıların tuz temin etmekle mükellef olduklarını, vatandaşlara dağıtılacak tuzların da aracılardan sağlanacağını dile getirdi.

"ÇAĞRI MERKEZİ KURULDU"
Aşcı, Kurban Bayramı süresince vatandaşları bilgilendirmek üzere çağrı merkezi kurdukları bilgisini vererek şunları kaydetti:

"Başkanlıkta kurduğumuz çağrı merkezimize vatandaşlarımız, sorunlarını, kurbanla ilgili istedikleri konuları danışabilecekler. 387 şubemiz, Genel Başkanlıkta bir arkadaşımızla irtibat halinde olacak. Yaşanan sıkıntılara hep birlikte çözüm bulmaya çalışacağız. 444 08 45 numaralı merkezimizin arife günü başlayacak hizmeti, Kurban Bayramı'nın son günü akşamına kadar sürecek. Vatandaşlarımız, ayrıca kurumun internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden de bizimle rahatlıkla ve kolayca irtibata geçebilirler."

İyi korunamayan derilere "hamlak deri" denildiğini belirten Aşcı, "Maalesef toplanan derilerin bir kısmı iyi tuzlanmadığı ve muhafaza edilmediği için hamlak deri haline geliyor ve doğrudan çöpe atılıyor yani ziyan ediliyor. Bunların ziyan olmadan ekonomiye kazandırılması gerekir." ifadelerini kullandı.

Aşcı, söz konusu derilerin ekonomiye kazandırılmadığı gibi kurt ve mikrop yuvası haline geldikleri için çevreye de zararlı olduğuna dikkati çekti. (AA)

 
"ABD-Yunanistan tatbikatı olmayacak"
 
Turgutluspor 2. Lig'de!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bağcılar'da 'koronaya selam partiye devam'
İstanbul Bağcılar'da zaman zaman bir araya gelen gençler koronavirüs tedbirlerini ...
Aileyi yıkan olay: Otomobilde oyun faciayla bitti
Trabzon'da otomobilde oynayan 8 yaşındaki çocuk el frenini indirince 5 ...
Ayasofya'nın eserlerinin sergileneceği adres belli oldu
Sultanahmet'te bulunan İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binası, ...
 
Salgında günün bilançosu: 17 vefat, 927 yeni vaka
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 26 Temmuz 2020 günlük corona virüs tablosunu ...
Rip akıntısına kapılan çocuk yaşamını yitirdi
Sakarya’nın Karasu ilçesinde denize giren Esra Kürekçi (13), rip akıntısına ...
Bakan Pakdemirli: Tüm yangınlar kontrol altında
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklama ile çıkan 12 yangının ...
 
Tire'de kaza yapmışlardı: İtfaiye eri hayata tutunamadı
İzmir’in Tire ilçesinde, geçen 14 Temmuz’da makilik alanda çıkan orman ...
Çanakkale'de 5 ayrı noktada yangın
Çanakkale'de 5 farklı noktada aynı anda çıkan orman yangınları kontrol ...
Milli Eğitim Bakanı'nda 'okullar açılacak' paylaşımı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların gerekli hazırlıklar yapılarak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva