HABERLER>GÜNCEL
15 Ağustos 2015 Cumartesi - 18:50

TGF Yönetiminden İzmir zirvesi!

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) yönetimi, İzmir'de toplandı. TGF yönetimi, son günlerde artan terör olaylarını kaygıyla karşıladıklarını belirterek, bu konuda sorumluluk sahibi herkesi göreve çağırdı. Yönetim kurulu, BYEGM tarafından 17-18 Ağustos'ta yapılacak olan Basın Kartları Komisyonu Toplantısı'nın 'yoğun başvuru' gerekçesiyle ertelenmesini bir hak gaspı olarak değerlendirdi.

TGF Yönetiminden İzmir zirvesi!

Türkiye Gazeteciler Federasyonu yönetim kurulu üyeleri, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliğinde İzmir'de bir araya geldi. TGF Genel Başkan Vekili Yılmaz Karaca başkanlığında toplanan yönetim kurulu, ülkede son dönemlerde yaşanan terör olaylarını ve mesleki konuları ele aldı. TGF Yönetim Kurulu, Suruç'ta meydana gelen patlamanın ardından 38 güvenlik görevlisi ve askerin şehit edilmesi, 48 yurttaşımızın da yaşamını yitirmesini üzüntü ve kaygı verici bir olay olarak değerlendirildi.
 
TGF Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Genel Başkan Vekili Yılmaz Karaca, “Karanlık eller bir kez daha ülkemiz üzerinde oyun oynamaktadır. Yüzlerce yıldır devam eden Türk-Kürt kardeşliği üzerine oynanan bu oyunlara en sert tepkiyi yine halkımız verecektir. Bu oyunlar birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır" dedi.
 
Karaca, yaşanan olayları takip eden gazetecilere yönelik şiddet ve tehditleri de eleştirdi.
 
TGF Genel Başkan Vekili Yılmaz Karaca, en son Aralık 2014 tarihinde toplanan Basın Kartları Komisyonu Toplantısı'nın tarihinde hiç olmadığı kadar geciktirilmesini ve 8 ay sonra belirlenen tarihin de “yoğun başvuru" gerekçesiyle ertelenmesini hak gaspı olduğunu söyledi. Karaca, şöyle dedi: “Basın Kartları Komisyonu Türkiye'deki tüm medya çalışanlarını yakından ilgilendiren kararlara imza atan bir oluşumdur. En son Aralık ayında yapılan toplantının ardından 8 ay geçmesine karşın, 17 Ağustos olarak belirlenen toplantı anlaşılması kabul edilemeyen bir gerekçeyle ertelenmiştir. Bu süre içerisinde basın kartı süresini tamamlayan ve bekleyen meslektaşlarımızın hakları gasp edilmektedir. Bu gasp, hukuki olduğu kadar kişisel hak mağduriyetleri de yaratmaktadır. Bir önceki toplantıda alınan kararların da BYEGM Genel Müdürü tarafından onaylanmaması Türkiye'de bugüne kadar, bu konuda eşi benzeri bulunmayan bir olaya neden olunmuştur. Komisyonun bir an önce toplanması mağduriyetlerin giderilmesi ve hak sahiplerine basın kartlarının verilmesi gerekmektedir" dedi.
 
Karaca, Basın İlan Kurumu'nun, Berkin Elvan soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz'ın adliyedeki odasında rehin alındığına ilişkin fotoğrafları yayınlayan 39 gazeteye 'terör örgütü propagandası' yapıldığı gerekçesiyle 1 ila 12 gün arasında ilan kesme cezasına da tepki gösterdi, “Basın İlan Kurumu'nun görevleri yasayla belirlenmiştir ve bunların arasında münderecat veya yayınlanan haber ya da fotoğraf nedeniyle ceza kesilmesi bulunmamaktadır. Yayımlanan haber, yazı, yorum, değerlendirme veya fotoğrafların niteliği ise asla BİK'in cezalandırma kriterleri arasında değildir. Mevcut basın yasası, ceza yasası veya ilgili diğer kanunlar, bu yayımlardan ötürü cezayı gerektiren şartlar oluştuysa gerekli yaptırımları zaten fazlasıyla içermektedir. Bunların dışında bir de BİK'in, kendini savcı veya hakim yerine koyup adalet dağıtma gibi bir ekstra görevi yoktur, asla da olamaz. BİK yetkilileri 39 gazeteye verilen 1 ila 12 gün arasında verdikleri ilan kesme cezasını derhal geri çekerek bu vahim yanlıştan dönmelidir" dedi. (dha)

 
Erdoğan: Halkımın verdiği yetkiyi kullanırım
 
Aydın’da AK Parti’yi sarsan ölüm!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk’taki Meryem Ana ayininde barış çağrısı
Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi’ne birçok bileşenle giren Selçuk bu ...
Flaş! Kara haber Bingöl’den: 3 şehit, 6 yaralı
Dün akşam Dağlıca'da 3 askerin şehit edilmesi haberinin ardından bugün ...
İzmir’de büyük endişe: Kaybolan eşi PKK’ya mı gitti?
İzmir'de bir fabrikada işe başlayacağını söyleyip evden ayrılan Suat Küçükdemir, ...
 
Silopi’de yine bomba yüklü araç alarmı
Şırnak’ın Silopi İlçesi Başverimli Beldesi’ne park edildikten sonra çevrede ...
Yüksekova’da şehit olan 3 askere veda…
Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Dağlıca bölgesinde arazi arama tarama ...
Ege’de korsanlık başladı!
Son iki hafta içinde Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan mültecilerin ...
 
İstanbul’da 13 ilçede 23 adrese eşzamanlı baskın!
İstanbul'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik ...
İzmir’deki huzurevi yangınından bir kara haber daha
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi'nde, ...
İzmir’deki fabrikada korkutan yangın: 1 yaralı
İzmir’in Çiğli İlçesi'nde, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde ambalaj ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva