HABERLER>GÜNCEL
2 Eylül 2011 Cuma - 12:51

Tartışmalı doktor üniversiteden atıldı

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Yönetim Kurulu, skandallara imza atan doktorun işine son verdi.

Tartışmalı doktor üniversiteden atıldı

Fatih Yapar/Egedesonsöz/Özel - Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimleri Bölümü Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Hüseyin Mehmet Kurtulmuş’un görevine son verildi. Hacettepe Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra 2004 yılından bu yana Ege Üniversitesi bünyesinde çalışan Dr. Kurtulmuş, doktorluktan çok tartışmalı konular ile gündeme geldi. Daha önce intihal suçlaması nedeniyle kınama cezası alan, iki yıl kademe ilerleme cezasına çarptırılan Kurtulmuş’un bu kez bileti kesildi. Fakülte yönetimi, üniversiteyi kötü olaylarla karşı karşıya bıraktığı ve meslek kurallarını hiçe saydığı gerekçesiyle Kurtulmuş’un işine son verdi.
 
ORTAK MUAYENEHANE AÇTI
Dr. Kurtulmuş, Üniversite Diş Hekimliği Fakültesi’nde görev yaparken aynı zamanda Diş Hekimi Olcay Dilber Aldemir ile birlikte ortak yer açtı. Fakülte yönetiminde izin almayan ve burayla ilişiğini kesmeyen Kurtulmuş’un bir de vergi mükellefi olduğu belirlendi. Diş Hekimliği Fakültesi’nin İzmir Vergi Dairesi’ne başvurması üzerine muayenehaneye giden Denetim Grup Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Kurtulmuş’un ‘odaşık düzen’ (aynı yerde iki kişinin çalışması) şeklinde hizmet verdiğini tespit etti. Bunun üzerine üniversite yönetimi Kurtulmuş’a iki yıl süre ile kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını verdi.
 
İHTİHAL SUÇLAMASI
Öte yandan Dr. Kurtulmuş daha önce de intihal suçlamasıyla gündeme gelmişti. Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Engin Aras Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği bir şikayet dilekçesinde tüm haklarının kendisine ait olduğunu iddia ettiği bir hastanın tedavi fotoğraflarını, aynı anabilim dalında görev yapan Dr. Kurtulmuş ile beraberindeki hocaların izinsiz aldıklarını öne sürmüştü. Şikayetçi Prof. Çocuk hasta Merve Yaprak’a katılan ve Türk Prostodonti ve İmplantoloji Derneği (TPİD) dergisinde yayınlanan çalışmanın diğer hocalar tarafından alındığını dile getirmişti. Üniversite dışına taşan ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) gündemine de gelen olay tartışma yaratmıştı. YÖK, Dr. Kurtulmuş’a, Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elamanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği’nin 6. maddesinde yer alan “Hizmet dışında, resmi sıfatın gerektirdiği itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunduğu” gerekçesiyle ‘kınama’ cezası verdi. Karar ise YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Ömer Demir’in imzasıyla üniversite yönetimine gönderildi.
 
MANİSALI KÖYLÜ DE MAĞDUR
Dr. Kurtulmuş’un mağdur ettiği kişiler arasında Manisalı çiftçi İsmet Karadağ da bulunuyor. Yakalandığı malign melanom adlı cilt kanseri hastalığı nedeniyle Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde üst çenesi ve burnu alınmak zorunda kalan çiftçi Karadağ, doktorların tavsiyesi üzerine İzmir’e geldi. Alınan hastalıklı yerlerin yerine konulacak protezler konusunda isim yapmış Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne gelen Karadağ burada, Dr. Kurtulmuş ile tanıştı. Kurtulmuş’un özel muayenehanede işlem yapmak istemesi teklifini kabul eden Karadağ, masraflar için traktörünü bile satmak zorunda kaldı. Üniversitede sağlık güvencesi kapsamında tedavisi yapılmak yerine özel muayenehaneye götürülen Manisalı çiftçi yaklaşık 14 bin TL’sinden oldu. Fakülte yönetimi Manisalı çiftçinin şikayeti üzerine başlattığı soruşturmayı da göz önünde bulundurdu. Dosya, karar toplantısında gündeme alındı.
 
İŞİNE SON VERİLDİ
Doktorluğun dışında birçok çarpık yapılanma ve soruşturma ile gündeme gelen Dr. Hüseyin Kurtulmuş ile ilgili karar verildi. Yaşanan tüm olayları değerlendiren Diş Hekimliği Fakültesi Yönetim Kurulu, iki yılda bir yenilenen sözleşmeyi bu yıl yenilemeyerek işine son verdi. Daha önce yapılan sözleşmeyi de fesheden fakülte yönetimi dosyayı Başkanlığını Üniversite Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın yaptığı üniversite yönetim kuruluna gönderdi. Fakültenin aldığı ihraç kararı üniversite yönetimi tarafından da onaylanırsa doktorun üniversiteyle olan tüm ilişkisi kesilecek.
 
İZİN VERMEYİZ
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin uluslararası camiada çok saygın bir kuruluş olduğunu dile getiren Dekan Prof. Dr. Celal Artunç, bu gibi olaylara asla izin vermeyeceklerini dile getirdi. Fakülte yönetimi olarak gerekeni yaptıklarını dile getiren Artunç, “Bundan sonrası üniversite yönetimine kalıyor. Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde yüzlerce öğrenci eğitim görüyor. Bilim ve ileriye dönük çalışmalarla gündeme gelmesi gereken bir yerin adını kimse karalayamaz. Bizler yönetim olarak, öğrencilerimize bilimi anlatırken aynı zamanda yaşamlarında ahlak ve erdemi de ön planda tutmalarını hep söylüyoruz. Tüm bunları yaparken kendisiyle çelişen bir yapı müdahale ederiz. Fakültemizde hizmet veren arkadaşımız da bizim standartlarımızı yakalayamadı. Biz de gerekeni yaptık” dedi. Artunç ayrıca adı bilimsel çalışmalar dışında istenmeyen olaylarla gündeme gelen bir kişiyle birlikte çalışamayacaklarını da sözlerine ekledi.
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmet şen 3 Eylül 2011 Cumartesi 19:27

Acaba haber edilen herşeyin tamamen doğru olduğundan eminmiyiz. Şuan ülemizde yoğun bir şekilde gündemi meşgul eden ve en çokda eğitim düzeyini yüksek kabul ettiğimiz insanlarca ne yazıkki daha çok uygulanmakta olan MOBİNG ile karşı karşıya kalınmış olunabilirmi ki??? Keşke bir de şüpheli hekimin görüşüne yerverilseydi. Tek taraflı ve yanlı buluyorum. itimat edip güvenmiyorum. En kötüsüde en çok güven duyulması gereken merci olan fakülte dekanı tarafından yapılıyor olmasını esefle kınıyorum

Yorumu oyla      13      6  
gülşen örenel 3 Eylül 2011 Cumartesi 15:14

kokuşmuşluk her alanda ve eğitimede bakmıyor ne yazıkki her kurumun içinde bula bilirsiniz güzel ülkemin çirkin yanlarından bir örnek ama çoğaltabilinir bir örnek nyazıkki

Yorumu oyla      12      6  
asım korkut 3 Eylül 2011 Cumartesi 11:05

fakülteden atılması yetmez.yaptığı şeyler suç.aynı zamanda yargılanıp ceza almalı.ceza soruşturması açılmamışsa bu haber ihbar kabul edilsin.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Füze kalkanı Türkiye'ye
NATO'nun füze kalkanı sistemi radarının Türkiye'ye kurulması planlanıyor.
“İzmir için, İzmirliler için çalışmaya devam”
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan “İzmir sevgisi, ölçülemeyecek kadar ...
Sadece yaz boyunca 'dost' olmayın
Çeşme’de yaz tatilini geçirenlerin evlerine dönerken kedi ya da köpeklerini ...
 
THY uçağı pistten çıktı
Türk Hava Yolları’nın bugün İstanbul- Bombay seferini yapan yolcu uçağı ...
Kadıköy savaş alanı gibi
Kadıköy’de 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle BDP’nin öncülüğünde düzenlenen ...
Arı soktu acile 10 metre kala öldü
Gaziemir’de astım rahatsızlığı bulunan Bekir Sarıtaş arı sokunca fenalaştı, ...
 
İzmir'de 7 bin 360 kişiye 'kabahat' cezası
İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kabahatler Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle, ...
Otokent internet satışlarından dertli
İzmir'in ikinci el otomobil merkezi Otokent'in Yönetim Kurulu Başkanı ...
Kendilerini izlediler şok yaşadılar
Bayraklı’da bir akaryakıt istasyonu sahibini koruyan emekli polis memuru ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva