HABERLER>GÜNCEL
8 Kasım 2022 Salı - 17:10

Tartışmalara neden olmuştu… 'Roman Köyü’ne mühürleme!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun tartışmalara neden olan Selçuk’taki 'Roman Köy'deki inşaat çalışmaları Belediye tarafından mühürlendiği öğrenildi. Öte yandan Cumhur İttifakı’nın Selçuk Belediyesi Meclis üyeleri belediyeye verdikleri dilekçede bölgedeki yapılaşma ile ilgili imar izni verilmediğini hatırlattı ve inşaatların yasal olma ihtimalinin olmadığını dile getirdiler.

Tartışmalara neden olmuştu…  Roman Köyü’ne mühürleme!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Özcan Purçu'nun Selçuk'un Belevi Mahallesi'nde bulunan 25 dönümlük arazisini, bölgede çadırlarda yaşayan Roman vatandaşlar için konut yapılması amacıyla bağışlaması tartışmalara neden olmuştu. Purçu’nun söz konusu arazilere köylülerden satın aldıktan Aydın’dan getirdiği akrabalarını bu bölgedeki çadırlara yerleştirdiği ileri sürülmüştü.

Özcan Purçu, alanla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan “kamu yararı” kararı aldırmıştı. 1/25 binlik ve 1/100 binlik planlarda ‘tarım alanı’ olan araziyle ilgili alınan kamu yararı kararı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmişti. Büyükşehir Meclisi, üst ölçek planda tarım alanı olarak belirlenen alanla ilgili son kararın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı verilmesi istenmişti. Ancak parselle ilgili henüz bir yeni bir gelişme yaşanmadı.

KONUTLAR YÜKSELİYOR
Ancak bölgeye dair henüz imar planları yayımlanmamışken parsellerde inşaat çalışmalarının başladığı görüldü. Alanda çok sayıda yapının temelinin atıldığı, kolonlarının yükseldiği ve tuğlalarının örüldüğü belirlendi. 100 konut dikilmesi planlanıyordu.

Edinilen bilgilere göre bölgede yapılan devam eden inşaat çalışmalarının bugün Selçuk Belediyesi görevlileri tarafından mühürlendi.



CUMHUR İTTİFAKI’NDAN DİLEKÇE
Roman Köy’de çalışmalar sürerken Selçuk Belediyesi’nin AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri Hakan Bayraklı, Sema Yeşilçimen, Sıdık Demircan, Burhan Öznur ve İbrahim Gökçe belediyeye dilekçe vererek çalışmalar hakkında bilgi verilmesini istedi.

Dilekçede bölgede devam inşaat çalışmaları ile ilgili çok sayıda vatandaşlardan ihbar telefonu aldıklarını belirten meclis üyeleri bölgeye gittiklerinde ise bir konutun tamamlandığını ve diğerlerinin ise devam ettiğini dile getirdiler.

Selçuk Belediyesi’nin bölgedeki yapılaşma ile ilgili imar izni vermediğinin belirtildiği dilekçede inşaatların yasal izninin olma ihtimalinin olmadığını ifade ettiler.  Dilekçede belediyenin devam eden inşaatlarla ilgili ne tür işlem yapıldığı da soruldu.

Söz konusu dilekçe şu şekilde:

İlçemiz Belevi Mahallesi, Cibe mevkiinde mülkiyetinin bir kısmı CHP Milletvekili Özcan Purcu'ya ait tarımsal alanda roman vatandaşlar için konut yapacağını beyan etmişti. Bu alanla ilgili öncelikle 100.000’lik, 25000’lik, 5000’lik ve en son olarak 1000’lik plan yapılması gerektiği için alana belediyenizce imar izni verilmemişti. Hatta buradaki çadırlar belediyenizce mühürlenmişti. Selçuk halkının tamamının hassasiyeti bu konuda devam etmektedir.

Dün bizleri bu yerle ilgili onlarca vatandaşımız telefonla aradı. Cumhur İttifakı meclis üyeleri olarak gittiğimizde biri bitmiş, diğerleri hızla devam eden onlarca inşaatı gördük,

Bildiğimiz kadarıyla bu inşaatların yasal izni olma ihtimali yoktur.

O halde, devam eden bu inşaatlarla belediyemizce ne tür bir işlem yapıldı?

İşlem yapılmadıysa, oradaki kişilerin tarafımıza beyan ettikleri gibi büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer 'den malzeme destekli bu kaçak yapıların akıbeti ne olacaktır?

Tarafımıza bilgi verilmesini arz ve rica ederiz.

ARKEOLOJİK YAPILAR VAR
Öte yandan arazide  İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün kararıyla tescillenmiş bir manastır, bir değirmen su yolu, bir su yolu duvarı da yer alıyor.

KILIÇDAROĞLU TALİMAT VERMİŞTİ!
Roman Köy projesinin CHP’li Özcan Purçu ile Selçuk Belediye Başkanı CHP’li Filiz Ceritoğlu Sengel’in arasını açtığı da ileri sürülmüştü. İzmir Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Belevi konusu için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İlçe Başkanı Mehmet Karanfil ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü. CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun da katıldığı toplantıda Belevi konusu masaya yatırılmıştı. Kılıçdaroğlu, söz konusu çadırların bulundukları bölgeden kaldırılarak, yasalar çerçevesinde ne gerekiyorsa yapılması talimatını verilmişti.

 

 
Kütahya'da zehir tacirleri tutuklandı!
 
İzmir'de bilim ve inovasyon festivali başlıyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selçuklu 8 Kasım 2022 Salı 21:37

Baştan yapılması gereken işlemler nihayet şimdi yasal çerçevede mühürlemiştir,inşallah göstermelik değildir, buranın yolu büyük şehir belediyesi tarafından hızlı şekilde yapıldı, Selçuk mahalle yolları çukurları üç senedir duruyor,bir ara çukurlara çiçekler dikildi,köy yolları keza öyle,yeni bir köy yapılıyor üstelik bu konutlarda yaşayacaklar başka illerden gelenler kalacaktır ve oy dahi kullanmayacaktır,lütfen kamu hizmetleri kişiye yönelik nasıl olur? Sayın Purcu,Söke lidir orada bir köy kursun yedi sülâlesi ile yaşayabilir,iki dönem kontenjan milletvekili olan bir vekil yeter artık izmir 'de milletvekili olacak aday yok mu?...

Yorumu oyla      8      3  
güllü 8 Kasım 2022 Salı 17:58

Menderes pirentepeye bakın sefalet içindeyiz, şimdi yanımızda olmayan seçim zamanı hiç olmasın.....

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni doğan bebeği beşinci kattan attılar!
Antalya'nın Alanya ilçesinde 5 katlı binanın girişinde poşet içerisine ...
Ege Üniversitesi'ndeki patlama... Akademisyen ölüm pençesinde!
Ege Üniversitesi Biyokütle Enerji Sistemleri ve Teknolojileri Uygulama ...
Önce itiraz, sonra mahkeme... Buca Cezaevi Planı'na karşı direniş başlıyor!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü’ne gelerek Buca ...
 
İzmir'in atık su raporunda dikkat çeken 'OSB' detayı... 4'lü tehlike!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği’nin raporunda İzmir’de 12 organize ...
Sonunda deniz küstü... Karaburun'un isyanı!
İzmir’in Karaburun ilçesinde sahil bandında deniz mercimekleri görüldü. ...
Taksi şoföründen kadın müşterisine dayak
Esenyurt'ta taksi şoförü tartıştığı kadın yolcuyu yol ortasında darbetti. ...
 
Korkunç kazada ölenlerin kimlikleri belli oldu
Ağrı'nın Tutak ilçesinde yolcu otobüsünün TIR ve yan yatan şeker pancarı ...
Zehir tacirlerine operasyon: 25 gözaltı
Samsun'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 25 şüpheli gözaltına alındı.
Rezidanstaki işkencede tüyler ürperten sözler!
Konya'da rezidansta işkenceye uğrayan genç kızı kaçıran sanıklar dün tekrar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva