HABERLER>POLİTİKA
3 Ocak 2022 Pazartesi - 13:40

Tartışmalara AK Partili Kaya da katıldı: Soyer'in neyini dinleyeceğiz?

Türkiye'de son dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Parti arasında yaşanan 'dinleniyoruz' tartışmaları AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'da dahil oldu. İzmir'den örnek vererek dinlenmenin mümkün olmadığını belirten Kaya, "Neyini dinleyeceğiz? Soyer bir iş mi yapıyor? Bir dediği diğerini tutmayan birisi. Size geliyor ayrı bir şey diyor, FOX'a çıkıyor ayrı bir şey diyor. Niye böyle bir şey olsun? Hukuk dışı zaten bu" dedi.

Tartışmalara AK Partili Kaya da katıldı: Soyer in neyini dinleyeceğiz?

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi üst kurmayları tarafından son dönemlerde sıkça dile getirilen ve son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dile getirdiği "Belediye başkanlarımız dinleniyor" iddiaları sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan CHP Lideri'ne yanıt gelmişti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Soylu, "Kılıçdaroğlu, geçen yıl Aralık ayında, 'Ben ve ailem dinleniyor' diyerek aynı iftiraları attı. Kendisini daha önce de yargıya davet ettik. Giden yok. Şimdi de 'Belediye başkanları dinleniyor' şeklinde iftira atıyor. Kendisi HDP ile kol kola girip, eşbaşkanları ile şen şakrak fotoğraf çektirince hem huyundan hem suyundan kapmış. Biz, Kılıçdaroğlu'nun yaptığı gibi kaçak güreş yapmıyoruz ve savcılığa, devletimize iftira atan, HDP/PKK ile yanındakilerinin oyuncağı olan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz" diyerek yanıt vermişti.

Açıklamalar sonrası Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı üyeleri arasında gerilimler yaşanırken, yaşanan tartışmalara AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'da dahil oldu.

SOYER'İN NEYİNİ DİNLEYECEĞİZ?
CHP'li isimlerin 'dinleniyoruz' eleştirilerine İzmir üzerinden yanıt veren AK Partili Kaya, "Neyini dinleyeceğiz? Soyer bir iş mi yapıyor? Bir dediği diğerini tutmayan birisi. Size geliyor ayrı bir şey diyor, FOX'a çıkıyor ayrı bir şey diyor. Niye böyle bir şey olsun? Hukuk dışı zaten bu. Ben bir iddia bulunuyorsam belgesi ile ortaya koyuyorum. CHP'li Genel Başkan Yardımcısı bu iddia da bulunuyorsa bunları kanıtlaması lazım. Tunç Soyer'i devletin takip etmesine ne gerek var?" diye sordu.

SOYER HDP'NİN TERCİHİ OLDUĞU İÇİN İZMİR ADAYI OLDU
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer için de 'HDP adayıydı' iddiasında bulunan Kaya, "Tunç Soyer HDP'nin tercihi olduğu için İzmir'de aday olduğu için… Biz belgeleri ile ortaya koyduk. PKK'nın propagandasını yapan bir isme ihalenin verildiği ve Tunç Soyer'in samimiyeti… Bunu İzmirliler çok net biliyor" dedi.

BUNLAR SAYIN SOYER'İN DOSTLARI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde başlatılan operasyon ile ilgili de İzmir'de benzer bir durum olduğunu belirten Kaya, "Bizim ortaya koyduğumu iş… Tunç Soyer bunları istihdam ediyor şirketlerde. Şirket bir ihaleye çıkıyor ve PKK propagandası yapan birine ihale veriyor. Hukuki boyutlarından baksak zaten tartışma var. Yargısal süreçler kesinleştiğinde bunların görevlerine son verilmesi lazım. Ancak etik olarak hiçbir şekilde bunların istihdam edilmemesi lazım. Tunç Soyer bu isimlere sıcak. Zaten dostlarım dediği kesim.  Bunlar savcılık tarafından işlem yapılmış ya da henüz kesinleşmemiş. Ya da ceza kesilmiş ancak memnu haklarının iadesini almış. Bu cezayı ortadan kaldırmıyor. Bunlar dostları zaten Sayın Soyer'in bile bile isteye isteye alıyorlar" ifadelerini kullandı.

HDP'Nİ DİRENCİ VE SONUNDA İSTEDİĞİNİ YAPTIRDI
İzmir gündeminde tartışmalara neden olan Meslek Fabrikası konusunda da alanın HDP'ye verileceğine dikkat çeken Kaya, "Meslek fabrikası meselesi. Ben dedim bunu altında HDP çıkacak. İYİ parti bile geri adım attı. Ya akademisyenler HDP'li… HDP'nin işi. CHP ya da İYİ Parti'nin değil. Grup Başkanvekili hayır oyu kullandı ama İl Başkanı tam olarak 'Z' yaptı. İzmir'de de başka özel üniversiteler var dedi sayın başkan. Bu da mutlaka HDP'ni direnci ve sonunda istediğini yaptırdı. Bunlar ile ilgili hukuki süreç bittiğinde zaten gereken yapılacak" dedi.

 
CHP’li Sertel: Bu iktidar kazma kürek yaktırır
 
Gülistan Doku'nun annesinden oturma eylemi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Ocak 2022 Salı 08:31

bu akepeliler hala daha konuşuyor mu? utanmak yok arlanmak yok.

Yorumu oyla      2      3  
parsel parsel, dön artık bitsin bu hasret :) 4 Ocak 2022 Salı 00:28

Elektriğe yüzde 125 zam gelmiş, bunlar HDP masalına devam ediyor. HDP'yi kapatmak isteseler çoktan kapatırlardı ama bu şekilde olması daha çok işlerine geliyor. Siz önce görevden aldığınız başkanların hesabını bu millete verin. Neden görevden alındılar? Ankara parsel parsel terör örgütüne satıldı diyen sizin partinizden biriydi; ne işlem yapıldı?

Yorumu oyla      3      3  
Bülent Işik 3 Ocak 2022 Pazartesi 18:50

Çocukken peyniri katık ediyordum 50 sene sonra yine aynısı oldu. Yok eskiden yağ,tüp, şeker kuyrukları varmış falan. Hastaneden 15 gün sonraya Ödemiş'ten randevu alabiliyorum. Yol parası özel hastanenin muayene ücretinden fazla.

Yorumu oyla      3      4  
Bu nedir ya! 3 Ocak 2022 Pazartesi 14:07

Zam üstüne zam gelmiş; bu beyefendi hâlâ daha HDP diyor. Bana ne kardeşim HDP'den!

Yorumu oyla      7      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sertel: Bu iktidar kazma kürek yaktırır
CHP'li Sertel gündemde olan elektrik, kömür ve doğalgaz zamları ile ilgili ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'enflasyon' açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ...
CHP’li Beko muhtarlıklara gitti... Ürkütücü gerçek!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’de yaptığı ziyaretler kapsamında ...
 
CHP'li Purçu ROMACTED Programı'nın çalışmalarını sordu
CHP İzmir Milletvekili Özcan PURÇU, Roman vatandaşların yerel düzeyde ...
AK Partili Sürekli gençlerle buluştu: Saha çalışmaları hızlanıyor!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; 2021’in son, yeni yılın ilk ...
Erdoğan ile Putin arasında kritik görüşme!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ...
 
Erdoğan AK Partili vekillerle bir araya gelecek
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Ocak Çarşamba ...
CHP İl Binasına çirkin saldırı!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, ...
Kılıçdaroğlu: Önceliğim hane ekonomisini korumak
Ev emekçisi kadınlar ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva