HABERLER>SAĞLIK
31 Mayıs 2022 Salı - 13:01

Tabip Odası Başkanı endişeli… Maskeler fora!

Üst üste üç gün vaka sayısı 1000’in altına inince toplu ulaşım araçlarında da maske kullanma zorunluluğu sona ererken, İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, bu duruma tepki gösterdi, “Popülist bir yaklaşım oldu. Kamu otoritesi maske takma zorunluluğunu kaldırırsa, bizler pandemi bitmedi, sosyal mesafeyi kaybettiğinizde maskenizi takın, desek ne değişir ki…” dedi

Tabip Odası Başkanı endişeli… Maskeler fora!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiyesi üzerine bir ay önce kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu kaldırılırken, toplu taşım araçlarında ve sağlık kuruluşlarında maske takılması kararı alınmıştı. Üç gün üst üste vaka sayıları 1000’in altında olması halinde toplu taşım araçlarında da maske takma zorunluluğunun kaldırılacağı açıklanmıştı. Önceki gün üçüncü kez vaka sayısı 1000’in altına inince, toplu taşım araçlarını kullanan vatandaşlar da maskeleri atmıştı. Toplu taşımada sosyal mesafenin yetersizliğine rağmen maske takanların sayısı bir anda parmakla sayılacak kadar azaldı.

RAKAMLAR DÜŞMÜŞ OLABİLİR, ANCAK…
İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, maske serbestliğinin doğru bir karar olmadığını söyledi. “Kamu otoritesi, maskeyi kullanmak zorunda değilsiniz, derse, biz sağlık otoriteleri hiçbir şekilde hiç kimseye maske taktıramayız” diyen Başkan Prof. Kaynak, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Kamu otoritesi, popülist bir yaklaşımla böyle bir serbestlik getirdi. Doğru olmadı. Çünkü pandemi bitmedi ve toplu taşım araçlarında sosyal mesafeni sağlamak mümkün değil. Şu anda hastanelerde maske kullanmak zorunluluğu olduğu halde, o açıklamanın ardından maske takmayanlar çoğunlukta. Sekreterimden, hastaları maske takmaları için uyarmasını istedim. Hastalar, devlet maskeyi kaldırdı, siz neden itiraz ediyorsunuz, dediler. Sen kim oluyorsun’a getirdiler. Rakamlar düşmüş olabilir, kabul. Ancak yeterli sayıda test yapılmadığı için rakamlar ne kadar gerçekçi olabilir? Yurtdışına çıkacak kişilerle ameliyat olacaklara, ya da bireysel olarak test yaptırmak isteyenlere test uygulanıyor. Tarama testi yapılmıyor artık. Pozitif olup da hastalığı ayakta geçirmiş hastalar var. Ne kadar bulaştırıyor, onu da bilmiyoruz. Uzun vadede post covid dediğimiz çeşitli hastalıklar baş gösteriyor.”

MASKE TAKMANIN NE ZARARI VAR?
Covid 19 ayakta, çok hafif geçirilmiş olsa da covid olmanın iyi bir şey olmadığı gerçeğinin kabul edilmesi gerektiğini belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vatandaş çok sıkıldı, artık maske takmıyor, deyip maske zorunluluğunu kaldırmak, akılcı bir karar olamaz. Bu konuda endişelerimiz var. Endişeli sağlık otoriteleri de var ancak elimizde bir veri, bir kanıt yok. Uzun vadede nereden çıktığı belirsiz hastalıklar artacak. Amacım infial yaratmak değil ancak her zaman şunu söyledim, söylemeye devam edeceğim. Yakın temas, risklidir. Sosyal mesafeyi koruyamıyorsanız, maske takmak zorundasınız. Bir de şöyle düşünün. Maske takmanın ne zararı var?”

 
Rusya bir ülkenin daha gazını kesti!
 
İstanbul 95 yılın sıcaklık rekorunu kırdı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ttt 31 Mayıs 2022 Salı 16:34

Hocam sonuna kadar haklısınız. Bu ülkenin hekim ünvanlı sağlık bakanı pandemiyi bitirdi, vatandaş takar mı pandemiyi de maskeyi de. Artık herkes kendinden sorumlu hocam. Takan taksın takmayan takmasın. Siz 2.5 yıldır elinizden geleni yaptınız, uyardınız dinleyen olmadı.Boşuna yormayın kendinizi. Her koyun kendi bacağından asılsın bakalım.

Yorumu oyla      2      3  
31 Mayıs 2022 Salı 15:09

corona'nın bitmemiş olmasına ve günde en az 1000 vaka olmasına rağmen maskelerin takılmamasının istenmesi büyük hata. Sağlık bakanının derhal istifasını bekliyoruz.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Maymun çiçeği virüsü salgına dönüşür mü?
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), son haftalarda Avrupa başta olmak üzere birçok ...
Günlük tablo açıklandı: Yine binin altında!
Sağlık Bakanlığı koronavirüs tablosunu paylaştı. Buna göre Türkiye'de ...
DSÖ'den maymun çiçeği virüsü açıklaması
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), son haftalarda Avrupa başta olmak üzere birçok ...
 
Almanya harekete geçti... Binlerce doz aşı siparişi!
Şimdiye kadar en 20 ülkede tespit edilen ve 200'ü aşkın vakaya neden olan ...
Almanya maymun çiçeği aşısı sipariş etti
Federal hükümet, maymun çiçeğine karşı Haziran’da 40 bin doz aşının temin ...
Glutensiz beslenme bağırsak sağlığına zararlı mı?
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ...
 
Pandemide tiroid zehirlenmeleri arttı
İtalya'nın Milano kentinde 21-24 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Avrupa ...
DSÖ açıkladı: Vaka sayılarında artış sürüyor!
Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede yayılma gösteren ...
Bakan Koca açıkladı: Toplu taşımada maske dönemi bitti mi?
Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Covid-19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son 24 ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva