HABERLER>EKONOMİ
16 Mayıs 2014 Cuma - 09:48

SPK’dan İzmir’e büyük soruşturma: Besaş mercek altında!

SPK, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam'ın da aralarında bulunduğu Besaş'ın 20 yöneticisi hakkında suç duyurusunda bulundu. Gerekçe, 4 yıl önce iflas erteleten firmayı hisse senedi alım-satım işlemleri ve para transferleri ile zarara uğratmak.

SPK’dan İzmir’e büyük soruşturma: Besaş mercek altında!

Sinan DOĞAN / EGEDESONSÖZ - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), İzmir esnafının 1995 yılında 15 ortak ve 295 lira sermaye ile kurduğu Besaş (Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Gıda Temizlik ve Tekel Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve bağlı ortaklıklarının yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı. Besaş yöneticileri arasında CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ve 19 yönetici bulunuyor.

Besaş, bakkal esnafına toptan gıda ve tüketim maddelerini ucuz temin etmek için kurulduktan hemen sonra çok sayıda mağaza açtı. Daha sonra ortağı olduğu TÜTSAB şirketi aracılığıyla Tekel'in rakı bölümünün özelleştirmesine katıldı. İhaleyi çok ortaklı grubun üyesi olarak kazanan firma, 2010 yılında borca batık olduğu gerekçesiyle iflas erteleme talebinde bulundu.

20 KİŞİ
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Besaş Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Gıda Temizlik ve Tekel Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ (Besaş AŞ) ve Besaş AŞ bağlı ortaklık ve iştiraklerinde görev yapan yöneticilerin bazı şirket ve şahıslarla gerçekleştirmiş olduğu hisse senedi alım-satım işlemleri ile para transferlerinin Besaş AŞ’yi zarara uğrattığı iddiaları ile ilgili olarak yapılan incelemeler neticesinde 20 kişi hakkında suç duyurusunda bulunacak.



SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Mehmet Ali Susam Salih Sarı, İdris Keskinci, Teoman Akyüz, Hasan Alişan, Gürkan Süner, Ali Mihmallı, Adil Levent Coşkun, Altay Eski Başkanı Melih Tunç Tandoğan, Serdar Uslular, Hakan Muzaffer Sevüntekin, Haluk Recai Köse, Ziya Meral, Mustafa Ayan, Serhat Bilgili, Yılmaz Solmaz, Selim Ocak, Mehmet Güneş, Serdar Uslular, Ömer Aydın hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

PARA İŞLEMLERİ MERCEK ALTINDA
SPK bülteninde şu açıklama yer aldı: "Besaş Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Gıda Temizlik ve Tekel Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ (Besaş AŞ) ve Besaş AŞ bağlı ortaklık ve iştiraklerinde görev yapan yöneticilerin bazı şirket ve şahıslarla gerçekleştirmiş olduğu hisse senedi alım-satım işlemleri ile para transferlerinin Besaş AŞ’yi zarara uğrattığı iddiaları ile ilgili olarak yapılan incelemeler neticesinde i. Mülga 2499 sayılı SPKn’nun 46’ncı maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi ile 6362 sayılı SPKn’nun 92 nci maddesi uyarınca, Besaş AŞ’nin bağlı ortaklık ve iştiraklerinde meydana gelen zararın giderilmesini teminen, söz konusu işlemlere taraf olan ve bu işlemler neticesinde menfaat elde eden kişiler nezdinde anılan zarar tutarlarının takip ve tahsil edilmesi için gerekli tedbirlerin alınmasına karar verildi.  Kurulumuzca tespit edilen suçlar nedeniyle (varsa) zarara uğrayan yatırımcıların, genel hukuk hükümleri çerçevesinde, yasal koşulların oluşması halinde, mevzuata aykırılık teşkil eden bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan Besaş AŞ yöneticileri aleyhine dava açabilecekleri hususunun Kurulumuz Bülteni ile kamuya duyurulmasına ve söz konusu hususta ortaklarının bilgilendirilmesini teminen konunun Besaş AŞ tarafından yapılacak olan ilk genel kurul toplantısının gündemine alınmasının Besaş AŞ’den istenmesine karar verildi."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hakki 20 Mayıs 2014 Salı 11:42

Sahte evraklarla sirket hisselerini satanlar, hatta iflas erteledikten sonra bunu yapanlar... M.ali susam neden m.vekili oldu sandiniz. Yasasin Dokunulmazlik..

Yorumu oyla      19      5  
ali 16 Mayıs 2014 Cuma 10:09

Geciken adalet adalet olmamalı idi. Çok geç değil mi?

Yorumu oyla      40      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşsizlik yine çift hanede
İşsizlik Şubat ayında yüzde 10,2 seviyesinde gerçekleşti.
Faciayı önlemenin bedeli sadece 250 bin dolar!
3 yıl önce Zonguldak Kozlu’da meydana gelen facianın ardından maden yönetmeliğinde ...
O madeninin sahibi hakkında 2 şok detay: Sinop'a talip...
Soma'da yüzlerce madencinin hayatını kaybettiği işletmenin sahibi Alp ...
 
Bakan Çelik 27 saat sonra açıklama yaptı!
Bakan Çelik'in facia yaşandığı andan itibaren açıklama yapmaması dikkat ...
Işınsu Kestelli'den Soma için taziye mesajı
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli Soma faciası ...
Şükürer’den Soma çıkışı: Rus ruleti gibi işkolu olmaz!
BASİFED Başkanı, Soma’daki facia hakkında bir taziye mesajı yayınlarken ...
 
Ender Yorgancılar'dan Soma için taziye mesajı
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Manisa’nın ...
Egeli madenciler hesap sordu: Üstünü kim örterse...
Soma'daki facia ile ilgili açıklama yapan Ege Maden İhracatçıları Birliği ...
Optimum’da alışverişe sinema bileti hediye
Seçkin markaları hesaplı alışverişle buluşturan İzmir Optimum Outlet’ten ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva