HABERLER>POLİTİKA
19 Mayıs 2023 Cuma - 08:52

Söz başkanlarda… Menemen’deki oylar için ne dediler?

Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, AK Parti’nin ilçedeki oylarını 3 bin artırmasına rağmen ikinci parti olmasını, “Demek ki hizmet noktasında eksik kaldık” sözleriyle değerlendirdi. CHP İlçe Başkanı Ömer Güney ise, “Bugünkü oylar, yerel yönetimde AK Parti görünse de bugün de CHP’nin olduğuna, yarın da olacağına işaret ediyor” dedi.

Söz başkanlarda… Menemen’deki oylar için ne dediler?

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – 2018 milletvekili seçimlerinde Menemen’de yüzde 27,38 oranla 28 bin 252 oy alarak ikinci parti olan AK Parti, 14 Mayıs’ta oylarını 3 bin artırmasına rağmen ikincilikten kurtulamadı. CHP ile AK Parti arasındaki oy farkı da 5 bin 721’den 11 bin 366’ya yükseldi.

Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan ve CHP İlçe Başkanı Ömer Güney, 14 Mayıs seçimlerinde partilerinin aldığı oyları, Egedesonsöz’e değerlendirdi. Başkanvekili Aydın Pehlivan,  “Demek ki hizmetler noktasında eksik kaldığımız unsurlar var” ifadesini kullandı. CHP İlçe Başkanı Ömer Güney ise “Bu oylar, yerel yönetimde her ne kadar AK Parti varsa da aslında CHP’nin bugün de iktidar olduğunu, yarın da iktidar olacağını anlatıyor” yorumunu yaptı.

PEHLİVAN: AMACIMIZ, CUMHURBAŞKANIMIZA, AK PARTİ’YE MAKSİMUM OY SAĞLAMAK
AK Parti’nin ilçedeki oylarını bir önceki seçime göre 3 bin artırmasına rağmen oy oranının yüzde 27,38’den yüzde 24,12’ye gerilemesini “Sonuçta söz milletin” sözleriyle açıklayan Menemen Belediye Başkan vekili Aydın Pehlivan, şunları söyledi:

“Halkımız takdir ediyor en nihayetinde. Demek ki hizmetler noktasında eksik kaldığımız unsurlar var. Bunları masaya yatıracağız. Eksiklerimizi değerlendireceğiz, onarımlarını yapacağız ve ondan sonraki süreçte tekrar halkımızın karşısına çıkacağız. 3 bin oy artırmışız. Sonuçta seçime neden girilir, kazanmak için, iktidar olabilmek, birinci parti olabilmek için girilir. Burada hem Cumhurbaşkanımıza hem de temsil etmiş olduğu AK Parti’ye maksimum düzeyde oy sağlamaktı. Bunu sağlayıncaya kadar durmadan, kapı kapı gezip mücadele edeceğiz.”

GÜNEY:  11 BİN OY FARKI ÇOK ŞEY ANLATIYOR
Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çok büyük bir başarı elde ettiklerini, milletvekili seçimlerinde de AK Parti’ye yüzde 8 oranında 11 bin 366 oy farkı attıklarını belirterek, “Yerel seçimlerde 9 bin 200 oy fark atmıştık. Menemen’de TİP 6 bin 651 oy aldı. TİP seçime girmeseydi, oyumuz yüzde 40’ı geçerdi” dedi. Bu oy farkının, CHP açısından çok şey anlattığına vurgu yapan Başkan Güney, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Şu anda bizim tek hedefimiz, Sayın Genel Başkanımızı Çankaya köşküne uğurlamak. Menemen’de milletvekili seçimlerinde aldığımız oylar, çok büyük anlam taşıyor. Menemen’de CHP’nin aldığı oylar, şu anda yerel yönetimde AK Parti görünse de aslında hala CHP’nin olduğunu, gelecekte de CHP’nin olacağını gösteriyor.  Elde ettiğimiz başarı, tüm örgütün başarısıdır, üyelerimizin, seçmenlerimizin başarısıdır. Biz hep sahada olduk. 65 mahallemizin tamamında çok iyi çalıştık. Milletvekillerimiz yanımızdaydı. 47 bin ev ziyareti yaptık. Yerel yönetimler açısından bakıldığında CHP, bir markadır artık Türkiye’de. CHP, belediyeciliği bilen bir partidir. Menemen’de AK Partili yönetim, üzülerek söylüyorum, Menemen’in gayrimenkullerini satarak hizmet yapmayı tercih etti Satılan mallar bizim değil, çocuklarımızın geleceğine aittir. Bir de kazanarak gelmemiş bir yönetim var ortada. Vatandaş, bunların bilincinde ve değerlendirmesini gerçekçi bir şekilde sandığa da yansıttı. İlçe kongremizde partimizi hem genelde hem yerelde birinci yapacağız diye söz vermiştik. Genelde sözümüzü yerine getirdik, sıra yerelde. Geneli başardık, yereli de başaracağız.”

 
Mahkeme iptal etmişti... Bergama Millet Bahçesi sil baştan!
 
Müge Anlı isim vermeden eleştirdi: Dilan Polat'tan yanıt gecikmedi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
19 Mayıs 2023 Cuma 12:42

hersey menemen için bize be 28 mayıstan

Yorumu oyla      3      5  
19 Mayıs 2023 Cuma 09:40

Biz memleketin bunlar Menemenin peşinde, bırakın kayıkçı kavgasını, 28 mayısa odaklanın

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu Ümit Özdağ ile görüşecek
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı ...
'Öyle bir kazanacağız ki hiç kimse kaybetmeyecek'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan İstanbul'da Şoförler Buluşması'nda ...
Ümit Özdağ ile Kılıçdaroğlu yarın görüşecek
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ katıldığı canlı yayında CHP Genel ...
 
MHP Lideri Bahçeli'den 19 Mayıs mesajı
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramın münasebetiyle MHP lideri Devlet Bahçeli bir mesaj yayınladı.
Oy ve Ötesi ihtiyaç duyulan müşahit sayısını açıkladı
2014 yılından bu yana 8 seçimde görev yapan Oy ve Ötesi Derneği, Twitter ...
AK Partili İnan'dan 28 Mayıs mesajı: 2'nci turda tamamlayacağız!
tv100 yayınına canlı bağlantı ile katılan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ...
 
CHP'nin seçim üssü İzmirli isme emanet!
CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına ...
Bakanlık devrede... Balçova Arsa Mağdurları için ilk adım atıldı!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Balçova Arsa Mağdurlarının ...
'Tatile gelme oyunu kullan!' çağrısı...
14 Mayıs 2023 seçimlerinin ikinci tura kalması ve 28 Mayıs Pazar günü ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva