HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Nisan 2021 Perşembe - 12:44

Soyer güvence verdi… Uzundere kura çekti

Karabağlar ilçesi sınırları içerisinde yer alan Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin 3'ncü etabının kura işleminde konutların anahtar teslimi gerçekleştirildi. Anahtar teslim toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, " Merak etmeyin, biz İZBETON olarak girip yapacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi sizlere verdiği sözü tutacak ve Örnekköy'de yaptığımız gibi İZBETON ile inşaatı tamamlayacak ve söz verdiğimiz gibi hak sahiplerine konutları teslim edeceğiz" dedi.

Soyer güvence verdi… Uzundere kura çekti

EGEDESONSÖZ - Yüzde yüz uzlaşı ve yerinde dönüşüm anlayışıyla kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 3'ncü etapta sona gelindi.

Karabağlar’ın Uzundere Mahallesi’ndeki 32 hektarlık kentsel dönüşüm bölgesinde üçüncü etap için kura çekimini gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar birinci ve ikinci etapta 817 bağımsız birimi hak sahiplerine teslim ederken, üçüncü etap kapsamında tamamlanan konutlar için anahtar teslimini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun da katılımı ile gerçekleştirdi.

YAŞANAN SORUNLARI AŞMAK İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ
Kura çekimi töreninde kürsüye çıkarak açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Uzundere'de hak sahiplerinin neredeyse tamamı ile uzlaşı sağladıklarını belirti. Başkan Soyer, " Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında 3 bin 800 birim, konut ve işyerini projelendirdik.  Ticaret, ofis ve otel kompleksi, rekreasyon alanında gençlik merkezi, eğitim ağırlıklı spor kompleksi, sosyal ve kültürel merkezler, açık pazar alanı, otopark alanları, daha çok yeşil alan ve yenilenmiş altyapısı ile Uzundere'de yakın çevresi için çekim merkezi olacak şekilde tasarladık ve hayata geçirmeye başladık. Uzundere'de hak sahipleri görüşme, uzlaşma ve tapu devri süreci devam etmekle birlikte, bu dönüşüm alanındaki hak sahiplerinin yüzde 98'i ile uzlaşma sağlandı, hisselerin yüzde 97'si belediyemiz adına tescil edildi. Şimdiye kadar Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1'nci ve 2'nci etaplarında 744 konut ve 73 işyeri olmak üzere toplamda 817 bağımsız birimin yapımını tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. 3'ncü ve 4'ncü etaplarda 2020 sonunda 2416 konut ve 313 işyeri olmak üzere toplamda 2 bin 729 bağımsızın uzlaşmasını sağlayarak yapım ihalesine hazır hale getirdik. Kentsel dönüşüm projemizde zemin + 7 kat olarak hazırladığımız planlarımızı uzlaşma görüşmelerin vatandaşlarımıza sunduk. Bunlara göre hem 1'nci ve 2'nci etapları tamamlayarak sizlere yeni konutlarınızı teslim ettik, diğer yandan diğer yapım etaplarının ihalelerini hazırladık.  Sizin talepleriniz doğrultusunda daha çok yeşil alan sağlamak amacı ile binaların 15 kat yapılması yönünde inşaat alanlarını arttırmadan yine sizlerin belirlediği konut tiplerine sadık kalarak imar projelerimizi yeniledik. Bugün kura çekimini gerçekleştireceğimiz projemizin 3'ncü etabından ihale sınırlarını genişleterek 7 imar adasında bin 133 konut,  289'u ticari işyeri olmak üzere toplamda bin 422 bağımsız bölüm yapıyoruz. Kura çekimi sonrası hak sahiplerine tahsis edeceğimiz daireler için Haziran ayında kat karşılığında anahtar teslim yapım ihalesine çıkarak inşaatı da başlatıyoruz. Yaşanan sorunları aşmak için önemli adımlar atıyoruz" ifadelerini kullandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ TÜRKİYE'DE UYGULANMAYAN ÖZGÜNLÜKTE UYGULUYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kentsel dönüşüm çalışmalarında tıkanıklıklar olmasına izin vermeyeceklerini belirten Soyer, İZBETON kartını Uzundere için de masaya sürdü. Soyer, "Deprem sonrası en büyük önceliğimiz kentsel dönüşüm oldu. Bu çerçevede vatandaşlarımızın başta yaşam hakkı olmak üzere sosyal haklarını gözeterek, Belediye şirketimiz olan İZBETON ile yaşanan tıkanıklıkları aşıyoruz. Örnekköy'deki kentsel dönüşüm projemizde bu karar çerçevesinde İZBETON ile kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattık. Uzundere'de de başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmalarında yapacağımız kat karşılığı ihalelerde teklif alamazsak buradaki hiçbir vatandaşımızın hiçbir vatandaşımızın da kaygı duymasını endişelenmesini istemiyorum. Merak etmeyin, biz İZBETON olarak girip yapacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi sizlere verdiği sözü tutacak ve Örnekköy'de yaptığımız gibi İZBETON ile inşaatı tamamlayacak ve söz verdiğimiz gibi hak sahiplerine konutları teslim edeceğiz. Biz kentsel dönüşüm kapsamında sadece depreme dayanıksız binaların yeniden yapmıyor, aynı zamanda sosyal donatı alanlarını da hayata geçiriyoruz. Uzundere dönüşüm alanında da altyapının yenilenmesi, dere ıslahını da gerçekleştirdik.  Türkiye'de ilk defa kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 10 milyon TL bedelle yaptırdığımız Altyapı Galeri Sistemi sayesinde dönüşüm alanındaki temiz su, atık su, yağmur suyu, elektrik ve telekom hatları tek bir galeri içinde yer alacak. Sosyal donatı kapsamında yaklaşık 32 bin metrekarelik alanda yapımına başlanan Gençlik Merkezi içinde belediyemiz mülkiyetinde bulunan arsaları tahsis ettik.  Yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk havuzu,hentbol, voleybol, basketbol sahaları ,yürüyüş ve koşu parkurunun yapılacağı Gençlik Merkezi'nin 100 Milyon TL'lik bedelini Karabağlar Belediyesi ile karşılayarak sizlerin hizmetine sunacağız. Seçim öncesi vaat etmiştik. Bu kentin ön sıralarında ne varsa yukarı mahallelerinde de aynısını yapacağız demiştik. Uzundere'de yapacağız. Burada göreceğiniz spor tesisleri Alsancak ve Güzelyalı'da dahil olmayacak. Uzundere dönüşüm alanında ayrıca Masal evi, kütüphane ve etüt merkezlerinin yapımı için ihale süreci devam ediyor. İzmir'de kentsel dönüşümü Türkiye'de uygulanmayan özgünlükte uyguluyoruz" dedi.

İZMİR'İN 6 BÖLGESİNDE TIKIR TIKIR ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ
Sözlerine kentsel dönüşümde Büyükşehir olarak 3 temel ilkelerini açıklayarak devam eden Başkan Soyer, sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü;

"Dönüşüm için 3 temel ilkemiz var. Bunların ilki dönüşüm sürecini uzlaşı yöntemi ile başlatıyoruz. İkincisi dönüşümün yerinde ve adil gerçekleştirilmesini sağlıyoruz. Üçüncüsünde ise sürecin başından sonuna kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi gözetiminde ve garantisinde yaparak vatandaşımızı müteahhide oyuncak etmiyoruz. Ülkemizde örneği olamayan bu yöntem ile birlikte vatandaşlarımız müteahhit ile karşı karşıya gelmiyorlar.  Kentsel dönüşümün gerçekleşirliği alanlardaki değer artışını hak sahiplerine veriyoruz. Dönüşüm nedeni ile oluşan rant burada yaşayan halkın cebine giriyor. Sadece 2 yıl içinde  yıllardır dönüşü bekleyen Ege Mahallesi'ne 418 milyon, Örnekköy Mahallesi'ne 520 milyon liralık  yani toplamda 1 milyar liralık kentsel dönüşüm ihale bedeli olan dönüşümü başlattık.  Karabağlar Uzundere'de de , Konak Ege ve Ballıkuyu Mahallesi'nde,  Karşıyaka Örnekköy Mahallesi'nde, Gaziemir Emrez-Aktepe Mahalleleri'nde ve Çiğli Güzeltepe Mahallesinde toplamda 248 hektarlık alanda kentsel dönüşüm çalışmalarını hızla sürdürüyoruz. Şimdiye kadar tüm bu çalışmaları 2 bin 200 bağımsız bölümün inşaatını başlattık. Hak sahiplerinden 345 bin metrekare tapu devrini aldık, bin bağımsız bölümün anahtar teslimini yaptık. İZBETON ile bin bağımsız birimin yapımı için protokollerimizi imzaladık. Yaklaşık 4 bin 600 bağımsız bölümünde tümünde uzlaşma ve tapu işlerin hazırlayarak yapım aşamasına getirdik. İzmir'in 6 bölgesinde tıkır tıkır çalışmaya devam ediyoruz. Benim İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak asıl amacım hiçbir ayrım yapmadan İzmir'deki herkesin refahını arttırmak ve adil bir biçimde dağıtılmasını sağlamak" dedi.

KARABAĞLAR’A UZUNDERE ÜZERİNDEN GİRENLER YENİ BİR KENT DOKUSU İLE KARŞILAŞACAK
Kürsüye çıkarak konuşmasını gerçekleştiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise Uzundere'deki dönüşüm projesini Karabağlar'ın tümüne yaymayı planladıklarını belirtti. Selvitopu,  "İzmir'de Türkiye'ye belki örnek olacak bir kentsel dönüşüm projesi Uzundere'de Büyükşehir belediyemiz tarafından uygulanmaktadır. Bu kentsel dönüşümün özelliği hakkı ve adaleti sağlayan yerindelik ilkesini temel alan bir anlayış ile proje uygulanmaktadır. Bu yönüyle vatandaşlarımızı büyük ölçüde rahatlatıyor. Belki çeşitli nedenlerle gecikmeler olabilir ancak şimdi yeniden belli bir hız kazanmıştır bu projeler. BU dönem içinde Büyükşehir tarafından projeler hızla tamamlanarak anahtarlar sizlere hızla teslim edilecek. Uzundere'de başlayan farklı bir yaşam bundan sonra da daha farklı bir şekilde yürüyecektir. Türkiye'ye örnek bir projenin Karabağlar'da olmasından çok büyük mutluluk duyuyoruz. Yine konutlar ile birlikte Büyükşehir ile birlikte hayata geçireceğimiz ve başlayan önemli bir proje var. Son Meclis kararımızda adını Atatürk Gençlik Merkezi koyduğumuz büyük bir spor kompleksi de Büyükşehir belediyemiz ile birlikte hayata geçirilecek.  Bu da Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'ne ayrı bir katkı sağlayacak ve o bölgeye ayrı bir değer katacak. Bütün bunlar birbirine entegre olduğunda Karabağlara Uzundere üzerinden girenler yeni bir kent dokusu ile karşılaşacak. Tabii ki hedefimiz buradaki adaletli dönüşümü Karabağların tümüne yaymak olacaktır" dedi.

 
İzmir ormanlarında büyük tehlike!
 
Muğla'da baba-oğul cinayet kurbanı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Nisan 2021 Cuma 11:48

Belediye hayrına yapmıyor ki!

Yorumu oyla      2      3  
KSKLİ 9 Nisan 2021 Cuma 05:48

Belediye kuruluşu niye bu işlere girer izmirde mütahitmi yok. Benim vergimle gecekondular düzelecek. Gitsinler mütahitle anlaşssınlar.

Yorumu oyla      2      4  
çözüm 8 Nisan 2021 Perşembe 22:58

%100 uzlaşma sağlamak isterken 3-5 kişi yüzünden projeler gecikmesin lütfen. Uzlaşmayan 3-5 kişiyi mahalleli bir şekilde ikna etsin ya da kamuylaştırın 'kamu yararını' gerekçe göstererek!

Yorumu oyla      2      4  
8 Nisan 2021 Perşembe 14:13

YA-PI-LA-CAK diyenler 8 yıldır hiçbir sey yapamazken, belediye süreci başarılı bir şekilde yönetiyor.

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Oran: Çeşme’yi hak ettiği noktaya taşıyacağız!
Çeşme Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı Çakabey Kültür Merkezi’nde ...
Narlıdere yaza hazırlanıyor
Yıl boyunca kenti mevsime uygun bitkilerle süsleyen Narlıdere Belediyesi, ...
Dikili'de müzisyenlere destek
Koronavirüs salgını yüzünden işsiz kalan müzisyenlere Dikili Belediye ...
 
TECHNÊ 15 Nisan’da İzmir’de
Gizem Renklidağ’ın analog ve dijital teknikleri bir arada kullanarak resim ...
Kırklar'da kadınlara kurs müjdesi
Buca’nın kırsal mahallesi Kırklar’da, kadınların kurs talebi üzerine Buca ...
İzmir ulaşımına maraton ayarı: Hangi yollar kapalı olacak?
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Sürdürülebilir bir dünya için ...
 
Bergama'da UNESCO zirvesi
İzmir, kültür mirasını ve doğasını UNESCO Dünya Mirası statüsüyle tescillemek ...
Başkan Yılmazlar 2 yılını değerlendirdi
31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra Beydağ Belediye Başkanı seçilen ...
Başkan Sandal: Tasarruf yapmaya devam edeceğiz!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeliyle ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva