HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ekim 2023 Cumartesi - 09:54

Soyer’e ‘20 milyon Avro’luk yetki talebi meclis gündeminde!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Dünya Bankası ve İller Bankası’ndan 20 milyon Avro’luk ve 350 milyon TL’lik kredi kullanabilmesi için meclis yetkisi talebi Ekim ayı olağan meclis oturumuna geliyor.

Soyer’e ‘20 milyon Avro’luk yetki talebi meclis gündeminde!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -Dünya Bankası’nın  ‘Türkiye Deprem, Sel ve Yangın Acil İmar Projesi’ kapsamında vermeyi planladığı ve İller Bankası üzerinden İzmir’e verilmesi planlanan 20 milyon Avro tutarındaki kredi  İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Gündemi’ne geliyor.

SOYER ONAY İSTEYECEK
Bu kapsamda 20.000.000,00 Avro tutarında kredi alınmasıyla ilgili Alt Kredi Anlaşması ve ekleri ile diğer gerekli belgeleri imzalamaya, kredinin teminatı olarak gösterilmesi kabul edilmiş olan proje gelirlerinin ve diğer gelirlerin teminat olarak gösterilmesine ilişkin iş ve işlemleri gerçekleştirmeye, gösterilen teminatların yetersiz kalması halinde diğer borçlandırıcı işlemleri yapmaya ve Teminat Hesabı oluşturulması, kredinin kullanılması ve kredi için her türlü iş ve işlemleri yapmaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yetki verilmesi önerisi meclis üyelerini onayına sunulacak

İlgili önergede şu ifadelere yer verildi;

-Finansmanı Dünya Bankası (DB) tarafından karşılanan ve İller Bankası A.Ş. (bundan sonra "Banka" olarak anılacaktır) tarafından yürütülen "Türkiye Deprem, Sel ve Yangın Acil İmar Projesi" kapsamında, Bankanın Belediyemize  adına; Bankaca belirlenecek ticari bankanın Belediyemiz yöresinde bulunan şubesinde Teminat Hesabı açılması için gerekli belgeleri imzalamaya ve Belediyemiz adına proje gelirlerinin Teminat Hesabına aktarılmasına, söz konusu Teminat Hesabına Banka lehine 1. derece ve 1. sırada ve süresiz olarak rehin tesis edilmesi için gerekli evrakı imzalamaya, proje gelirlerinin tahsilatlarını yapan bankalara Belediyemiz gelirlerinin Teminat Hesabına düzenli aktarımının sağlanması için Muvafakatname vermeye ve proje gelirlerinin Belediyemizce tahsil edilen kısmına ait muhasebe hesapları altında Teminat Hesabına aktarılmak üzere detay hesapların açılmasına, bu amaca uygun olarak Belediyeyi borç altına sokabilecek her türlü sözleşmeyi ve evrakı imzalamaya, gösterilen teminatların kredi geri ödemesinde yetersiz kalması halinde, Belediyemiz mülkiyetindeki her türlü menkul ve gayrimenkulü Bankaya rehin etmeye ve ipotek vermeye, Krediye teminat gösterilen gelirler kaldırılır veya veriliş şekli değiştirilirse, krediden kaynaklanacak geri ödemelerin, her ne ad altında olursa olsun, bu gelirlerin yerine konulacak gelir ve menfaatler ile kanun gereğince dağıtılan payların mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bakılmaksızın tamamından tahsil edilerek yapılması konusunda Bankaya yetki verilmesine, Krediye konu proje ile ilgili Belediyenin her türlü hak ve alacaklarını Bankaya terhin ve temlik etmeye, Belediyeye ait her türlü ticari işletmeyi Bankaya rehin vermeye, Bankanın mevcut mevzuatı ve bunda meydana gelebilecek her türlü değişiklik çerçevesinde, krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya ve eksik işleri tamamlamaya, bahsi geçen tespit ve kabul edilen esas ve şartlara göre Belediyemizce Banka'dan 20.000.000,00 Avro tutarında kredi alınmasıyla ilgili Alt Kredi Anlaşması ve ekleri ile diğer gerekli belgeleri imzalamaya, kredinin teminatı olarak gösterilmesi kabul edilmiş olan proje gelirlerinin ve diğer gelirlerin teminat olarak gösterilmesine ilişkin iş ve işlemleri gerçekleştirmeye, gösterilen teminatların yetersiz kalması halinde diğer borçlandırıcı işlemleri yapmaya ve Teminat Hesabı oluşturulması, kredinin kullanılması ve kredi için her türlü iş ve işlemleri yapmaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç SOYER'in yetkili kılınması hususlarının görüşülmesi. (Satınalma Dai. Bşk. E.1575624)

İZSU İÇİN 350 MİLYONLUK KREDİ DE MECLİSTE
Meclis oturumunda ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İZSU Genel Müdürlüğü’nün İller Bankası’ndan faiz hariç 350 milyon TL kredi kullanması da meclis oturumuna geliyor.

Önergede şu ifadelere yer verildi;
Büyükşehir Belediyemizin bağlı kuruluşu olan İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğünün İller Bankası A.Ş.'den kullanacağı, yatırım ve diğer harcamalarda kullanılmak üzere yurt içi borçlanmaları için toplam 350.000.000,00 TL (faiz hariç) tutarına kadar gayri nakdi kredi kullanılmasına, krediye ilişkin düzenlenen kredi sözleşmelerinden kaynaklanan her türlü ödeme yükümlülüğünü sözleşme hükümleri çerçevesinde yerine getirememesi ve/veya kredi teminatlarının yetersiz kalması halinde Büyükşehir Belediyemizin Hazine ve Maliye Bakanlığınca ve/veya Banka tarafından dağıtılan yasal paylarının mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamının garanti olarak gösterilmesine ve konuya ilişkin her türlü iş ve işlemlerin yürütülmesi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç SOYER'e yetki verilmesi hususlarının görüşülmesi. (Satınalma Dai. Bşk. E.1573464)

 
İsrail-Filistin arasında büyük gerilim!
 
MSB: 14 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’den ESHOT ve İZBETON’a milyarlık hayat öpücüğü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, iştirakleri olan ESHOT ve İZBETON’a toplam ...
İşsizliğe Bornova'da çözüm
Bornova Belediyesi iş arayanlarla işverenleri buluşturmak için Türkiye’nin ...
Söke esnafından Başkan Çerçioğlu'na teşekkür
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Aydın’da her mahalleye birçok hizmet ...
 
Aydın Büyükşehir'den barajlara 212 milyon ödeme!
Aydın Büyükşehir Belediyesi, İkizdere, Sarıçay, Karacasu ve Beşparmak ...
Çiğli’de AK Parti ve CHP Köyiçi Planları üzerine birleşti… ‘Siyasi dolandırıcılık var’
Çiğli Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu, ...
Yüzde 65'lik artış oldu... Karabağlar'da 2,5 milyarlık bütçeye onay!
Karabağlar Belediyesi'nin 2024 yılı bütçesi 2,5 milyar lira olarak Meclis'ten, ...
 
Kadın Kooperatifi'nden Başkan Çerçioğlu’na ziyaret
Mursallı ve Moralı Köyleri Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi Başkanı ...
Kuyucak Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nden Başkan Çerçioğlu’na ziyaret
Kuyucak Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Fazıl Orhan ve yönetim ...
İZSU personeli KVKK eğitimi aldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 6698 Sayılı Kişisel ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva